انتخاب موضوع لایحه در سامانه ثنا برای پرونده کیفری نیابتی چگونه است؟

پرسیده شده ۱ ماه پیش۲۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

برای یک پرونده کیفری که در شهر دیگری به‌صورت نیابتی در حال رسیدگی است، می‌خواهم دو لایحه در سامانه ثنا ثبت کنم و در انتخاب «موضوع لایحه» مردد هستم.

۱) می‌خواهم درخواست کنم چون پرونده نیابتی است، اقدامات مربوط به تأمین و معرفی ضامن و وثیقه در شهر محل سکونتم انجام شود و از شعبه اصلی در استان دیگر به دادسرای شهر خودم نیابت داده شود؛ چون ضامن و مالک ملکی که قرار است برای وثیقه معرفی شود در شهر محل سکونتم هستند و حضور در مرکز استان دیگر بسیار دشوار است. از بین گزینه‌های «تبدیل قرار تأمین کیفری»، «درخواست تغییر وثیقه»، «تقاضای تسریع در رسیدگی» و «درخواست شرکت در جلسه از طریق ارتباط تصویری»، کدام گزینه مناسب‌تر است؟

۲) قبلاً در دادسرای شهر محل سکونتم علیه فرد موردنظر شکایت کلاهبرداری کرده‌ام و مدارک کامل در همان پرونده موجود است. می‌خواهم از شعبه فعلی درخواست کنم سوابق و مدارک آن پرونده از دادسرای شهرستان استعلام و ملاحظه شود. از بین گزینه‌های «درخواست مطالعه پرونده»، «درخواست تصویر اوراق پرونده»، «درخواست مهلت جهت ارائه اصول اسناد» و «تقاضای تسریع در رسیدگی»، کدام گزینه مناسب‌تر است؟

ضمناً قبلاً یک لایحه درخواست مهلت ثبت کرده‌ام، اما اشتباهاً آن را به شعبه اصلی به‌جای شعبه مجری نیابت ارسال کرده‌ام. می‌خواهم تصویر همان لایحه را به لایحه جدید پیوست کنم و قاضی را از درخواست قبلی و اشتباه در انتخاب شعبه مطلع کنم. آیا این کار درست است؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای درخواست نیابت وثیقه، گزینه‌های «تبدیل قرار تأمین»، «درخواست تغییر وثیقه» یا «سایر درخواست‌ها» و برای استعلام سوابق پرونده قبلی، عنوان «درخواست مطالعه پرونده» پیشنهاد شده است. همچنین تمام وکلا پیوست‌کردن لایحه قبلی و توضیحِ اشتباه در ارسال را کاملاً درست و لازم دانسته‌اند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

انتخاب عناوین لایحه نیابتی در سامانه ثنا

برای انجام تشریفات وثیقه در شهر محل سکونت، می‌توانید از عناوین «تبدیل قرار تأمین»، «درخواست تغییر وثیقه» یا گزینه «سایر درخواست‌ها» استفاده کنید، اما باید در متن لایحه تصریح شود که هدف فقط اعطای نیابت است و نه تغییر اصل قرار. برای مطالبه سوابق کلاهبرداری سابق نیز عنوان «درخواست مطالعه پرونده» یا «سایر درخواست‌ها» مناسب است و باید شماره و مشخصات پرونده برای استعلام قید شود. ضمیمه‌کردن لایحه قبلی و توضیح خطای ارسال به شعبه مجری نیابت اقدامی کاملاً صحیح و مورد تأیید است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۴ نظر)

در لایحه اول درخواست شود تشریفات مربوط به معرفی و پذیرش کفیل و وثیقه در دادسرای محل سکونت شما انجام شود و مرجع اصلی، نیابت لازم را به دادسرای محل اقامت صادر نماید؛ چراکه حضور کفیل و وثیقه‌گذار در استان دیگر با مشکل مواجه است. از میان عناوین موجود، تبدیل قرار تامین کیفری مناسب می باشد، ولی در متن لایحه باید صراحتا قید شود که تقاضا ناظر به محل انجام تشریفات تامین و اعطای نیابت قضایی است، نه تبدیل نوع قرار.

در خصوص پرونده کلاهبرداری سابق نیز عنوان درخواست مطالعه پرونده مناسب‌ می باشد و در متن باید تقاضای استعلام، مطالبه و ملاحظه سوابق و مدارک پرونده مذکور از دادسرای محل سکونت مطرح گردد.

همچنین پیوست نمودن تصویر لایحه قبلی کاملا صحیح است و بهتر است در لایحه جدید تصریح شود که لایحه قبلی به اشتباه به شعبه اصلی ارسال شده و مقصود، تقدیم آن به شعبه مجری نیابت بوده تا درخواست قبلی نیز مورد ملاحظه و ترتیب اثر قرار گیرد.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

۱) گزینه «تبدیل قرار تامین کیفری» مناسب‌تر است.
۲) گزینه «درخواست مطالعه پرونده» (با قید استعلام از دادسرای شهرستان) مناسب‌تر است.
ضمنا پیوست تصویر لایحه قبلی و توضیح اشتباه، مفید و درست است.

مسعود زمانیان

مسعود زمانیان

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۵۱ نظر)

۱) قرار وثیقه مناسب‌ترین گزینه برای درخواست انجام معرفی و تامین وثیقه در شهر محل سکونت و اعطای نیابت. ۲) استعلام مناسب‌ترین گزینه برای درخواست استعلام و ملاحظه سوابق پرونده کلاهبرداری قبلی. ۳) لایحه دفاعی با موضوع «اصلاح لایحه» مناسب است؛ تصویر لایحه قبلی را پیوست کنید و توضیح دهید که لایحه قبلی اشتباها به شعبه اصلی ارسال شده و این لایحه جهت اصلاح و ارجاع به شعبه مجری نیابت تقدیم می‌شود.

نسیم روشنفکر

نسیم روشنفکر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۰ نظر)

بهتر است از طریق دفتر الکترونیک قضائی اقدام بفرمایید

نمایش ۲۰ پاسخ دیگر وکلا
حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

درخواست تبدیل قرار تامین کیفری با استناد به ضرورت اعطای نیابت قضایی جهت انجام تشریفات معرفی و پذیرش کفیل و وثیقه در دادسرای محل اقامت شما

درخواست مطالعه پرونده کلاهبرداری سابق جهت استعلام و ملاحظه سوابق و مدارک موجود در دادسرای محل سکونت

تصحیح اشتباه در ارسال لایحه قبلی و درخواست از شعبه مجری نیابت جهت ملاحظه و ترتیب اثر بر درخواست‌های پیشین

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

گزینه های قسمت اول سوال هیچکدام منطقی نیستند چون تصور میشود در تنظیم لایحه از سامانه ی خودکاربری اشخاص حقیقی استفاده میکنید از آنجا که دسترسی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در انتخاب موضوع بیشتر است به آنجا مراجعه کنید و درخواست نیابت خود را توسط آنها ارسال کنید در مورد قسمت دوم پرسش شما درخواست ارسال اوراق پرونده منطقی به نظر میرسد

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

سلام مشاوده تخصصی پیشنهاد میگردد

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

برای درخواست نیابت در تامین و وثیقه، گزینه «درخواست تغییر وثیقه» مطابق ماده ۲۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری مناسب است و برای استعلام سوابق کلاهبرداری، گزینه «درخواست ملاحظه پرونده» با استناد به ماده ۲۹۴ انتخاب صحیح میباشد. اشتباه در ارسال لایحه قبلی به شعبه اصلی، با پیوست تصویر آن و توضیح در لایحه جدید و ارسال به شعبه مجری نیابت، طبق رویه قضایی قابل پذیرش است. درخواست تسریع در رسیدگی نیز میتواند به عنوان خواسته فرعی در همان لایحه مطرح شود، اما موضوع اصلی را به عنوان گزینه اصلی انتخاب کنید. برای اطمینان، شماره پرونده اصلی و نیابتی و توضیح کامل اشتباه قبلی را در متن لایحه قید کرده و در سامانه ثنا، موضوع «تغییر قرار تامین» و «استعلام پرونده» را انتخاب و مستندات را ضمیمه نمایید. در نهایت، با ارائه این توضیحات و مستندات، احتمال پذیرش درخواست شما افزایش مییابد.

علیرضا باقری

علیرضا باقری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۱ نظر)

برای سؤال اول، بین گزینه‌هایی که گفتید «تبدیل قرار تامین کیفری» مناسب‌ترین گزینه نیست؛ چون شما الزاما تغییر نوع یا میزان قرار را نمی‌خواهید، بلکه می‌خواهید اقدامات مربوط به تامین در محل اقامت شما و از طریق نیابت قضایی انجام شود. اگر در سامانه گزینه‌ای تحت عنوان «سایر درخواست‌ها» یا عنوان مشابه وجود دارد، همان مناسب‌تر است؛ در غیر این صورت می‌توانید نزدیک‌ترین عنوان یعنی «درخواست تغییر وثیقه» را انتخاب کنید و در متن لایحه دقیقا توضیح دهید که تقاضای تغییر قرار ندارید و صرفا درخواست اعطای نیابت به دادسرای محل اقامت برای معرفی و بررسی ضامن یا وثیقه را دارید. «درخواست شرکت در جلسه از طریق ارتباط تصویری» برای این موضوع مناسب نیست.

در سؤال دوم نیز هیچ‌کدام از گزینه‌های «مطالعه پرونده» یا «تصویر اوراق پرونده» دقیقا ناظر به درخواست شما نیست؛ چون شما نمی‌خواهید شخصا پرونده را مطالعه یا از آن تصویر دریافت کنید، بلکه می‌خواهید سوابق پرونده کیفری موجود در دادسرای شهرستان استعلام و ملاحظه شود. اگر گزینه «سایر درخواست‌ها» وجود دارد، آن را انتخاب کنید و در متن، مشخصات دقیق پرونده قبلی را بنویسید و تقاضای استعلام و مطالبه سوابق آن را مطرح کنید. همچنین پیوست کردن تصویر لایحه‌ای که قبلا اشتباها به شعبه اصلی ارسال کرده‌اید کاملا کار درستی است؛ در لایحه جدید صریحا بنویسید که درخواست مذکور قبلا ثبت شده اما به علت اشتباه در انتخاب شعبه به مرجع اصلی ارسال شده و اکنون جهت اطلاع و اتخاذ تصمیم، تصویر آن پیوست می‌شود.

امیر فراستی

امیر فراستی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

سلام پیرو سوال شما، ۱) از بین گزینه‌های موجود «درخواست تغییر وثیقه» مناسب‌تر است؛ در متن لایحه صریحا تقاضای اعطای نیابت قضایی برای اخذ تامین، معرفی کفیل و وثیقه در محل اقامت را مطرح کنید؛ مستند آن مواد ۱۱۹ و ۱۲۰ قانون آیین دادرسی کیفری است. ۲) از گزینه‌های موجود، «درخواست مطالعه پرونده» مناسب‌تر است؛ اما در متن مشخصا درخواست کنید سوابق و مدارک پرونده کلاهبرداری از دادسرای شهرستان استعلام و ملاحظه و ضمیمه پرونده حاضر شود.

علی قاسمی

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

قرار وثیقه مورد مناسب تری برای انجام معذفی و تامین وثیقه در شهر محل سکونت و اعطای نیابت است

برای ملاحظه سوابق هم استعلام بسیار موثر است

لایحه را با موضوع اصلاح لایحه تقدیم کنید و عکس لایحه قبلی را پیوست کرده و توضیح دهید که لایحه قبلی اشتباه بوده و لایحه جدید به شعبه مجری نیابت ارسال شده شده است

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
۱) از بین گزینه‌های ذکرشده، «تبدیل قرار تامین کیفری» مناسب نیست؛ چون شما قصد تغییر نوع یا میزان قرار را ندارید، بلکه می‌خواهید اجرای قرار تامین و معرفی کفیل/وثیقه از طریق نیابت قضایی در محل اقامتتان انجام شود. اگر سامانه گزینه‌ای با عنوان «سایر درخواست‌ها» یا مشابه آن دارد، همان مناسب‌تر است. در متن لایحه، صریحا تقاضای اعطای نیابت به دادسرای محل سکونت برای معرفی کفیل/وثیقه و انجام تشریفات تامین را مطرح کنید.
۲) از میان گزینه‌ها، «درخواست مطالعه پرونده» مناسب‌تر است؛ البته در متن لایحه مشخص کنید که تقاضای شما مطالعه پرونده نیست، بلکه استعلام و مطالبه سوابق و مدارک پرونده کیفری موجود در دادسرای شهرستان دیگر برای ملاحظه و استفاده در پرونده فعلی است. این موضوع را می‌توان به‌صورت درخواست مستقل در متن لایحه توضیح داد.
۳) بله، پیوست‌کردن تصویر لایحه قبلی کاملا مناسب است. در لایحه جدید توضیح دهید که لایحه قبلی در تاریخ مربوط ثبت شده، اما سهوا به شعبه اصلی ارسال شده و اکنون تصویر آن را برای اطلاع شعبه مجری نیابت پیوست می‌کنید. این کار به روشن‌شدن سابقه درخواست شما کمک می‌کند.

نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۴ نظر)

سلام
۱ برای درخواست نیابت جهت معرفی ضامن و وثیقه در شهر خودتان از بین گزینه‌ها «تغییر وثیقه» نزدیک‌تر است ولی در متن روشن کنید درخواست شما تغییر وثیقه نیست بلکه اعطای نیابت برای انجام تشریفات تامین در محل سکونت است
۲ برای پرونده قبلی «درخواست مطالعه پرونده» مناسب‌تر است و تقاضای استعلام و مطالبه سوابق از دادسرای محل سکونت را صریح بنویسید
۳ بله تصویر لایحه قبلی را پیوست کنید و توضیح دهید به اشتباه به شعبه اصلی ارسال شده و اکنون برای شعبه مجری نیابت تقدیم می‌شود

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

۱) برای درخواست انجام تامین، معرفی ضامن و وثیقه در شهر محل سکونت از طریق نیابت، از بین گزینه‌های شما، «درخواست تغییر وثیقه» مناسب‌تر نیست؛ بهترین گزینه «تبدیل قرار تامین کیفری» است، هرچند در متن لایحه صریحا بنویسید درخواست شما اعطای نیابت برای انجام تشریفات تامین در محل اقامت است.
۲) برای درخواست وصول سوابق پرونده کلاهبرداری قبلی، هیچ‌کدام از گزینه‌ها دقیقا منطبق نیست؛ اما از میان موارد موجود، «درخواست مطالعه پرونده» مناسب‌تر است و در متن مشخصا «استعلام و مطالبه پرونده و ملاحظه سوابق و مستندات آن» را بخواهید.

جاوید محمدی

جاوید محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۲ نظر)

باسلام کاربر گرامی
-قرار وثیقه برای درخواست انجام معرفی و تامین وثیقه در شهر محل سکونت و اعطای نیابت
-اخذ استعلام برای درخواست ملاحظه سوابق پرونده کلاهبرداری قبلی
-لایحه درجهت اصلاح موضوع

الیکا فخرایی لطف آبادی

الیکا فخرایی لطف آبادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

سلام برای مورد اول، گزینه «تبدیل قرار تامین کیفری» یا انتخاب گزینه عمومی «سایر لوایح / لایحه تقدیمی» مناسب‌ترین است و در متن لایحه اعطای نیابت جهت تودیع تامین را تصریح کنید. برای مورد دوم، با توجه به عدم وجود گزینه دقیق «مطالبه پرونده استنادی»، انتخاب «سایر» یا «درخواست تصویر اوراق پرونده» به همراه درج صریح تقاضای استعلام در متن لایحه توصیه می‌شود. پیوست کردن تصویر لایحه قبلی و توضیح اشتباه در ارجاع به شعبه مجری نیابت اقدامی کاملا درست و لازم است.

زهرا بانی رشید

زهرا بانی رشید

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

بااحترام
۱) برای درخواست انجام تشریفات ضامن یا وثیقه در محل سکونت اگر گزینه سایر درخواست‌ها وجود دارد همان را انتخاب کنید و در متن درخواست اعطای نیابت به دادسرای محل سکونت را مطرح کنید
۲) برای استعلام و ملاحظه پرونده کیفری قبلی نیز سایر درخواست‌ها مناسب‌تر است و در متن مشخصات پرونده را ذکر کنید
ضمیمه کردن تصویر لایحه قبلی و توضیح اینکه اشتباها به شعبه اصلی ارسال شده هم کاملا مناسب است

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی لوایح را در قالب عندان لایحه دفاعیه ارسال کنید

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
بله. با توضیحی که داده‌اید، انتخاب مناسب‌تر این است
۱) انجام تامین و معرفی ضامن/وثیقه در شهر محل سکونت:
از بین گزینه‌های شما، درخواست تغییر وثیقه مناسب نیست؛ چون هنوز وثیقه‌ای تعیین و معرفی نشده که بخواهید تغییر دهید. تبدیل قرار تامین کیفری هم موضوع متفاوتی است.
بنابراین اگر گزینه دیگری مثل سایر درخواست‌ها یا درخواست نیابت قضایی وجود ندارد، از بین گزینه‌های ذکرشده درخواست شرکت در جلسه از طریق ارتباط تصویری هم دقیقا منطبق نیست. بهتر است نزدیک‌ترین گزینه موجود را انتخاب کرده و در متن لایحه صریحا تقاضای صدور نیابت قضایی به دادسرای محل سکونت برای معرفی ضامن و وثیقه و انجام تشریفات تامین را مطرح کنید.
۲) درخواست استعلام پرونده قبلی:
از میان گزینه‌های ذکرشده، درخواست مطالعه پرونده مناسب‌تر است؛ البته در متن، دقیقا تقاضا کنید شعبه فعلی سوابق و اوراق پرونده کیفری قبلی را از دادسرای شهر شما استعلام و ملاحظه کند. درخواست تصویر اوراق زمانی مناسب است که خودتان تصویر اوراق پرونده را می‌خواهید.
۳) لایحه قبلی که اشتباها به شعبه اصلی ارسال شده:بله، کار درستی است که تصویر لایحه قبلی را پیوست کنید و در لایحه جدید توضیح دهید که قبلا درخواست مهلت را ثبت کرده‌اید اما به اشتباه به شعبه اصلی ارسال شده و اکنون همان درخواست را به شعبه مجری نیابت تقدیم می‌کنید. این کار از ابهام جلوگیری می‌کند.

علی اکبر نصیری خلیلی

علی اکبر نصیری خلیلی

کارشناس حقوقی

برای ثبت درخواست در پرونده نیابتی، از انتخاب عناوین محدود سامانه پرهیز کرده و گزینه «سایر مکاتبات» یا «لایحه دفاعیه» را انتخاب نمایید تا بتوانید در متن لایحه، صراحتا «تقاضای اجرای نیابت جهت تودیع تامین» و «درخواست استعلام سوابق از پرونده کلاسه…» را تشریح کنید. پیوست کردن لایحه اشتباهی قبلی به لایحه جدید و ارائه توضیحات، طبق اصل «تسهیل در رسیدگی» و ماده ۱۱۹ قانون آیین دادرسی کیفری، کاملا صحیح و ضروری است تا شعبه مجری نیابت از سوابق مکاتبات شما مطلع گردد.

الهام اسحاقیان درچه

الهام اسحاقیان درچه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود ۱) از بین گزینه‌های موجود «درخواست تغییر وثیقه» مناسب‌تر ین گزینه برای انتخاب میباشد ،در متن لایحه صریحا تقاضای اعطای نیابت قضایی برای اخذ تامین مناسب، معرفی کفیل و وثیقه در محل اقامت را مطرح نمایید؛ مستند آن مواد ۱۱۹ و ۱۲۰ قانون آیین دادرسی کیفری میباشد ۲) از گزینه‌های موجود، «درخواست مطالعه پرونده» مناسب‌تر وبهتر است؛ اما در متن مشخصا درخواست کنید سوابق و مدارک پرونده کلاهبرداری از دادسرای شهرستان استعلام و ملاحظه و ضمیمه پرونده حاضر شود.

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

شما میتوانید به دفاتر خدمات قضایی نیز مراجعه فرمایید

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

برای سوال اول هیچکدام از گزینه ها مناسب نیست باید سایر موارد یا ارسال لایحه را انتخاب کنید و در متن تقاضای نیابت برای اخذ تامین بدهید برای سوال دوم هم سایر موارد یا ارسال لایحه را انتخاب کنید و در متن درخواست استعلام پرونده قبلی را مطرح کنید پیوست کردن لایحه اشتباه قبلی و توضیح آن به قاضی کاملا درست است و مشکلی ندارد

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرو د
اکر شعبه رسیدگی کننده نیابت مخشص شده با قید شماره پرونده نیابت متن لایحه را تنظیم وارسال نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید