امکان مستحق ندانستن زوجه برای نفقه در شورای حل اختلاف، وجود دارد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

سلام
آیا قاضی در شورای حل اختلاف بخاطر شکایت نفقه زوجه را بر اساس شواهد و مدارک و علم خویش مستحق نفقه نداند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شورای حل اختلاف در صورت اثبات عدم تمکین و نشوز زوجه، یا وجود شواهدی مبنی بر پرداخت قبلی نفقه، می‌تواند زوجه را مستحق دریافت نفقه نداند.

این قاعده کلی است و رد شدن نفقه در پرونده شما به مدارک اثبات عدم تمکین یا شواهد پرداخت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان رد نفقه زوجه در شورای حل اختلاف

به‌محض وقوع عقد نفقه به زوجه تعلق می‌گیرد و زوج موظف به پرداخت آن است. با این حال قاضی شورای حل اختلاف می‌تواند بر اساس شواهد زوجه را مستحق نفقه نداند. این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که شواهدی مبنی بر دریافت قبلی نفقه وجود داشته باشد یا نشوز و عدم تمکین زوجه اثبات شود. در صورت اثبات عدم تمکین، از همان تاریخ نفقه به زوجه تعلق نخواهد گرفت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
جواد احمدیان

جواد احمدیان

کارشناس حقوقی

با سلام
در صورتیکه شواهد دال بر اخذ نفقه باشه یا نشوز اثبات بشه

یلدا بزرگمهر

یلدا بزرگمهرهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۴٫۸(۳۳۰ نظر)

با سلام ووقت بخیر
اززمکانی که عقد صورت میگیرد زوج موظف است به زوجه نفقه دهد و فقط درصورت عدم تمکین زوجه و اثبات آن به دادگاه زوج میتواند مانع پرداخت نفقه به زوجه شود .

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

فقط در صورت اثبات عدم تمکین زوجه از زوج و از تاریخ عدم تمکین نفقه به زوجه تعلق نمیگیرید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید