آیا گرفتن اسکرین شات از چت واتساپ در یک رابطه ی رسمی جرم است؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام.
در یک رابطه ی رسمی(رابطه استاد خانم متاهل و دانشجوی پسر) در بستر فضای مجازی(مثل واتساپ) اگر استاد عکس خودش را (با حجاب کامل) برای دانشجوی خود با رضایت خودش بفرستد و دانشجو از این چت اسکرین شات بگیرد و به شخص ثالثی بفرستید جرم است؟
مگر در ماده ۷۴۴ (یا شایدم ۷۴۵) نیامده که پخش اسکرین شات در صورتی جرم است که موجب ضرر و زیان شخص شود؟
اگر عکس مشکلی داشته که استاد برای دانشجوش نمیفرستاد! پس عکس رسمی بوده و اینکه شخص ثالثی هم این عکس رو ببینه برای ایشون ضرر و زیانی نداشته!
آیا با این اوصاف و با توجه به اینکه در ماده ۷۴۴ گفته شده که درصورتی حق شکایت هست که ضرر و زیانی وارد شده باشه، ایشون حق شکایت دارند؟
اگر بله در موارد مشابه معمولا جریمه نقدی منظور میکنند یا حبس؟(در ضمن دانشجو هیچ سابقه ای هم نداره)
ممنون.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ارسال اسکرین‌شات و عکس خصوصی دیگران بدون رضایت آن‌ها در صورتی که منجر به سوءاستفاده، ضرر یا هتک حیثیت شود جرم است و می‌تواند مجازات حبس یا جزای نقدی به همراه داشته باشد. صرف ارسال عکس برای شما به معنای رضایت برای بازنشر آن به اشخاص ثالث نیست.

تشخیص اینکه ارسال این اسکرین‌شات مصداق هتک حیثیت یا ورود ضرر است یا خیر، کاملاً به محتوای دقیق چت و نحوه انتشار آن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت قانونی بازنشر اسکرین‌شات و عکس دیگران

رضایت فرد برای فرستادن عکس خود به شما به معنای اجازه برای انتشار آن به دیگران نیست. طبق قانون، انتشار تصویر یا اسرار خصوصی دیگران بدون رضایت در صورتی که موجب ضرر یا عرفاً هتک حیثیت شود جرم است. در صورت تحقق سوءاستفاده یا اثبات عدم رضایت و ورود آسیب، مجازات آن حبس از نود و یک روز تا دو سال، جزای نقدی یا هر دو به تشخیص قاضی خواهد بود. اما اگر سوءاستفاده‌ای رخ ندهد و ضرر یا هتک حیثیتی وارد نشود، اتهامی متوجه شما نیست.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علی غزاله

علی غزاله

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۶۹ نظر)

سلام

هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵. ۰۰۰. ۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰. ۰۰۰. ۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مونا عابدی

مونا عابدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۵۸۹ نظر)

سلام
چنانچه از شماره تماس خودشان عکس ارسال شده نشان دهنده رضایت است اما اینکه پسر عکس را در اختیار دیگران گذاشته چنانچه سوء استفاده شود جرم است

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود اگر منتشر نشود و مورد سوءاستفاده قرار نگیرید جرمی واقع نشده است

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

در صورت هر سواستفاده ای شما مسئول خواهید بود، چرا که رضایت ایشان را به اشخاص دیگری غیر از شما نمیتوان تعمیم داد

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

تنها در صورت سوءاستفاده از تصویر عمل مجرمانه قابل اثبات است و با اوصاف مذکور در توضیحات اتهامی متصور نیست .

محمد بابایی فیشانی

محمد بابایی فیشانی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۶۳۹ نظر)

بااحترام
بله جرم است

راحله شفیعی عربی

راحله شفیعی عربی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۵۹۰ نظر)

درود
در صورت انتشار بدون اجازه و سو استفاده از چت خصوصی میتواند عنوان مجرمانه داشته و مجازات ان بسته به مورد و به تشخیص مقام قضایی حبس یا جزای نقدی یا هر دو است .

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

سلام مورد سوءاستفاده نباید قرار گیرید

زینب زینلی

زینب زینلی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۴ نظر)

با سلام، اگر ثابت کنند بدون رضایت ایشان جرم و به حبس و جزای نقدی یا هر دو مجازات محکوم می شوید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید