امتناع مستاجر از اجازه بازدید ملک به مشتری و عدم پرداخت اجاره‌بها

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام، قرارداد من با مستاجرم ابتدای شهریور ماه امسال تمام شد و به دلایل مالی برای سال جدید به توافق نرسیدیم. در قرارداد سال پیش من مبلغ ۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان رهن از ایشان گرفته بودم و اجاره ماهیانه ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان بود. الان که ایشان می‌خواهد برود، مبلغ رهنشان را می‌خواهد. من هم به صورت عرف باید یک مستاجر جدید جایگزین ایشان کنم تا مبلغ رهن را از مستاجر جدید دریافت کنم و به ایشان پرداخت نمایم، اما مشکل اینجاست که مستاجر من به سختی اجازه بازدید به دیگران برای منزل می‌دهد و عملا کسی نمیتونه منزل رو ببینه و با من قرارداد ببنده. از سوی دیگه هم میگه من اجاره ماهی ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان را پرداخت نمی‌کنم چون می‌خواهم بروم و شما مبلغ رهن من را نمیدهی. الان من این وسط ماندم، نه اجاره می‌گیرم و نه کسی میتونه بیاد و منزل رو ببینه تا اجاره کنه. می‌خواستم بدانم از لحاظ حقوقی حق با ایشان است یا اینکه داره اذیت میکنه تا خودش انتفاع مالی ببره و اجاره نده و دست من رو در پوست گردو گذاشته؟ من می‌تونم اقدام حقوقی کنم؟ ممنون میشم مرا راهنمایی کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف ودیعه و اجرت‌المثل پس از پایان اجاره

قانوناً نمی‌توانید پرداخت ودیعه را به پیدا شدن مستاجر جدید موکول کنید و برای بازپس‌گیری ملک باید مبلغ قرض‌الحسنه را آماده سازید. در صورت عدم تخلیه، می‌توانید با واریز ودیعه به حساب دادگستری یا صندوق، تقاضای دستور تخلیه فوری نمایید. درباره اجاره‌بها، اکثر وکلا شما را مستحق دریافت اجرت‌المثل ایام تصرف می‌دانند، هرچند برخی معتقدند ناتوانی موجر در بازگرداندن ودیعه این حق را سلب می‌کند. همچنین می‌توانید با ارسال اظهارنامه رسمی، پایان مدت قرارداد و مطالبه اجرت‌المثل را اعلام نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سکینه چهره خند

سکینه چهره خند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸ نظر)

سلام و عرض ادب
ایشان از تاریخ اول شهریور( تاریخ انقضای قرارداد اجاره خود) حقی بر ملک نداشته و مالک منفعت ملک نیست که ممانعت از بازدید منزل جزو حقوق قانونی وی باشد و از طرفی، بابت اجاره بهای ماه جاری که بدون قرارداد استفاده کرده است؛ شما مستحق اجرت المثل ملک خود میباشید فلذا علاوه بر اینکه باید سعی در مذاکره و صلح و سازش نمایید، میتوانید مراتب عدم رضایت خود را با ارسال اظهارنامه رسمی به ایشان اطلاع بدهید که تاریخ اجاره از ابتدای شهریور به پایان رسیده و شما حقی بر امتناع از بازدید منزل توسط متقاضیان اجاره ندارید و هر میزان مدت اضافه اسکان نیز مشمول پرداخت اجرت المثل خواهد بود و دراینخصوص اقدام قانونی خواهد شد تا بعدها درصورت تداوم مشکل، بتوانید از آن اظهارنامه استفاده قانونی نموده و بابت دریافت اجرت المثل اجاره ماهانه منزل از ایشان، به مراجع قانونی دادخواست بدهید.

الهام یاوری فر

الهام یاوری فر

کارشناس حقوقی

با سلام دوست گرامی همانطور ک شما مالک هستید و حقی دارید ایشان هم دارای حقوق هستند . مستاجر تا سررسید اجاره دارای این اجازه بود اما اکنون بلافاصله با اتمام دوره هم او مکلف ب تخلیه است هم شما مکلف ب پرداخت ودیعه ایشان چ مستاجر جدید پیدا شود چ خیر. در حال حاضر ابتدا از طریق شورای حل اختلاف محل اقدام کنید اگر افاقه نکرد علیه ایشان اقامه دعوی کنید. بدلیل پروسه زمانبر راه اول و گفتمان توصیه میشود با تشکر

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
در این وضعیت، مستاجر شما به دلایل قراردادی حق دارد که مبلغ رهن را دریافت کند، اما در عین حال نیز موظف است تا اجاره ماهیانه را پرداخت کند تا زمانی که به طور رسمی از ملک خارج نشده است. اگر او از پرداخت اجاره امتناع می‌کند، این موضوع می‌تواند به عنوان نقض قرارداد اجاره تلقی شود.

همچنین با توجه به اینکه مستاجر اجازه بازدید به دیگران نمی‌دهد،سعی کنید با مستاجر صحبت کنید و او را قانع کنید که همکاری بیشتری داشته باشد. در غیر این صورت می‌توانید با ارائه شکایت به مراجع قضایی، درخواست تخلیه ملک را مطرح کنید.
موفق باشید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
خیر اظهار ایشان فاقد وجاهت قانونی بوده و شما مستحق اجرت المثل ایام تصرف هستید. در شرایط فعلی بهترین و سریع ترین راه حل آن است که به نحوی مبلغ ودیعه را فراهم نموده و در قبال تخلیه ملک به ایشان پرداخت کنید.

نمایش ۱۵ پاسخ دیگر وکلا
پانیذ قمشی بزرگ

پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
بعد از اتمام زمان اجاره اگر شرایط لازم را داشته باشید می توانید دستور تخلیه فوری بگیرید اما باید مبلغ ودیعه را هم به مستاجر برگردانید و برای مدتی که قرارداد اجاره نداشتید می توانید اجرت المثل بگیرید.

رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام چنانچه ایشان رهن را مطالبه کند و شما قادر به پرداخت نباشید موجر مستحق اجاره نیست و اجرت المثل ایام تصرف ندارد چرا که ماندن مستاجر اساسا تصرف نیست و این موجر است که نمی تواند از عهده پرداخت ودیعه بر آید

رضا میرعرب

رضا میرعرب

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۸ نظر)

با سلام
شما مستحق اجرت المثل ایام تصرف هستید ، دستور تخلیه را بگیرید و به ایشان مبلغ ودیعه را پرداخت کنید.

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با سلام
بهتر است مبلغ ودیعه را فزاهم نموده و دستور تخلیه ملک را بگیرید و همینطور مطالبه اجرت المثل

مهدی آذری

مهدی آذری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام شما می بایست مبلغ رهن ایشان را پرداخت نمایید و نمی توانید به استناد عرف منتظر دریافت رهن از مستاجر جدید باشید و لذا پس از پرداخت مبلغ رهن می توانید حکم تخلیه مستاجر را به همراه اجرت المثل ایام تصرف دریافت نمایید

ابراهیم اسمی پور

ابراهیم اسمی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

ابتدا باید مبلغ را بپردازید ، چنانچه شک دارید پس از دریافت از تخلیه امتناع ورزد وجه را به حساب صندوق واریز و اظهارنامه تخلیه ارسال کنید و پس از آن مستحق اجرت المثل خواهید بود.

مریم مرادی

مریم مرادیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۳۸ نظر)

سلام پس از انقضای مدت اجاره موجر مکلف است مبلغ ودیعه را به مستاجر پرداخت نماید و تخلیه مورد اجاره را بخواهد . ودیعه را حساب سپرده دا گستری واریز نمایید و تخلیه فوری مطرح شود

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام میتوانید جرت المثل ایام تصرف را مطالبه نمایید و دستور تخلیه را بگیرید و به ایشان مبلغ ودیعه را پرداخت کنید.

محسن جوکار

محسن جوکار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
تخلیه عین مستاجره در پایان عقد، در مواردی که ودیعه ایی نزد موجر وجود دارد موکول به استرداد ودیعه است. بنابراین اگر مستاجر پس از پایان قرارداد امادگی واقعی برای تخلیه داشته و موضوع را به نحوی به شما منعکس کند، در اینصورت شما می بایست ودیعه را به جهت تخلیه به مستاجر مسترد نمایید. والا وی می تواند از تخلیه امتناع نماید و شما نیز حق مطالبه خسارات ناشی از تاخیر در تخلیه(اجرت المثل استیفا از منافع مورد اجاره پس از پایان عقد) را نخواهید داشت.
در خصوص همکاری نکردن برای بازدید مستاجر جدید از ملک نیز باید اظهار نمود که قانون هیچ تکلیفی در این خصوص بر عهده مستاجر نگذاشته است. و عرف خاصی نیز در این رابطه وجود ندارد. لذا اگر قرارداد اجاره نیز در این خصوص تعیین تکلیف نکرده باشد بدون همکاری مستاجر عملا تا زمان تخلیه ملک که گفته شد منوط به استرداد ودیعه است، امکان بازدید مشتری جدید نیز متصور نخواهد بود.
با توجه به این توضیحات توصیه می گردد به جهت جلوگیری از ضرر بیشتر مبلغ ودیعه را از طرق مقتضی تهیه نموده و به مستاجر رد نمایید در این صورت ممکن است بتوانید حتی خسارات تاخیر تادیه از زمان انقضای قرارداد را نیز (البته در صورت فراهم بودن برخی شرایط) مطالبه کنید.
اگر مستاجر علیرغم فراهم شدن مبلغ ودیعه و امادگی شما برای مسترد نمودن آن از تخلیه خودداری کرد وجه را به حساب دادگستری واریز نمایید و درخواست صدور دستور تخلیه را به شورا ارائه داده و یا اگر سند اجاره رسمیست از دفترخانه تقاضای صدور اجراییه نمایید.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

راهکار مناسب تامین و پرداخت ودیعه به حساب شورا و تقاضای دستور تخلیه است

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نموده،دستور تخلیه بگیرید و به ایشان مبلغ ودیعه را پرداخت نمایید.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام اجازه بازدید یا عدم آن حق مستاجر است، شما باید برای تخلیه مبلغ ودیعه را پرداخت کنید مگر اینکه در قرارداد پرداخت را منوط به اجاره رفتن ملک کرده باشید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
دستور تخلیه مطرح کنید و ودیعه ایشان را به حساب دادگستری واریز کنید

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام .دعوی دستور تخلیه مطرح کنید و ودیعه ایشان را به حساب دادگستری واریز کنید

نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام حق با موجر نیست که پرداخت ۶۰۰ میلیون را منوط به پیدا کردن مستاجر جدید کند بعد از پایان قرارداد مستاجر باید تخلیه کند و موجر باید ودیعه را مسترد کند یا در صورت نداشتن وجه آن را به دایره اجرا تودیع کند از طرفی مستاجر هم تا زمان تحویل ملک و تسویه حساب نمی‌تواند صرفا به بهانه ودیعه اجاره‌بها را خودسرانه قطع کند اظهارنامه بفرستید و همزمان استرداد ودیعه و تخلیه را تعیین تکلیف کنید عدم همکاری مستاجر برای بازدید نیز قابل مستندسازی و در صورت ورود خسارت قابل پیگیری است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید