امکان احضار رئیس شورای حل اختلاف به عنوان مطلع در پرونده توهین؟

پرسیده شده ۱ ماه پیش۲۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

در یک پرونده کیفری، متهم خطاب به شاکی و خواهر و مادر متوفای او الفاظ رکیک و توهین‌آمیز به کار برده است. این پرونده در شعبه‌ای از شورای حل اختلاف رسیدگی شده و متهم شفاهاً در حضور رئیس شعبه به خطای خود اقرار کرده و تعهد کتبی مبنی بر عدم مزاحمت و همچنین عذرخواهی کتبی از شاکی داده و آن را امضا و اثر انگشت زده است؛ سپس پرونده مختومه شده است. پس از مختومه شدن پرونده، خواهران شاکی که از موضوع توهین مطلع شده‌اند، به دلیل خدشه‌دار شدن حیثیت خود شکایت جداگانه‌ای مطرح کرده‌اند. برای این شکایت ابتدا قرار منع تعقیب صادر شده، اما با اعتراض شاکیان، دادگاه کیفری دو این قرار را نقض و قرار جلب به دادرسی صادر کرده که قطعی شده است. آیا می‌توان رئیس شعبه شورای حل اختلاف را به عنوان مطلع در دادگاه یا دادسرا احضار کرد و آیا می‌توان اصل پرونده شورای حل اختلاف را درخواست و به پرونده فعلی ضمیمه نمود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان معرفی رئیس شورای حل اختلاف به‌عنوان مطلع و همچنین تقاضای مطالبه و ضمیمه‌کردن پرونده قبلی شورا به پرونده کیفری فعلی وجود دارد.

این امکان به صورت کلی وجود دارد، اما پذیرش احضار مطلع یا مطالبه پرونده در نهایت به نظر مقام قضایی رسیدگی‌کننده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احضار رئیس شورا و مطالبه پرونده قبلی

شما می‌توانید از مرجع قضایی تقاضا کنید تا رئیس شورای حل اختلاف را به عنوان مطلع احضار کند تا پیرامون اقرار و عذرخواهی متهم ادای توضیحات کند. همچنین این حق را دارید که با ارائه مشخصات، مطالبه اصل یا تصویر مصدق پرونده شورا شامل صورت‌جلسات، اقرارنامه و تعهد کتبی را درخواست نمایید تا ضمیمه پرونده فعلی شود. تصمیم‌گیری نهایی درباره ضرورت احضار یا مطالبه پرونده با قاضی پرونده است اما با توجه به صدور قرار جلب به دادرسی، این مدارک در اثبات ادعا تأثیرگذار خواهند بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام و احترام
بله. با استناد به ماده ۲۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری می‌توان از مقام قضایی درخواست کرد رئیس شعبه شورای حل اختلاف به‌عنوان مطلع احضار و درباره اقرار شفاهی متهم و تنظیم تعهد و عذرخواهی کتبی وی توضیح دهد
همچنین با توجه به ارتباط مستقیم پرونده شورا با اتهام فعلی، درخواست مطالبه اصل پرونده یا حداقل رونوشت مصدق صورتجلسه، اقرار، تعهد و عذرخواهی متهم کاملا قابل طرح است و می‌تواند برای اثبات وقوع و انتساب توهین مؤثر باشد

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

سلام بله، هر دو مورد قابل درخواست است. می‌توانید رئیس شعبه شورای حل اختلاف را به عنوان مطلع معرفی نماید تا در خصوص اقرار شفاهی متهم، عذرخواهی و تعهدی که در حضور ایشان انجام شده، توضیح دهد.
همچنین می‌توانید از دادگاه یا دادسرا درخواست کنید اصل پرونده شورای حل اختلاف مطالبه و اوراق مربوط به اقرار، تعهدنامه و عذرخواهی متهم ملاحظه و به پرونده فعلی ضمیمه گردد با توجه به اینکه قرار منع تعقیب قبلی نقض و قرار جلب به دادرسی نیز قطعی شده، این مدارک می‌تواند در اثبات موضوع و انتساب رفتار متهم مؤثر باشد.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

بله، میتوانید با ارائه شماره پرونده، درخواست احضار رئیس شعبه بهعنوان مطلع و ضمیمه شدن اصل پرونده شورا به پرونده فعلی را از دادگاه یا دادسرا بخواهید.

زهرا رفیعی

زهرا رفیعی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۲ نظر)

بله. رئیس شعبه شورا در صورت ضرورت می‌تواند به عنوان مطلع احضار و اظهاراتش استماع شود و درخواست مطالبه اصل پرونده شورا نیز ممکن است

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا
نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۴ نظر)

بله می‌توانید از دادگاه درخواست احضار ایشان را به عنوان مطلع بخواهید.

مجتبی نصیری نیا

مجتبی نصیری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷ نظر)

می‌توان از مقام قضایی درخواست کرد از رئیس شعبه شورا به‌عنوان مطلع احضار و درباره مفاد اقرار شفاهی متهم و عذرخواهی کتبی وی توضیح دهد. از دادگاه بخواهید پرونده دیکر را بعنوان مدرک و مستند مورد ارزیابی قرار دهد.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
بله؛ در اصل هر دو درخواست قابل طرح است و با توجه به توضیح شما، حتی می‌تواند برای اثبات اینکه متهم در زمان رسیدگی قبلی به اصل رفتار خود اذعان کرده و عذرخواهی کتبی داده، مؤثر باشد. می‌توانید از مرجع رسیدگی‌کننده درخواست کنید رئیس شعبه شورای حل اختلاف به عنوان مطلع احضار و درباره آنچه شخصا در جلسه مشاهده و استماع کرده تحقیق شود. : اگر رئیس شورا در آن پرونده در مقام قاضی/عضو رسیدگی‌کننده رسمی اقدام کرده باشد، بهتر است در درخواست، او را صرفا شاهد توهین معرفی نکنید؛ بلکه بنویسید مطلع از وقایع و اظهارات واقع‌شده در جلسه و تنظیم اسناد پرونده.این تعبیر از نظر حقوقی دقیق‌تر است.

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
بله. ⁠می‌توان از دادسرا یا دادگاه درخواست کرد رئیس شعبه شورای حل اختلاف به‌عنوان مطلع احضار شود؛ به‌ویژه برای اثبات اقرار شفاهی متهم و نحوه تنظیم تعهد و عذرخواهی.
همچنین می‌توانید درخواست کنید اصل پرونده شورای حل اختلاف مطالبه و ملاحظه یا به پرونده فعلی ضمیمه شود؛ خصوصا تعهدنامه و عذرخواهی کتبی متهم می‌تواند دلیل مهمی باشد.

الهام اسحاقیان درچه

الهام اسحاقیان درچه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

درود بله. ⁠می‌توانید از دادسرا یا دادگاه درخواست کنید رئیس شعبه شورای حل اختلاف به‌عنوان مطلع احضار شود؛ به‌ویژه برای اثبات اقرار شفاهی متهم و نحوه تنظیم تعهد و عذرخواهی.
همچنین می‌توانید درخواست کنید اصل پرونده شورای حل اختلاف مطالبه و ملاحظه یا به پرونده فعلی ضمیمه گرددخصوصا تعهدنامه و عذرخواهی کتبی متهم می‌تواند دلیل مهمی برای اثبات باشد

نسیم روشنفکر

نسیم روشنفکر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۰ نظر)

امکان احضار وجود دارد ولی کارمند شورا تبعیت نمیکند و اگر در جلسه حضور یابد سکوت اختیار می‌کند،

مقصود عبادی بشیر

مقصود عبادی بشیر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

سلام و احترام
مانعی برای معرفی رئیس شورای حل اختلاف به عنوان مطلع وجود ندارد.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

بله، می‌توانید از دادگاه یا دادسرا بخواهید رئیس شعبه شورای حل اختلاف را به‌عنوان مطلع احضار کند تا درباره اقرار و تعهد متهم شهادت دهد. همچنین می‌توانید درخواست ضمیمه شدن اصل پرونده شورا به پرونده فعلی را مطرح کنید تا سابقه توهین و مختومه شدن آن مستند گردد. این اقدامات به اثبات سوءنیت و تکرار رفتار متهم کمک می‌کند و در تصمیم دادگاه مؤثر است.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

شورا شان سازشی دارد ولی چنانچه پرونده در آنجا در برگیرنده دلیلی است میتواند به پرونده توهین مرتبط و پیوست شود همچنین قاضی میتواند هریک از اعضای شورا را برای کشف حقیقت احضار کند.

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی خیر صرفا میتوانید از اوراق پرونده کپی بگیرید و به دادگاه ارائه دهید

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام وقت بخیر خیر صرفا کپی از اوراق پرونده مجاز می باشد

امیر فراستی

امیر فراستی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

سلام پیرو سوال شما، بله؛ می‌توانید درخواست احضار رئیس شعبه شورا به عنوان مطلع و نیز مطالبه پرونده شورا و اخذ تصویر مصدق صورت‌جلسه، اقرار، تعهد و عذرخواهی کتبی را از دادسرا یا دادگاه بخواهید؛ ماده ۲۰۴ آیین دادرسی کیفری احضار مطلع را در صورت ضرورت برای روشن شدن موضوع اجازه داده و قانون شوراها نیز نگهداری پرونده و ثبت سازش و تعهدات را پیش‌بینی کرده است. این مدارک برای اثبات اینکه متهم قبلا اصل توهین و انتساب الفاظ را پذیرفته، می‌تواند مؤثر باشد.

جاوید محمدی

جاوید محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۲ نظر)

سلام کاربر گرامی بله همچنین شما می‌توانید اقرارنامه اظهارات و همچنین صورت جلسه را ضمیمه پرونده کنید

علی قاسمی

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

شما می‌توانید از دادگاه یا دادسرا بخواهید رئیس شعبه شورای حل اختلاف را به‌عنوان مطلع احضار کند تا درباره اقرار و تعهد متهم شهادت دهد.البته می‌توانید درخواست ضمیمه شدن اصل پرونده شورا به پرونده فعلی را مطرح کنید تا سابقه توهین و مختومه شدن آن مستند گردد.

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۰ نظر)

چنانچه رئیس شعبه شورای حل اختلاف شخصا اقرار متهم، تنظیم تعهدنامه و عذرخواهی کتبی وی را ملاحظه کرده باشد، می‌توان با تقدیم لایحه، احضار ایشان به‌عنوان مطلع و استماع اظهارات وی را درخواست نمود. همچنین مطالبه اصل پرونده مختومه شورای حل اختلاف و عندالاقتضاء ملاحظه و اخذ رونوشت مصدق از صورت‌جلسات، اقرار، تعهدنامه و عذرخواهی کتبی، قابل درخواست است.
نظر به اینکه مستندات پرونده سابق می‌تواند در احراز انتساب رفتار و اظهارات متهم و کشف حقیقت مؤثر باشد، تقاضای مطالبه و ملاحظه پرونده سابق و الحاق مدارک مؤثر آن به پرونده جاری را مطرح نمایید. تشخیص ارزش و اثر اثباتی این مستندات، با مرجع قضایی رسیدگی‌کننده خواهد بود.

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

رئیس شعبه شورای حل اختلاف را می‌توان به عنوان مطلع احضار کرد؛ به‌خصوص چون اقرار شفاهی متهم و تنظیم و امضای تعهدنامه و عذرخواهی در حضور ایشان اتفاق افتاده است. مطابق ماده ۲۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری، بازپرس می‌تواند شخصی را که حضور یا تحقیق از او برای روشن شدن موضوع ضروری باشد، به عنوان شاهد یا مطلع احضار کند

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله میتوانید از دادگاه تقاضا کنید پرونده شورای حل اختلاف را مطالبه و ضمیمه کند همچنین امکان درخواست احضار رئیس شورا به عنوان مطلع وجود دارد اما معمولا همان تعهد کتبی داخل پرونده کافی است

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
در صورتیکه در صورتجلسه اقرار قید شده باشد میتوانید در خواست استعلام یا مطالعه پرونده توسط دادگاه نمایید تا پرونده به شعبه رسیدگی کننده ارسال شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید