آیا صادرکننده چک می‌تواند مرا مجبور به پس‌گرفتن اجناس کند؟

پرسیده شده ۱۲ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

از شخصی ۳۲ میلیون تومان چک دارم. او می‌گوید اجناسم را پس بگیرم و ادعا می‌کند که پول ندارد. آیا می‌تواند مرا مجبور به پس‌گرفتن اجناس کند؟ اگر اجناس را پس نگیرم، چقدر طول می‌کشد تا طلبم را وصول کنم؟ آیا می‌توانم از طریق مجازات حبس او را مجبور به پرداخت چک‌ها کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صادرکننده چک نمی‌تواند شما را مجبور به پس‌گرفتن اجناس کند و چک دلیل بر بدهکاری اوست. در صورت برگشت خوردن چک، می‌توانید از طریق حقوقی، اجرای ثبت یا شکایت کیفری برای وصول طلب و پیگیری حبس اقدام کنید.

این شرایط به این بستگی دارد که در قرارداد شما شرط فسخی پیش‌بینی شده باشد یا خیر و چک شما وعده‌دار است یا روز.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم امکان اجبار به پس‌گرفتن جنس و راه‌های وصول

صادرکننده چک به هیچ وجه نمی‌تواند شما را مجبور به پس‌گرفتن اجناس کند، مگر اینکه در قرارداد شرط فسخی برای این موضوع قید شده باشد. وجود چک نزد شما دلیل بر بدهکاری طرف مقابل است و در هر صورت حق مطالبه و وصول وجه آن را از مسیر حقوقی یا اجرای ثبت دارید. پیگیری مجازات حبس فقط از طریق شکایت کیفری امکان‌پذیر است که مشروط به وعده‌دار نبودن چک و رعایت مهلت شش‌ماهه برای دریافت گواهی عدم پرداخت و شکایت است. زمان وصول طلب نیز بسته به اینکه مسیر اجرای ثبت یا دادگاه را انتخاب کنید، معمولاً چند ماه طول می‌کشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

خیر، صادرکننده چک نمی‌تواند شما را مجبور به پس‌گرفتن اجناس کند و اگر چک‌ها برگشت بخورد می‌توانید از طریق اجرای ثبت یا شکایت کیفری چک بلامحل اقدام کنید که در صورت احراز شرایط، امکان تعقیب کیفری و حتی حبس وجود دارد و وصول طلب بسته به مسیر انتخابی معمولا چند ماه زمان می‌برد.

ار

افشین رضایی

کارشناس حقوقی

با سلام
چک در دست دارنده دلیل بر مدیونیت صادرکننده آن می باشد بنابراین اگر در مفاد قرارداد شروط فسخی قید نشده باشد شما می توانید نسبت به وصول چک از لحاظ جنبه حقوقی اش در هرصورت اقدام نمایید ولی در مورد تکیفری آن باید چک وعده دار نبوده و مهلت قانونی 6 ماه از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت اخذ شده و ظرف 6 ماه نیز شکایت در دادسرای مربوطه مطرح گردد
موفق باشید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید