امکان طرح شکایت کلاهبرداری در دعوای استرداد جهیزیه چگونه است؟

پرسیده شده ۴ روز پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

من پس از طلاق غیابی، درخواست اجرای مهریه ثبت کردم. پس از آن، پدرشوهر و همسر سابقم مشترکاً دعوای استرداد طلا علیه من طرح کردند و مستندشان برگه‌ای دست‌نویس از من بود که فهرست اقلام را بدون ذکر وزن داشت. آن‌ها در دادخواست برای هر قلم وزنی نوشتند که جمعاً حدود نیم کیلو می‌شد، بدون ارائه فاکتور، و وکیلشان در دادگاه اعلام کرد از فاکتورها اطلاعی ندارد. بعداً اتحادیه طلا و جواهر گواهی کرد که وزن ادعایی برای برخی اقلام در بازار وجود ندارد و کارشناس دادگستری فقط اصالت خط را تأیید کرده بود نه وزن را. در میانه دادرسی، همسر سابقم اقرار کرد که تمام طلاها متعلق به پدرش بوده، که با دادخواست مشترک و برگه تقسیم اموال ناسازگار است؛ در نهایت رأی به نفع پدرشوهر صادر و در تجدیدنظر تأیید شد. دعوای حیله و تقلب، استناد به ماده ۴۷۷ و درخواست اعاده دادرسی من رد شده یا بی‌نتیجه مانده و اکنون در مرحله اجراست و قرار جلب صادر شده است. آیا بر اساس ترتیب زمانی وقایع، تناقض میان اقرار و دادخواست، فقدان مستندات وزنی و اعتراف وکیل آن‌ها به نبود فاکتور، می‌توانم علیه پدرشوهر و همسر سابقم شکایت کیفری با عنوان تبانی برای بردن مال غیر یا کلاهبرداری مطرح کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طرح شکایت کیفری با عناوینی مثل کلاهبرداری یا تبانی برای بردن مال غیر قابل بررسی است، اما بدون نقض حکم قطعی حقوقی احتمال صدور قرار منع تعقیب وجود دارد. ثبت تناقضات در صورت‌جلسات دادگاه به عنوان مستند شکایت کیفری بسیار اهمیت دارد.

امکان موفقیت این شکایت تا حد زیادی به نحوه انعکاس تناقضات در صورت‌جلسات قبلی و وضعیت قطعی بودن حکم بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت کیفری پس از صدور حکم قطعی طلاها

طرح شکایت کیفری تحت عنوان تبانی برای بردن مال غیر یا کلاهبرداری با تکیه بر تناقضات دادخواست و اقرارها امکان‌پذیر و قابل بررسی است. اگر این تناقضات و اعترافات در صورت‌جلسات دادگاه قبلی ثبت شده باشند، می‌توان به اوراق همان پرونده استناد کرد. با این حال، تا زمانی که رأی قطعی حقوقی نقض نشود، معمولاً این‌گونه شکایت‌ها به منع تعقیب منتهی می‌شوند. به همین دلیل اقدام برای توقف اجرا و تلاش جهت نقض حکم حقوقی در کنار شکایت کیفری توصیه می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله امکان دارد اما بدون نقض حکم حقوقی معمولا منع تعقیب می شود عنوان تبانی برای بردن مال غیر ماده ۱ قانون ۱۳۰۷ اول اعاده دادرسی یا اعتراض ثالث برای نقض حکم سپس شکایت کیفری تناقض اقرار و دادخواست و نبود فاکتور قرینه است فورا توقف اجرا بخواه و وکیل بگیر

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

امکان طرح شکایت کیفری به اتهام تبانی برای بردن مال غیر یا کلاهبرداری، با توجه به تناقض اظهارات، فقدان مستندات اثبات‌کننده وزن طلاها و احتمال ارائه اطلاعات خلاف واقع در جریان دادرسی، قابل بررسی است؛ اما اثبات جرم مستلزم احراز ارکان قانونی آن و بررسی پرونده و آرای صادرشده است⁩

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

اگر این موارد که میفرمایید در صورت جلسه درج شده به اوراق پرونده ی قبلی استناد کنید و شکایت ثبت کنید

داود چگینی

داود چگینی

کارشناس حقوقی

با سلام و درود
با توجه به اینکه شما به رای بدوی تحت عنوان حیله و تقلب اعتراض کردید و باز همان رای بدوی و به ضرر شما تایید شده ، می توانید تحت عنوان تبانی برای بردن مال غیر و حسب مورد کلاهبرداری امکان پذیر است ، اما شایسته است با مدارک و مستندات از وکلا یا مشاوران بنیاد وکلا مشاوره و راهنمایی بگیرید

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام و احترام
با توجه به صدور حکم قطعی و قرار جلب، صرف طرح شکایت کیفری موجب توقف اجرا نمی‌شود. راهکار اصلی، پیگیری شکایت تبانی برای بردن مال غیر و اثبات حیله و تقلب مؤثر در صدور حکم است. در صورت اثبات، می‌توان با استناد به بند ۵ ماده ۴۲۶ و ماده ۴۲۹ قانون آیین دادرسی مدنی، درخواست اعاده دادرسی مطرح کرد.
هم‌زمان، باید از مرجع صالح، امکان قانونی توقف عملیات اجرایی را پیگیری کنید
پذیرش اعاده دادرسی نیز لزوما به معنای توقف خودکار اجرا نیست.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

بله، با توجه به تناقض اقرار و دادخواست، نبود مستندات وزن، اعتراف وکیل به نداشتن فاکتور و گواهی اتحادیه، می‌توانید شکایت کیفری تبانی برای بردن مال غیر یا کلاهبرداری مطرح کنید، ولی چون رای قطعی صادر شده، ابتدا باید از طریق اعاده دادرسی یا شکایت کیفری مستقل با وکیل متخصص این مسیر را پیگیری کنید.

محسن ندائی

محسن ندائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام و احترام
امکان طرح دعوی شکایت کیفری تبانی برای بردن مال غیر و‌کلاهبرداری میسر است
اما بستگی به‌مدارک و‌مستندات شما دارد

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

درود؛ خیر، صرف تناقض‌گویی در دادرسی یا تقدیم دادخواست و پیروزی با مستندات ناقص، کلاهبرداری یا تبانی برای بردن مال غیر محسوب نمی‌شود و دادسرا آن را امر حقوقی و مشمول اعتبار امر مختوم دانسته و قرار منع تعقیب صادر می‌کند.
تنها در صورتی شکایت کیفری به نتیجه می‌رسید که طرفین به جعل سند یا استفاده از سند مجعول دست زده باشند، نه ادعای گزاف در دادخواست.

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی خیر، صرف تناقض‌گویی در دادرسی یا تقدیم دادخواست و پیروزی با مستندات ناقص، کلاهبرداری یا تبانی برای بردن مال غیر محسوب نمی‌شود و دادسرا آن را امر حقوقی و مشمول اعتبار امر مختوم دانسته و قرار منع تعقیب صادر می‌کند.

فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

در پرونده شما، تناقض میان اظهارات همسر سابق، دادخواست مشترک، برگه دست‌نویس فاقد وزن و نبود فاکتورهای خرید، در صورت اثبات و بررسی در کنار یکدیگر، می‌توانند قرائن مهمی باشند.
اگر پدرشوهر واقعا مدعی مالکیت طلاها بوده و همسر سابق شما نیز صرفا به نفع پدرش اظهارنظر کرده باشد، بدون آنکه تبانی یا قصد فریب اثبات شود، تناقض در اظهارات به‌تنهایی برای محکومیت کیفری کافی نیست.
بنابراین، موضوع اصلی صرفا نادرستی احتمالی ادعای آن‌ها نیست؛ بلکه باید مشخص شود آیا پیش از طرح دعوا یا در جریان آن، برای بردن مال شما با یکدیگر هماهنگ شده‌اند یا خیر.
آیا همسر سابق شما در صورت‌جلسه رسمی دادگاه صراحتا گفته است «تمام طلاها متعلق به پدرم است»؟ آیا این اقرار قبل از صدور رای بدوی بوده است؟

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

می‌توانید با ضمیمه‌کردن اقرار متناقض، دادخواست، گواهی اتحادیه و مدارک کارشناسی شکایت مستدل مطرح کنید، اما تناقض و فقدان فاکتور به‌تنهایی الزاما کلاهبرداری یا تبانی را ثابت نمی‌کند؛ بند ۵ ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی نیز حیله و تقلب مؤثر و اثبات‌شده را برای اعاده دادرسی لازم می‌داند.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
خیر چون رای به ضرر شما بوده

فاطمه زهرا رحیمی

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

امکان شکایت کیفری علیه پدرشوهر و همسر سابق بابت کلاهبرداری یا تبانی برای بردن مال غیر وجود دارد؛ مشروط بر اینکه با مدارک، تبانی قبلی، سوءنیت و استفاده از ادله خلاف واقع برای بردن مال اثبات شود. مستند قانونی، ماده ۱ قانون مجازات اشخاصی است که برای بردن مال غیر تبانی می‌نمایند و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری است. پیشنهاد می‌کنم با بررسی دادنامه قطعی و اقرارهای متناقض، شکواییه مستند تنظیم شود.

سعید محمودی

سعید محمودی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بله، می‌توانید شکایت کیفری مطرح کنید؛ اما صرف تناقض در اظهارات، نداشتن فاکتور یا طرح دعوای حقوقی، به‌تنهایی کلاهبرداری یا تبانی برای بردن مال غیر را ثابت نمی‌کند. باید با دلیل نشان دهید که طرفین با علم و عمد، از طریق صحنه‌سازی یا ارائه مدارک خلاف واقع، درصدد بردن مال شما بوده‌اند و عناصر قانونی جرم محقق شده است. اقرار همسر سابق، گواهی اتحادیه و مفاد پرونده می‌تواند دلیل و قرینه مهمی باشد؛ ولی چون رای قطعی و در حال اجراست، شکایت کیفری به‌خودی‌خود اجرای حکم را متوقف نمی‌کند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید