ابطال رای دادگاه درصورت کذب بودن شهادت شاهد

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

بابت ضرب وجرح عمدی که شاکی پرونده بودم. دادگاه رای قطعی به دیه داد. رای دادگاه کیفری اینگونه صادر شده است:
شاکی جهت اثبات ادعای خود به گواهی پزشکی قانونی و یک نفر شاهد استناد نمودند و علاوه بر این متشاکی در خلال اظهاراتش اجمالا به درگیری اذعان داشتند ولی منکر ضرب شاکی شدند فلهذا دادگاه با عنایت به وجود لوث و به درخواست شاکی قرار اتیان سوگند صادر و شاکی قسم یاد نمودند ضرباتی که در گواهی پزشکی قانونی قید گردیده است توسط ضربات متشاکی به وی وارد شده است و رای به محکومیت متشاکی و صدور دیه را داده است. حالا سوالم این است که با توجه به اینکه پرونده مختومه شده است و بنده دیه را اخذ کردم و اینکه ضارب مرا واقعا کتک زده بود و نیز در رای صادره دادگاه نیز متشاکی به درگیری با بنده اذعان داشتند اگر احیانا متشاکی با ترفندی با مدارکی شکایت کند و شهادت یک نفر شاهد بنده را مثلا به علت کذب بودن ابطال کند. ایا کل رای صادره دادگاه باطل میشود و من بایستی مبلغ دیه را به متشاکی برگردانم یا خیر؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند به دلیل اینکه مبنای رای صرفا شهادت نبوده و قسامه و اقرار به درگیری نیز وجود داشته، اثبات کذب بودن شهادت به احتمال زیاد رای دیه را نقض نمی‌کند، هرچند برخی احتمال نقض از طریق اعاده دادرسی را ممکن می‌دانند.

با این حال، امکان نقض دادنامه بستگی به این دارد که دادگاه تا چه اندازه شهادتِ شاهد را مبنای اصلی تحقق لوث دانسته باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تاثیر اثبات شهادت کذب بر رای مبتنی بر قسامه

برای ابطال یا نقض رای، ابتدا باید کذب بودن شهادت با حکم قطعی دادگاه اثبات شود تا طرف مقابل بتواند تقاضای اعاده دادرسی کند. از آنجا که رای پرونده شما صرفا بر اساس شهادت صادر نشده و مواردی چون اقرار به درگیری، گواهی پزشکی قانونی و در نهایت سوگند شما مبنای حکم بوده‌اند، اکثر وکلا نقض کل رای و استرداد دیه را بعید می‌دانند. با این وجود، اقلیتی از وکلا احتمال نقض رای در مراجع عالی را در صورت اثبات کذب ناممکن نمی‌دانند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
داریوش اسکندری

داریوش اسکندری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
با توجه به اینکه رای صادره صرفا به استناد شهادت شهود صادر نگردیده بنابراین در صورت اثبات کذب شهادت شهود بعید به نظر می رسد رای صادره در اعاده دادرسی نقض گردد.

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام بله همه این احتمالات ممکن وقانونیست ،

رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام در صورت اثبات شهادت کذب علاوه بر موارد گفته شده مجازات برای شهادت و سوگند کذب و اعاده حیثیت و افتراء را نیز می تواند در پی داشته باشد

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام اگر شهادت کذب صادر شود احتمال نقض رای وجود دارد

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

شهادت کذب باید با رای قطعی ثابت گردد تا امکان اعاده دادرسی برای ایشان فراهم گردد.

مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام.
با توجه به اینکه در رای صادره قید شده دادگاه صدور دستور سوگند نیز داده و همین سوگند نیز مبنای صدور رای بوده است. بعید به نظر میرسد که اثبات کذب بودن شهادت، تاثیری در رای مطالبه دیه داشته باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
با عنایت به این که شهادت شهود تنها مبنای صدور رای نیست بعید به نظر می رسد حتی در فرض اثبات کذب بودن آن، از طریق اعاده دادرسی رای مذکور نقض گردد.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که بعید است در صورت کذب بودن شهود نیز رای باطل شود، چرا که تنها دلیل صدور رای شهادت شهود نیست.

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام به نظر حتی در صورت کذب بودن شهادت احتمال نقض رای ضعیف می باشد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
احتمال حصول نتیجه بعید است

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام احتمال تحقق نتیجه سخت می‌باشد

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود به دلیل این که شهادت شهود تنها مبنای صدور رای نیست بعید به نظر می رسد نقض گردد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۸۸ نظر)

تنها مبنای صدور رای نیست بعید به نظر می رسد نقض گردد....

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

باسلام نقض رای بعید به نظر می رسد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید