افت قیمت این مقدار به ایشان تعلق میگیرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و وقت بخیر خدمت شما وکیل محترم
پدر بنده با خودرو خود به خودرو ۲۰۶ صفر مدل ۹۹ تصادف کرده و پدر من مقصر بوده مالک خودرو پلیس راهنمایی و رانندگی کروکی محل تصادف را کشیدن و بیمه شخص ثالث ما را به او تحویل دادند حال مالک خودرو زیان دیده خواستار افت قیمت شده و می گوید که ماشین من ۱۷۰ ملیون قیمت دارد الان ۵۰ میلیون افت کرده و بیمه شخص ثالث را به ما تحویل نمیدهد و ما نیز به او گفته ایم میتواند شکایت کند به شورا حل اختلاف تا انها بررسی کنند اما ایشان از دادن بیمه نامه شخص ثالث امتنا میکنند و میگویند من باید مدرکی از شما گرو داشته باشم تا به حقم برسم ماشین ما در پارکینگ به دلیل دیگری پارک است که رفع اتهام شده و برای ترخیص به بیمه شخص ثالث نیازمندیم
و ایا افت قیمت به این مقدار به ایشان تعلق میگیرد فقط گلگیر عقب و جلویش نیاز به رنگ آمیزی دارد
لطفا من را راهنمایی کنید که چکار کنم

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خسارت افت قیمت به خودروی زیان‌دیده تعلق می‌گیرد، اما تعیین مبلغ دقیق آن صرفاً بر عهده کارشناس رسمی دادگستری است نه ادعای خود فرد.

اصل استحقاق افت قیمت قطعی است، ولی مبلغ نهایی به ارزیابی دقیق کارشناس از میزان آسیب قطعات بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تعیین افت قیمت خودرو فقط با نظر کارشناس

افت قیمت به خودروی مقابل تعلق می‌گیرد، اما مبلغ آن را مالک خودرو تعیین نمی‌کند و نیازمند بررسی کارشناس رسمی است. پس از ثبت دادخواست از سوی زیان‌دیده، کارشناس با مشاهده خودرو یا تصاویر خسارت، میزان دقیق افت قیمت را ارزیابی می‌کند. اگر مبلغ خسارت تا ۲۰ میلیون تومان باشد در شورای حل اختلاف و در مبالغ بالاتر در دادگاه رسیدگی می‌شود. بنابراین ادعای طرف مقابل پیش از ارزیابی کارشناسی ملاک پرداخت نخواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سر

سجاد رجبی نیاسانی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

برای برآورد میزان خسارت افت قیمت بعد از ثبت دادخواست، کارشناس مربوطه تعیین شده و با ملاحظه خودرو و یا تصاویر مربوط به خسارات، کارشناس میزان خسارت افت قیمت را محاسبه می‌کند. بعد از این که خسارت برآورد شده توسط کارشناس اعلام شد، مطالبه خسارت به طرفیت مالک خودروی مقصر به دادگاه یا شورای حل اختلاف ارائه می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید که اگر خسارت وارد شده کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد رسیدگی به خسارت توسط شورای حل اختلاف رسیدگی می شود و خسارات بالای ۲۰ میلیون تومان برای رسیدگی به دادگاه ارجاع داده می شوند. فرد زیان دیده با پیگیری پرونده از طریق دادگاه می‌تواند به خسارت افت قیمت خودروی خود دست پیدا کند.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

افت قیمت به خودرو مقابل تعلق میگیرد ولی میزان آن از سوی کارشناس قابل ارزیابی است .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید