اقرار به لزوم عقد در قرارداد و تکلیف شروط فسخ

پرسیده شده ۱ سال پیش۲۲ پاسخ ثبت شده

درود و وقتتون بخیر، در قراردادی در ماده ۸ قرارداد به تعداد ۳ بند شرط فسخ قرارداد ذکر شده است و در ماده ۶ نوشته شده است که طرفین اقرار کردن که عقد حاضر عقدی لازم و غیر قابل فسخ می‌باشد به استثنا بند ۲ از ماده ۸ قرارداد. حالا می‌خواستم بپرسم که باز هم با نوشتن ماده ۶ در مورد فسخ آیا مابقی (اون ۲تا بند در ماده ۸ یعنی بند ۱ و ۳) بندهای فسخ به قوت خود باقیست یا با نوشتن ماده ۶ و استثنا که گفته شده باز هم مابقی بندها (یعنی ۱ و ۳) باطل شده است)؟ ممنون و تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

درباره اعتبار سایر شروط فسخ اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی وکلا معتقدند بندهای ماده هشت همچنان معتبرند، اما اگر ماده شش دست‌نویس و مؤخر باشد ممکن است فقط همان استثنا معتبر دانسته شود.

تعیین وضعیت نهایی این شروط بستگی به تقدم و تاخر، دست‌نویس یا چاپی بودن عبارات و متن دقیق کل قرارداد دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

وضعیت شروط فسخ پس از اقرار به لزوم عقد

در این زمینه میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد. دیدگاه غالب بر این است که ذکر لزوم عقد در ماده شش به معنای بی‌اثر شدن بندهای یک و سه ماده هشت نیست، زیرا برای ابطال آن‌ها باید صریحاً خط می‌خوردند یا اسقاط می‌شدند. با این حال، اگر شروط فسخ در متن چاپی آمده ولی ماده شش به‌صورت دست‌نویس قید شده باشد، اراده طرفین بر انحصار فسخ به بند دو تلقی می‌شود، مگر آنکه سایر بندها از شروط ذاتی مثل تدلیس باشند. همچنین باید توجه داشت که حق فسخ معمولاً فوری است و اقدام دیرهنگام مانع تأیید آن خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فرزین خیری

فرزین خیری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام و تقدیم احترام
کلا اگر عقدی لازم باشد چنین عقدی توسط طرفین قابل فسخ نیست مگر در موارد معین مثل اینکه در عقد لازم حق فسخ به مدت معین برای یکی از طرفین معین کرده باشند بنابراین اینکه عقد شما عقد لازم هست بنابراین طرفین قرارداد حق فسخ قرارداد رو ندارند مگر ۳ بند تعیین شده در ماده ۸ قرارداد که طرفین با امضای ذیل قرارداد شروط رو قبول کردند در خصوص ماده ۶ قرارداد به نظر میرسه که تاکید دوباره بر بند ۲ ماده ۸ گردیده نه عدول از بند ۱ و ۳ ماده ۸ قرارداد . به دلیل اینکه اگر قرار بر این بود در ماده ۶ ، بند های ۱ و ۳ ماده ۸ را بلا اثر کنند در این صورت کلا نیازی به نوشتن بند های ۱ و ۳ ماده ۸ نبود و از همان ابتدا این دو بند رو نمی نوشتند و از طرفی اگر هم بخواهند در قرار داد این دو بند بی اثر شود باید صریحا در توضیحات قید می‌گردید که بند های ۱ و ۳ ماده ۸ حذف گردید و در تمامی نسخه های قرارداد بر روی این دو بند خط می‌کشیدند بنابراین به نظر می‌رسد که کلیه بند های ماده ۸ به قوت خود باقیست.

محمدرضا حمیدی

محمدرضا حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سوال شما کامل و دقیق نیست . اگر بندهای ۱و ۳ چاپی و شرط مندرج در ماده ۶ دست نویس باشد ، صرفا شرط فسخ بند ۲ از ماده ۸ معتبر است چون اراده خاص طرفین را تذکر داده است . مگر اینکه شروط مندرج در بندهای ۱ و ۳ جزء شروط تشریفاتی باشند که حتی بدون ذکر در عقد هم باعث ایجاد حق فسخ بشوند . مثل خیار تدلیس و غیره ...

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام قرارداد باید بررسی گردد

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
قرارداد موصوف بایستی بررسی گردد.

نمایش ۱۸ پاسخ دیگر وکلا
مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

درود
قرارداد بایستی بررسی گردد

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
با توجه به متن قرارداد،به نظر می رسد بندهای ۱ و ۳ از ماده ۸ به قوت خود باقی هستند و تنها بند ۲ از اعتبار ساقط شده است. برای اطمینان بیشتر، مشاوره با یک وکیل می‌تواند مفید باشد.

حمیدرضا رضوی پورعنایتی

حمیدرضا رضوی پورعنایتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام برای دادن نظر قطعی بایستی قرارداد مطالعه شود اما فی الحال اگر در بند فسخ قرارداد شرایطی را استثنا کرده باشید که در آن صورت عقد قابل فسخ است علیرغم انکه عقد لازم است ممکن است قرارداد قابل فسخ باشد.نکته مهم آنکه فسخ از زمان حدوث آن فوریست و بایستی سریع اقدام شود وگرنه پس از گذشت زمان طولانی دادگاهها فسخ را تایید نخواهند کرد.

الهه طالبی

الهه طالبی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۳۷ نظر)

سلام، وقت بخیر قرارداد نیازمند بررسی می باشد.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام اظهار نظر در این زمینه مستلزم بررسی قرارداد می باشد.

مسعود حسینی

مسعود حسینی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود

مفاد قرارداد باید بررسی گردد

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام قرارداد می‌بایست مورد بررسی قرار بگیرد

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام قرارداد نیازمند بررسی می باشد.

سمیرا ارزانی

سمیرا ارزانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
قرارداد نیازمند بررسی می باشد

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
اظهارنظر در این خصوص نیازمند بررسی مدارک مربوطه می‌باشد

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

موضوع منوط به بررسی مدارک شما می باشد

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
توضیحات کامل نیست

سید محمد جواد نصرتی

سید محمد جواد نصرتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

درود بر شما.مدارک مربوطه باید بررسی شوند.موفق باشید.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام قرارداد باید بررسی شود

جعفر نوروزی

جعفر نوروزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۸ نظر)

سلام
قرارداد فی مابین باید بررسی شود

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
نیاز به بررسی قرارداد است

پیام فیاضی

پیام فیاضی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام چنانچه متن قرارداد رو در مشاوره تلفنی ارایه کنید بهتر راهنمایی صورت می‌گیرد

نفیسه اصولی صفار

نفیسه اصولی صفار

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام با این متن، ظاهر قرارداد این است که فقط بند ۲ ماده ۸ به عنوان استثنا باقی مانده و بندهای ۱ و ۳ به دلیل تصریح ماده ۶ قابل اعمال نیستند. اما تفسیر نهایی به متن دقیق هر سه بند و ارتباط آنها با ماده ۶ بستگی دارد. اصل هم این است که مفاد صریح قرارداد ملاک است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید