امکان ثبت شکایت کیفری بر علیه متهم مبنی بر افترای جعل رایانه ای و جعل سند عادی وجود دارد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. در پرونده ای که منجر به محکومیت قطعی به اتهام تهدید فردی از سوی دادگاه تجدیدنظر شده است و در حکم محکومیت هم به پیامها استناد گردیده (اصالت پیامها مورد تایید قرار گرفته) وکلای متهم در لایحه ای ادعا کرده اند که پیامها ساختگی است و این ادعا را بارها در لایحه اعلام نموده اند.
ضمن اینکه همین پیامها درپرونده دیگری که منجر به حکم محکومیت قطعی همان فرد به اتهام توهین گردیده مورد استناد قرار گرفته و مرجع انتظامی (واحد قضایی کلانتری) اصالت پیامها را تایید نموده و همچنین در کیفرخواست و احکام بدوی و تجدیدنظر به اقرار متهم هم استناد شده است.
سوال این است که امکان ثبت شکایت کیفری بر علیه متهم و وکلای وی مبنی بر افترای جعل رایانه ای (ساختگی بودن پیامها) و جعل سند عادی وجود دارد؟ با توجه به اینکه آنها مدعی ساختگی بودن هستند و بایستی این ادعا را اثبات کنند.
سپاس

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان ثبت شکایت کیفری با عنوان افترا وجود دارد، اما معمولاً این شکایت متوجه خود متهم است نه وکلای او که در مقام دفاع لایحه داده‌اند.

امکان ثبت این شکایت وجود دارد اما موفقیت آن به نوع انتساب جرم در لایحه و اثبات سوءنیت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت افترا علیه متهم و حدود مسئولیت وکیل

طرح شکایت کیفری افترا بابت نسبت دادن جعل رایانه‌ای و سند عادی امکان‌پذیر است. با این حال، شکایت باید متوجه خود متهم باشد، زیرا وکیل تنها در مقام دفاع از موکل لوایح را تنظیم کرده است. برای به نتیجه رسیدن این شکایت، باید صراحت انتساب عمل مجرمانه در لایحه و همچنین سوءنیت طرف مقابل به اثبات برسد و در صورت نیاز، موضوع به کارشناس یا پلیس فتا ارجاع داده می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ام البنین تنکابنی رضایی

ام البنین تنکابنی رضایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۵۷ نظر)

با سلام. در صورتی که در لوایح به صورت صریح جرم به شما نسبت داده شده است، در صورت اثبات سوءنیت ایشان میتوانید به اتهام افترا از خود مشتکی عنه شکایت کنید. وکیل صرفا از موکل خود دفاع نموده است.

فاطمه زارع

فاطمه زارع

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۳ نظر)

باید این امر اثبات شود پلیس فتا یاکارشناس دراینخصوص می توانداظهارنظرکند

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

امکان طرح شکایت افترا وجود دارد .

عباد جاویدی آل سعدی

عباد جاویدی آل سعدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۳ نظر)

با درود و وقت بخیر .
کاربر گرامی وبسایت ، با توجه به توضیحات موجود در سوال ، ( . شکایت افترا . قابل انجام خواهد بود . )
موفق باشید .

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام شکایت افترا قابل تقدیم و تنظیم می باشد.

یگانه فرج نژاد

یگانه فرج نژاد

کارشناس حقوقی

با سلام. بله امکان طرح این شکایت وجود داره. ولی در هرحال اثبات این ادعا بر عهده مدعی هست و شما که اطمینان به عدم صحت این موضوع دارید، جای نگرانی نیست.

هدی اسماعیلی

هدی اسماعیلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام.امکان طرح شکواییه افترا وجود دارد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
طرح شکایت با عنوان افترا امکان پذیر است.

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با دروپ
طرح شکایت با عنوان افترا ممکن می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید