انسداد حساب بانکی از تامین اجتماعی بدون حکم قضایی

پرسیده شده ۲ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

با سلام و خدا قوت، آیا سازمان تامین اجتماعی می‌تواند بدون حکم قضایی حساب بانکی شخص حقیقی را مسدود کند و این امر نیازی به جلسه رسیدگی و رای دادگاه ندارد؟ با تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

سازمان تامین اجتماعی می‌تواند برای وصول مطالبات قانونی خود از طریق صدور اجرائیه اداری و بدون نیاز به رسیدگی یا حکم قضایی اقدام به مسدود کردن حساب کند. با این حال، مسدودی بدون دلیل یا خارج از چارچوب و مجوز قانونی ممنوع است و برای اقدام بعدی باید علت دقیق انسداد از بانک پیگیری شود.

این اختیار قانونی سازمان است، اما مشروع بودن انسداد حساب شما کاملاً به علت اعلام‌شده از سوی تامین اجتماعی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اختیار تامین اجتماعی در مسدودی حساب بدون حکم

سازمان تامین اجتماعی برای وصول مطالبات خود از قبیل حق بیمه، خسارات تاخیر و جریمه‌ها اختیارات قانونی دارد. این سازمان می‌تواند از طریق صدور اجرائیه توسط ماموران اجرای خود اموال یا حساب بدهکار را توقیف کند و این اقدام لزوماً نیازی به رسیدگی و رای دادگاه ندارد. البته انجام این کار بدون دلیل مشخص یا خارج از مجوز قانونی ممنوع است. بنابراین اولین گام، مراجعه به بانک مربوطه برای دریافت مشخصات نامه و اطلاع از علت دقیق مسدودی است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
به استناد ماده ۱ آیین‌نامه اجرائی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی:
مطالبات سازمان تامین اجتماعی بابت حق بیمه، خسارت تاخیر و جریمه‌های نقدی ناشی از اجرای قانون تامین اجتماعی یا قوانین سابق بیمه‌های اجتماعی و قانون بیمه‌های اجتماعی روستائیان و قانون تامین آموزش فرزندان کارگران و مطالبات مندرج در مواد ۴۲ و ۴۶ و ۶۶ و ۹۰ و ۹۸ و ۱۰۰ و ۱۰۱ و ۱۰۸ قانون تامین اجتماعی از طریق صدور اجرائیه بوسیله مسئولین و مامورین اجرای سازمان از اموال بدهکار قابل مطالبه و وصول میباشد.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام علت مسدودی چیست ؟بدون دلیل و یا مجوز قانونی ممنوع است

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام بسته به علت مسدودی خواهدداشت،علت چه میباشد؟

محبوبه باقری نیا

محبوبه باقری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
به بانک مراجعه کنید و علت مسدودی را جویا شوید.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

نیازی به رسیدگی و تصمیم قضایی ندارد و صحیح می باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
ابتدا بایستی به بانک مربوطه مراجعه و علت انسداد حساب را جویا شوید.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که علت را بایستی از بانک توقیف کننده جویا شوید.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

ابتدا به بانک مربوطه مراجعه و علت انسداد حساب را جویا شوید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید