ادعا میکند که نفقه پرداخت نکرده ام؛ چه طور اثبات کنم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

سلام زنم یکساله تو عقده دنبال پوله رفته مهریه رو گذاشته اجرا اموالم توقیف شده نفقه معوقه و جاریه هم گذاشته اجرا گفته از اول به من نفقه نداده که بتونه حق طلاق بگیره میخاد بگیره بره برای مهریه اجراییش کنه من خرج کردم هروز داره میره شکایت میکنه پرونده سازی میکنه پرونده افترا هم درست کرده برام میخاد یک کاری کنه طلاقش بدم من درخواست تمکین دادم رفته پزشک قانونی هنوز جوابش نیومده هنوز دادگاه یک شکایت تموم نشده یک شکایت دیگه میکنه نفقه جاریه رو زده ماهی ۱.۶۰۰، بعد گفته این از اول عقد به من نفقه نداده چکار کنم باهاش؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای اثبات پرداخت نفقه، باید رسیدها و پرینت واریزهای بانکی به حساب همسر یا شهادت شهود را به دادگاه ارائه دهید. همچنین تمکین، باکره بودن و استفاده از حق حبس در دوران عقد بر استحقاق نفقه تأثیر مستقیم دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات پرداخت نفقه با فیش و وضعیت تمکین

برای رد ادعای همسر مبنی بر عدم پرداخت نفقه، مهم‌ترین اقدام ارائه پرینت واریزهای بانکی و در صورت امکان شهادت شهود به دادگاه است. اگر زوجه باکره باشد می‌تواند از حق حبس استفاده کند و حتی بدون تمکین نیز نفقه به او تعلق می‌گیرد. با این حال اگر حتی یک بار تمکین کرده باشد یا مرد شرایط زندگی مشترک را فراهم کرده و زن بدون دلیل حاضر به تمکین نشود، نفقه‌ای به او تعلق نخواهد گرفت. همچنین در صورت ناتوانی از پرداخت یکجای مهریه، مرد می‌تواند دادخواست اعسار بدهد تا اموال توقیف‌شده آزاد شوند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
الهه الهامی

الهه الهامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۶ نظر)

سلام و وقت بخیر
پیرو توضیحات گفته شده چنانچه زوج رسیدی برای پرداخت نفقه در دوران عقد دارد میتواند به استناد مدارک موجود خلاف ادعای زوجه را ثابت نماید.
توجه داشته باشید،از نظر قانون هرگاه شوهر شرایط زندگی مشترک را فراهم کند و زن بدون داشتن دلیل قابل قبولی حاضر به زندگی مشترک نشود به وی(زوجه)نفقه تعلق نخواهد گرفت؛البته برای اثبات این موضوع زوج باید طی اظهارنامه ای مراتب آمادگی خود برای شروع زندگی مشترک را اعلام نماید و اینکه اگر زوجه حتی یکبار در مقابل شوهر تمکین کرده باشد دیگر نمیتواند از حق حبس خود استفاده کند.همچنین اگر زوج از پرداخت تمام مهریه معسر و ناتوان باشد میتواند دادخواست اعسار خود را به دادگاه ارائه نماید و در صورت قبول اعسار،اموال توقیف شده به دستور دادگاه رفع توقیف خواهد شد.

مجید جوکاری

مجید جوکاری

کارشناس حقوقی

لیست پرداخت ها بانکی که برایش واریز کردید و چند نفر شاهد که داشته باشید که بهش خرجی و نفقه می دادید به دادگاه ارائه کنید

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
اگر رسید پرداخت نفقه به ایشان را دارید ارایه دهید.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

اگر پرداختی بابت نفقه داشته باشید باید پرینت بانکی ان را تقدیم دادگاه کنید تا مورد بررسی قرار بگیرد .

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

از حساب خود کلیه وجوهی که به حساب وی واریز شده دربیار
و باتوجه به اینکه در منزل مشترک با شما زندگی می کرده نمی تواند ادعای خود را ثابت کند
چون سکنت خانم در زندگی مشترک نشانگر اینه از کلیه حقوق و نفقه و..... از مرد استفاده کرده

رویا مهدوی میمند

رویا مهدوی میمند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۱۴ نظر)

باسلام
زوجه اگر باکره باشند حق حبس دارند و با عدم تمکین هم نفقه بهشون تعلق میگیره لذا اگر رسیدی در خصوص پرداخت نفقه دارید به دادگاه ارائه بدهید نفقه عبارت است از مسکن ، لباس ، وسایل منزل به قدر نیاز زوجه ، هزینه های پزشکی در صورت نیاز و ...

ناصر روحی زاده

ناصر روحی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
رسید بانکی ارایه نمایید

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

در صورت داشتن رسید پرداختیها می توانید به آنها استناد کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید