امکان تقاضای دعوای اجرت المثل توسط زوجه وجود دارد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

باسلام واحترام
گواهی عدم امکان سازش به درخواست (زوج - اینجانب) صادر و حکم قطعی شده، بدلیل نشوز زوجه نیز کلیه حقوق مالی ایشان (بجز مهریه) لغو و حکم صادر شده، میخواستم بدونم باز هم امکان تقاضای دعوای اجرت المثل توسط زوجه وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

درباره تعلق اجرت‌المثل به زوجه ناشزه میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند با اثبات نشوز اجرت‌المثل تعلق نمی‌گیرد، در حالی که برخی دیگر نشوز را مانع مطالبه آن نمی‌دانند و معتقدند کارهای انجام‌شده در طول زندگی مشترک قابل مطالبه است.

اینکه اجرت‌المثل به همسر شما تعلق بگیرد یا نه، به شرایط اثبات کارهای انجام‌شده در طول زندگی مشترک و نظر دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اختلاف نظر در تعلق اجرت‌المثل به زن ناشزه

میان کارشناسان و وکلا در خصوص مطالبه اجرت‌المثل از سوی زوجه ناشزه اتفاق نظر وجود ندارد. گروهی از وکلا بر این باورند که با اثبات نشوز، حق دریافت نفقه و اجرت‌المثل از بین می‌رود و معمولا به زن تعلق نمی‌گیرد. در مقابل، برخی وکلا تاکید دارند که نشوز مانع اجرت‌المثل نیست و زن می‌تواند بابت کارهای ایام زوجیت مطالبه داشته باشد. دریافت آن نیازمند اثبات این است که کارها به دستور شوهر و به قصد دریافت مزد بوده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علی تهرانی ساعی

علی تهرانی ساعی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۳ نظر)

سلام
بله
به شرطی که شرایط ان وجود داشته باشد باید به دستور و برای پول و وج.د شاهد

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
در صورت عدم تمکین از سوی زوجه ، و محرز شدن ناشزه گی زوجه برای دادگاه ، زوجه مستحق نفقه و اجرت المثل نخواهد بود .

عبدالصمد محمدی مقدم

عبدالصمد محمدی مقدم

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۳۵۲ نظر)

اجرت المثل ربطی به نشوز ندارد و برای زن قابل مطالبه است.

هادی عمرانی خامنه ای

هادی عمرانی خامنه ای

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۷ نظر)

با سلام ، اگر زن ناشزه شود ، بر اساس قانون معمولا به او اجرت المثلی تعلق نخواهد گرفت

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
اجرت المثل ایام زوجیت در طول زندگی مشترک قابل مطالبه است

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

اگر زن ناشزه شود ، بر اساس قانون معمولا به او اجرت المثلی تعلق نخواهد گرفت... موفق باشید 🌹

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید