آیا یکی از وارثان بدون داشتن وصیت یا قولنامه ای از پدر بعد از ۴ سال از فوت پدر خانه وی را سند بزند یا دیگر وارثان میتوانند ادعای بر این منزل داشته باشند؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

با سلام و تشکر ..
سوال ۲ـ آیا اگر پدری در زمان حیات خود منزلش را با منزل دیگری معاوضه کند و قولنامه منزل جدید را به نام پسرش کند با این شرط ما به تفاوت ان را پسر باید بپردازد ... بعد از فوت پدر پسر وی ادعا کند این منزل را خودش خریده و مبلغ آن را پرداخت کرده است این درحالی میباشد که طرف مقابل معامله در منزل معاوضه ای متوفی ساکن میباشد واذعان به صحت معاوضه و عدم دریافت هیچ پولی به عنوان مابه تفاوت از پسر متوفی دارد ... آیا سایر وراث از این منزل سهمی میبرند یا خیر؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وارث بدون داشتن وصیت‌نامه یا مدرک معتبر حق انتقال یا سند زدن ملک متوفی را ندارد و سایر وراث می‌توانند علیه او اقدام کنند. البته اگر پدر در زمان حیات خود ملکی را معامله و به نام فرزند کرده باشد، آن معامله قانونی است و وراث دیگر حق اعتراض ندارند.

این حکم کلی است، اما نتیجه نهایی به این بستگی دارد که در زمان حیات پدر دقیقاً چه مدارک و معاملاتی ثبت شده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط انتقال ملک متوفی توسط یکی از وراث

یکی از وراث بدون داشتن وصیت‌نامه، قولنامه یا نوشته معتبر حق معامله یا انتقال مال متوفی و سهم سایر وراث را ندارد. چنانچه فردی بدون مدرک اقدام به تصاحب یا معامله ملک کند، این اقدام قابل فسخ بوده و سایر ورثه می‌توانند علیه او اقامه دعوی نمایند. در عین حال، اگر پدر در زمان حیات خود ملکی را معامله کرده و به نام فرزندش زده باشد، این معامله صحیح تلقی می‌شود و سایر وراث حق اعتراضی نخواهند داشت. تعیین تکلیف قطعی این اختلاف، نیازمند بررسی دقیق اسناد و مدارک معامله است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
متاسفانه سوال شما مختصرا مبهم میباشد
اگر بدون مدرک و سند ادعای مالکیت نماید در اینصورت تمامی وراث میتوانند علیه ایشان اقامه دعوی نمایند
اما اگر پدر در زمان حیات خویش ملکی را معامله و بنام فرزند خویش بزند در اینصورت این معامله قانونی و دیگر وراث حق اعتراض نخواهند داشت

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
اگر آن ورثه وصیت یا قولنامه ای نداشته باشد حق معامله به مال متوفی و سایر وراث را ندارد چنانچه معامله کند قابل فسخ است.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

درود لطفا سوال خود را واضح تر بیان نمایید تا توسط بنده و همکاران محترم پاسخ داده شود.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود بدون نوشته معتبر نمی‌تواند اموال را بنام خویش کند اسناد و مدارک مربوطه باید بررسی گردد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید