آیاعواملی همچون وسواس فکری شدید، بدبینی، خساست، بد دهنی زوج و ...باعث بوجود آمدن حق طلاق برای زوجه میشود؟

پرسیده شده ۱۱ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام ۱۸ ساله ازدواج کردم. همسرم ۵۴ سالشه دیپلمه اس و کارمند یک شرکت خودروسازیه و فرزند بزرگ خانوادس. زمانی که با هم ازدواج کردیم هیچی نداشت نه خونه نه ماشین هیچی. دو خواهر ۵۱ و ۵۳ ساله مجرد داره. یک برادر ۴۹ ساله داره که فقط یک ساله ازدواج کرده و در شهر دیگه ای زندگی میکنه. همسرم خیلی نسبت به خونوادش احساس مسولیت داره و بدون اونا نفس نمیکشه. در طول زندگی مشترکمون هیچوقت با هم مسافرت نرفتیم مگر به همراه خونوادش. حتی یکبار باهم پارک یا رستوران نرفتیم. با اینکه سه سال پیش با هزینه شخصیم یه ماشین خریدم ماشینو به نام خودش زد و به من اجازه رانندگی نمیده. اجازه رفت و آمد با فامیل و دوستانم رو بمن نمیده. دو سه دفعه با هماهنگی با خودش با خونوادم به سفر رفتم که بازم سفرو برام مثل زهر مار تلخ کرد طوری که اصلا به من خوش نگذشت خودشم اصلا حاضر نیست به همراه خونواده من سفر کنه. رفت و آمدش با خونواده من فقط سالی یکبار اونم عید نوروزه که هر دفعه خون به جیگر من میکنه و میاد. بچه دار نشدیم چون خودخواهانه هیچوقت حاضر نشد برای درمان به متخصص مراجعه کنیم. فقط یکبار با گریه و التماس من بعد از ۸_۷ سال از شروع زندگیمون دکتر اومد و آزمایش داد که معلوم شد تو نمونه اسپرمی وجود نداره و دیگه حاضر به ادامه درمان نشد. منو خیلی تحقیر میکنه و بد دهنه و خسیسه و بدبینه و وسواس داره. تو هیچ کاری من اختیار ندارم حتی در چیدمان خونه و پختن غذا و شستشو و نظافت خونه و ... با اینکه دست به سیاه و سفید نمیزنه ولی تو همه چی هم مداخله میکنه. اصلا تو زندگیمون کاری برای من نمیکنه نه عید سال نو نه سالگرد ازدواج نه تولدم نه روز زن و نه هیچ... ولی تا میتونه از من میکنه همین امسال من عیدی براش کت خریدم اما اون هیچی. بازم زبونش درازه به من توهین میکنه و بی ادبه و بد دهنه حتی جلوی خونوادشم منو تحقیر میکنه. حاضرم نیست پیش مشاور بیاد. خیلی وقتا به طلاق فکر میکنم. چیکار کنم؟ تو رو خدا منو راهنمایی کنید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دربارهٔ اینکه آیا بدرفتاری و بدبینی حق طلاق می‌آورد اختلاف‌نظر هست؛ برخی معتقدند صرف این موارد حق طلاق نمی‌دهد، اما نظر دیگر این است که مجموع این رفتارها و امتناع از درمان ناباروری در صورت اثبات، مصداق عسر و حرج و موجب طلاق است.

این شرایط به طور کلی مطرح شده، اما امکان طلاق دقیقاً به توانایی شما در اثبات این رفتارها در دادگاه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طلاق در صورت اثبات عسر و حرج

صرف ادعای بدبینی و بدرفتاری به خودیِ خود به زن حق طلاق نمی‌دهد و برخی وکلا مطالبه مهریه و نفقه را پیشنهاد می‌کنند. با این حال، اگر مجموعه رفتارهایی مانند تحقیر مستمر، محدودیت‌های شدید، بددهنی و خودداری از درمان ناباروری در دادگاه ثابت شود، می‌تواند مصداق عسر و حرج باشد. در صورت احراز این شرایط توسط دادگاه، امکان صدور حکم طلاق برای زوجه وجود خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

بله، مجموعه رفتارهایی مانند سوءمعاشرت مستمر، تحقیر، بددهنی، بدبینی، محدودیت‌های شدید، امتناع از درمان ناباروری و بی‌توجهی عاطفی می‌تواند مصداق عسر و حرج باشد و در صورت اثبات در دادگاه، برای زوجه حق طلاق ایجاد کند.

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

صرف بدرفتاری و بدبینی و ... زوج به زوجه حق طلاق نمی دهد. بهترین اقدام این است با تقدیم دادخواست نفقه و مهریه خود را مطالبه نمایید.

موفق باشید.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

.صرف بدرفتاری و بدبینی و ... زوج به زوجه حق طلاق نمی دهد. بهترین اقدام این است با تقدیم دادخواست نفقه و مهریه خود را مطالبه نمایید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید