آیا می‌توانم به خاطر ازدواج همسرم در زمان عده از او شکایت کنم؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

حدود دو ماه و بیست روز است که طلاق گرفته‌ام. همسرم در این مدت، پیش از اتمام عده، با مرد دیگری ازدواج کرده است. سردفتر هنگام خواندن صیغه طلاق تصریح کرد که باید سه ماه و ده روز عده نگه دارد. آیا می‌توانم به خاطر نگه‌نداشتن عده از او شکایت کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ازدواج قبل از پایان زمان عده ممنوع است و امکان شکایت از همسر سابق به دلیل نگه‌نداشتن عده وجود دارد.

با این حال، مسیر پیگیری حقوقی به این بستگی دارد که آیا این ازدواج به صورت رسمی در دفترخانه ثبت شده است یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت و ابطال ازدواج در دوران عده

ازدواج زن پیش از تمام شدن مدت عده ممنوع است و شما حق دارید بابت عدم رعایت عده از او شکایت کنید. در صورتی که این پیوند به شکل رسمی ثبت شده باشد، می‌توانید با مراجعه به کانون سردفتران از سردفتر متخلف شکایت انتظامی مطرح نمایید. همچنین برای رسیدگی به خود این ازدواج، باید دادخواست ابطال عقد نکاح را به دادگاه محل اقامت خوانده ارائه دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

با سلام
در صورت ثبت ازدواج توسط دفترخانه ( سردفتر ) می توانید با مراجعه به کانون سردفتران از سردفتر مربوطه شکایت انتظامی نمایید و در خصوص عقد نکاح در دوران عده نیز باید دادخواست ابطال عقد نکاح تقدیم دادگاه محل اقامت خوانده نمایید.
موفق باشید

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، ازدواج قبل از اتمام عده ممنوع است و می‌توانید به دلیل عدم نگه‌داشتن عده از او شکایت کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید