استشهاد جمع کردم از روستاییها و صاحبهای قبلی زمینهای طرف مقابل که همگی گفتن زمین مال ما هست به نظر شما دادگاه چه رایی صادر میکند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خسته نباشید.
موضوع از این قراره یک زمین کشاورزی گندم دیمی ۸ هکتاری که چندین ساله نسل در نسل کاشته میشه توسط خانواده بنده حالا یک نفر تازه ۴ ساله کنار زمین ما اومده زمین خریده و جدیدا ادعا میکنه که یک قطعه زمین ما به متراژ ۵۰۰۰ هزار متر کنار زمین اون هستش میگه این تیکه زمین ماله منه که امسال باهم دعوا کردیم نذاشت اون تیکه زمین کاشته بشه منم رفتم شکایت کردم و استشهاد جمع کردم از روستاییها و صاحبهای قبلی زمینهای طرف مقابل که همگی گفتن زمین ماله ما هست به نظر شما دادگاه چه رایی صادر میکنه به نفع ما میشه یا نه؟مدارک ما هم فقط یک برگه ورثه ای هست که مادربزرگم در حضور شاهدین نوشته که کدوم زمینها به مادرم رسیده. اگه میشه یک راهنمایی کامل به من بگید ممنون میشم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شهادت شهود و استشهاد محلی از ادله اثبات دعوا هستند اما اگر طرف مقابل سند رسمی یا معتبر داشته باشد، سند بر شهادت ارجحیت دارد. نتیجه نهایی دادگاه بدون بررسی دقیق مدارک هر دو طرف قابل پیش‌بینی قطعی نیست.

ارزش استشهاد شما زمانی مشخص می‌شود که معلوم شود طرف مقابل چه مدرک یا سندی برای ادعای خود به دادگاه ارائه می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تاثیر استشهاد محلی در اثبات مالکیت زمین

استشهاد محلی و شهادت شهود از دلایل قانونی برای اثبات مالکیت هستند و در دادگاه بررسی می‌شوند. با این حال، اگر طرف مقابل برای آن قطعه زمین سند داشته باشد، سند بر شهادت شهود ارجحیت دارد و شهادت مغایر با سند پذیرفته نمی‌شود. در صورت نبود سند رسمی، قاضی بر اساس دست‌نوشته تقسیم ورثه‌ای، سابقه تصرف و استشهاد محلی تصمیم می‌گیرد. به همین دلیل تا مدارک طرفین به طور کامل بررسی نشود، نمی‌توان نتیجه قطعی رای دادگاه را پیش‌بینی کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین امامی

حسین امامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۴ نظر)

در صورتی ک مدرک و سندی برای اثبات مالکیت خود بر زمین مذکور داشته باشند سند ارجحیت دارد لیکن اگر سند و مدرکی در اینصورت وجود ندارد شهادت شهود میتواند موثر باشد

زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

با سلام با توضیح شما باید رای به نفع شما صادر شود ولیکن بدون بررسی مدارک طرفین نمی توان با قطع و یقین گفت در دادگاه چه رایی صادر می شود .

محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

در موضوع سئوال شما باید گفت فقط سند حکم می کند شهادت شهود در صورتیکه مغایربا سند باشد وجاهت قانونی وشرعی ندارد

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
نتیجه دادگاه قابل پیش بینی نیست

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به اینکه شهادت شهود یکی از ادله اثبات دعوا است لاکن قاضی با توجه به سایر محتویات پرونده نیز رای صادر خواهد نمود لذا نتیجه را نمی توان پیش بینی نمود

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
نتیجه غیر قابل پیش بینی است

محمد مجیدیان

محمد مجیدیان

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با درود
در صورت وجود مدارک و دلایل مالکیت قابل اثبات است
در هر صورت مدارک فعلی بایستی بررسی شوند

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

صورت وجود مدارک و دلایل مالکیت قابل اثبات است
در هر صورت مدارک فعلی بایستی بررسی شوند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید