امکان عزلش توسط موکل ممکن هست؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

سلام وقتتون بخیر یک نفر به من یک وکالت بلاعزل داده که یکسری کارهایی رو در مورد خروجش از شرکت انجام بدم داخل وکالت نامه نوشته ضمن عقد خارج لازم حق عزل وکیل رو از خود سلب و ساقط میکنه و در واقع بلاعزل هست ولی ما هیچ عقد خارجی غیر این نداریم خواستم ببینم این باز بلاعزل هست
خیلی ممنون

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند صرف قید عبارت عقد خارج لازم در سند رسمی برای بلاعزل بودن کفایت می‌کند و موکل نمی‌تواند شما را عزل کند، هرچند برخی اثباتِ عدم وقوع عقد خارج لازم در دادگاه را راهی برای ابطال آن می‌دانند.

این یک دیدگاه کلی است و امکان عزل وکیل بستگی به متن دقیق سند وکالت و اقدام قضایی احتمالیِ موکل دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار شرط بلاعزل بودن در وکالت‌نامه رسمی

طبق نظر غالب حقوق‌دانان، درج عبارت سلب حق عزل ضمن عقد خارج لازم در سند رسمی، به منزله اقرار طرفین و مفروض بودن آن است و برای بلاعزل ماندن وکالت کفایت می‌کند. از این رو موکل به صورت یک‌طرفه حق عزل شما را نخواهد داشت. با این حال، موضوع میان حقوق‌دانان دارای اختلاف است و موکل در صورتی که بتواند در دادگاه ثابت کند هیچ عقد لازمی واقع نشده است، ممکن است بتواند ابطال شرط بلاعزل را پیگیری کند. مادامی که حکمی از سوی دادگاه صادر نشده باشد، وکالت معتبر و بلاعزل تلقی می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
بیتا اخوان مدرس

بیتا اخوان مدرس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۳۷ نظر)

سلام. این موضوع از موارد اختلافیست لکن نظر مشورتی دادگستری و نظریه دادگاه ها مبنی بر این است که مکتوب بودن عقد خارج لازم جهت امکان درج شرط غیر قابل عزل بودن وکالت ضرورت ندارد وقوع عقد لازم بین طرفین به نحو شفاهی هم کافی است. در مورد سؤال همین قدر که طرفین در وکالت‌نامه رسمی قید می‌نمایند و اقرار و اعتراف دارند که ضمن عقد خارج لازمی بین آنان شرط بلاعزل بودن وکیل از طرف موکل شده است برای بلاعزل بودن وکیل کافی است و دلالت دارد که شرط مذکور ضمن عقد لازمی در عالم خارج به وقوع پیوسته است، مؤید این نظر ماده ۷۰ قانون ثبت است که مقرر داشته محتویات و مندرجات سندی که مطابق قوانین به ثبت برسد رسمی و معتبر است مگر آن‌که مجعولیت آن سند ثابت گردد. پس چون در سند رسمی شما اینرا قید کرده اید، قابل عزل نیست.

امین نجم

امین نجم

کارشناس حقوقی

۴٫۵(۱۵ نظر)

سلام و درود، در صورتی که به هیچ عقد لازم مشخصی استناد نکرده باشد و صرفا عبارت مطلق به کار برده و هیچ عقد لازمی هم در خارج برای قرینه و استناد وجود نداشته باشد، وکالت شما بلاعزل نخواهد بود و قابل فسخ می باشد؛ در این ‌موارد مناسب است عبارت هایی مانند«ضمن عقد وکالت اخیر، حق عزل وکیل ساقط بوده و سلب می گردد» عنوان گردد، و براساس دکترین حقوقی و رویه مورد تایید است، و می توان در خود عقد وکالت که عقدی جایز است، شرطی قرارداد که برمبنای آن وکالت بلاعزل گردد، و بر طبق ماده ی ۱۰ قانون مدنی مورد تایید است.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
عقد خارج لازم بصورت مفروض آمده است و نمی تواند شما را عزل کند.
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

علی تهرانی ساعی

علی تهرانی ساعی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۳ نظر)

سلام
بله
لاعزل است فقط وکیل حق فسخ دارد نه شما

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
وکالت بلاعزل در دو صورت باطل می‌شود :
۱- استعفای وکیل از وکالت
۲- ابطال وکالت بلاعزل در دادگاه
گاهی شخصی که وکالت بلاعزل داده، مدعی می‌شود که اصلا عقد لازمی بین دو طرف منعقد نشده است که وی بخواهد شرط ضمن عقد، عزل وکیل را بپذیرد یا نپذیرد. در چنین مواردی این ادعا با بررسی مدارک و مستندات، شهادت شهود و یا اقرار خوانده (وکیل) قابل اثبات است. در این گونه موارد لازم است تا فرد به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست ابطال وکالت بلاعزل را ارائه کند.
شایان ذکر است که عوامل دیگری هم باعث فسخ عقد وکالت می‌شوند. این عوامل عبارت‌اند از :
• فوت وکیل یا موکل
• جنون وکیل یا موکل
• از بین رفتن مورد یا موضوع وکالت
• پایان مدت وکالت
موفق باشید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

خیر قابل عزل نخواهد بود.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

سلام قابل عزل نمی باشد ...

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید