امکان فسخ مبایعه‌نامه بعد از سه‌سال با فوت فروشنده و جعل خریدار

پرسیده شده ۲ سال پیش۲۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت وکلای محترم، پدرم ملکی را از طریق مبایعه‌نامه فروختن که در مبایعه‌نامه ذکر شده ثمن معامله طی ۳ فقره چک با شماره و تاریخ و بانک صادر کننده مشخصی از طرف خریدار پرداخت گردد. در بند دیگری شرط شده که در صورت عدم پرداخت ثمن معامله فروشنده حق فسخ دارد(دقیقا همین جمله)، یکی از چک‌ها توسط پدرم برگشت می‌خوره، حدود ۹ ماه بعد از برگشت زدن چک پدرم فوت کرده. در این مدت پدرم هیچ اقدام نمی‌کنه و فقط چک رو‌ نزد خودش نگه داشته. چک برگشتی توسط یک از ورثه (که از انجام این معامله بی خبر بوده )حدود ۲ سال بعد از تاریخ برگشت نصف مبلغ وصول شده، شرط فسخ ذکر شده تا تاریخ انتقال سند بود، یعنی تا زمان انتقال سند به نام خریدار شرط وجود دارد که هنوز هم اسناد به نام خریدار منتقل نشده. شرط فسخ ذکر شده توسط خریدار(که برادرم می‌باشد که دسترسی به هر سه برگ مبایعه‌نامه داشته) در هر سه نسخه کاملا خط خورده و دو متن دیگر اضافه شده که خود بنگاه دار و همکارش که مبایعه‌نامه رو نوشته در دادگاه شهادت داده و جعل رو تایید کردن که بعد از فوت پدرم توسط خود ایشان (بنگاه دار) و بنا به درخواست خریدار بوده که این موارد (جعل)هم توسط کارشناسان خط تایید شده. بعد از گذشت حدود ۳ سال از عقد این قرارداد، آیا می‌شود طبق شرایط مذکور مبایعه‌نامه را فسخ کرد یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان فسخ قرارداد پس از گذشت سه سال و وصول بخشی از مبلغ چک ضعیف دانسته شده، اما وکلای دیگر فسخ را مشروط دانسته و پاسخ قطعی را نیازمند بررسی دقیق مدارک، مفاد مبایعه‌نامه و آرای صادره می‌دانند.

این دیدگاه کلی وکلا است و امکان فسخ پرونده شما دقیقاً به عبارات متن قرارداد، جزئیات پرونده جعل و زمان‌بندی اقدامات بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

بررسی شرایط فسخ مبایعه‌نامه مجعول

امکان فسخ این مبایعه‌نامه پس از سه سال از نظر برخی وکلا ضعیف ارزیابی شده است. با این حال، برخی دیگر معتقدند تحت شرایطی حق فسخ همچنان باقی است. اظهارنظر قطعی کاملاً به مطالعه دقیق مفاد قرارداد، عبارات شرط فسخ، نحوه وصول وجه چک و آرای صادرشده در پرونده جعل بستگی دارد. بنابراین پیش از اقدام، تمام مدارک و مستندات باید به دقت توسط وکیل بررسی شوند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
شیما کاتبی

شیما کاتبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۰ نظر)

با سلام، به نظر تحت شرایطی امکان فسخ وجود خواهد داشت که این مهم مستلزم بررسی دقیق مستندات و مفاد مبایعه نامه مزبور می باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
مدارک و مستندات و رای صادره می بایست بررسی شود تا بتوان راهنمایی موثری ارائه نمود.

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام مدارک و رای باید بررسی گردد.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که مدارک بایستی بررسی شود.

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا
سیده اعظم خلیلی

سیده اعظم خلیلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام وقت بخیر
بایستی مدارک و مستندات بررسی شود تا بتوان راهنمایی موثری ارائه نمود.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

با توجه به گذشت مدت طولانی امکان فسخ به نظر ضعیف است و با این حال اظهار نظر قطعی نیازمند بررسی مدارک است

سمیرا ارزانی

سمیرا ارزانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
بایستی مدارک مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان راهنمایی کرد

مریم مزرعه فرد

مریم مزرعه فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام بایستی مستندات و مدارک بررسی گردد

غزال زارعی

غزال زارعی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۲(۵ نظر)

سلام پاسخ دقیق و تخصصی به سوال شما منوط به مطالعه متن قرارداد می باشد .

نصراله گیل

نصراله گیل

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود، اظهار نظر قطعی نیازمند بررسی مدارک و‌مستندات است.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام اظهار نظر در این زمینه مستلزم بررسی مدارک و مستندات می باشد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
اظهار نظر دقیق نیازمند مطالعه مدارک می باشد

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۴ نظر)

با سلام
اظهارنظر مستلزم بررسی مدارک و مستندات هست

جعفر نوروزی

جعفر نوروزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۸ نظر)

سلام ،تمامی مدارک را برای یکی وکلا ارسال کنید
بهتر راهنمایی نمایید

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام، نیاز به بررسی مدارک است.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،مدارک نیاز به بررسی دارد

مهدی آستانی

مهدی آستانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام؛ بر اساس توضیحات شما و با توجه به عدم پرداخت کامل ثمن، باقی بودن شرط فسخ تا زمان انتقال سند، و اثبات جعل، شما به‌عنوان ورثه می‌توانید اقدام به فسخ قرارداد کنید.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، اولا جهت پاسخ قاطع باید مفاد قرارداد دقیق بررسی گردد.
به هرحال بنابه اظهارات شما و شرایط مذکور ، به استناد شرط عدم پرداخت وجه چک در موعد مقرر ( تا انتقال سند رسمی بنام خریدار ) بعلت اینکه قصد فروشنده از برگشت زدن چک و عدم اعلام مراتب اقدام به فسخ باستناد شرط فاسخ مذکور توسط پدرت، خودش اعراض از امتیازات شرط فسخ مذکور تلقی می شود.
ولی طبق قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری اگر متن قرارداد جعل گردد و در دادگاه اثبات شود قرارداد مذکور باطل می‌شود و حتی طبق دستور قاضی پرونده ،باید قرارداد مذکور امحاء و ازبین برده شود.
حالا بهترین شیوه ابتدا ارسال اظهارنامه به خریدار مبنی بر اعلان بطلان قرارداد و استرداد عوضین معامله به طرفین «« یعنی عین مبیع به فروشنده و ثمن معامله به خریدار »» برگشت داده شود. و اگر مخاطب خریدار به مفاد اظهارنامه عمل نکرد دادخواست حقوقی به خواسته تقاضای رسیدگی و صدور حکم بر تایید اعلان بطلان معامله بلحاظ جعل قرارداد طبق نظریه کارشناس رسمی دادگستری و حکم دادگاه کیفری و سپس تقاضای الزام خریدار به استرداد عین مبیع به فروشنده در قبال اخذ ثمن پرداختی مطرح نمایید .
ولی متاسفانه احدی از وراث که نصف مبلغ چک رو از خریدار اخذ نموده جای تامل دارد که آیا اون احدی از وراث به جعل قرارداد مطلع بوده ؟ یا نبوده؟؟؟
به هرحال چون هر ۳ نسخه قرارداد مذکور بدون توافق خریدار با فروشنده و در غیاب فروشنده با همکاری مدیر بنگاه جعل شده، بنابراین آثار حقوقی آن مسلما بطلان معامله خواهد شد.
خلاصه به لحاظ اینکه موضوع کاملا تخصصی و فنی می‌باشد حتما با متخصص حقوقی بنیاد وکلا مشاوره نمایید

محمد رضا جهاندیده

محمد رضا جهاندیده

کارشناس حقوقی

با درود ، مبایعه نامه مذکور نیاز به رؤیت و بررسی دارد و بنا به اظهارات شما آنچه برداشت می‌شود شرط عدم پرداخت ثمن معامله و فسخ معامله کماکان وجود دارد و فرم شدن چک توسط مرحوم پدر شما صرفا دلیلی بر عدم پرداخت میباشد و مطالبه وجه آن با اظهار نامه و یا دادخواست مطالبه و همچنین اجرای ثبت دلیلی بر قبولی معامله می‌باشد که این امر بنا به اظهارات شما تحقق نیافته است .

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
قرارداد می‌بایست بررسی شود ولیکن با توضیحات ارائه شده در سوال معامله منفسخ شده است نه فسخ.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام مدارک و مستندات باید بررسی شود

نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام
بله با توجه به وجود شرط فسخ تا زمان انتقال سند و برگشت یکی از چک‌ها اصل حق فسخ قابل بررسی است و فوت فروشنده هم این حق را از بین نمی‌برد و به وراث منتقل می‌شود
اما چون مدت زیادی گذشته و بخشی از چک هم وصول شده باید متن دقیق شرط و اقدامات وراث بررسی شود تا مشخص شود حق فسخ ساقط یا معامله تنفیذ شده تلقی نشده باشد همچنین جعل اثبات شده می‌تواند در اثبات مفاد اصلی قرارداد بسیار مهم باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید