آیا همسرم می تواند به پرونده ۲ سال پیش خود جهت ضرب و شتم شکایت کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

سلام همسرم یکبار از من شکایت ضرب و شتم کرده نامه پزشکی قانونی هم داشته مبنی بر کبودی ولی من کلانتری نرفتم و حتی خودش رضایت داده جدیدا دوباره شکایت کرده و نامه پزشکی قانونی برده من هم رفتم دادسرا و همه رو انکار کردم میخواستم بدونم آیا میتواند به پرونده دوسال قبلش استناد کند؟وهمچنین نامه پزشکی قانونیش برای دادگاه الزام به تمکینش تاثیری دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

درباره امکان استناد به پرونده دو سال پیش که با رضایت مختومه شده اختلاف نظر هست؛ برخی وکلا معتقدند در ایجاد علم قاضی مؤثر است و برخی آن را بی‌اثر می‌دانند. درباره تمکین نیز صِرف نامه پزشکی قانونی کافی نیست، اما در صورت اثباتِ ضرب‌وجرح می‌تواند دعوای تمکین را رد کند.

اینکه پرونده قبلی چقدر علیه شما استفاده شود، به وضعیت نهایی آن پرونده و مدارک اثباتی همسرتان در پرونده جدید بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثر پرونده قبلی ضرب‌وجرح بر دادگاه تمکین

در خصوص استناد به پرونده دو سال پیش که با رضایت مختومه شده، میان کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند می‌تواند موجب علم قاضی یا استناد شود و برخی دیگر با توجه به اینکه منجر به محکومیت شما نشده آن را بی‌اثر می‌دانند. در مورد دعوای تمکین، صرف وجود نامه پزشکی قانونی به تنهایی محکمه‌پسند نیست و وقوع ضرب‌وجرح از سوی شما را ثابت نمی‌کند. با این حال، چنانچه ایشان بتواند ضرب‌وجرح را به اثبات برساند، می‌تواند با اثبات خوف ضرر بدنی، جانی یا حیثیتی دعوای الزام به تمکین را رد کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام پرونده سابق تاثیری در این پرونده ندارد. چون به محکومیت شما منجر نشده . در خصوص پرونده جدید اگر اثبات کند از طرف شما مورد ضرب و شتم قرار گرفته می تواند در پرونده تمکین به آن استناد کند و در صورت اثبات خوف ضرر جانی و حیثیتی دعوی تکین را رد کند .

آناهیتا احمدی

آناهیتا احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۸۱ نظر)

همسرتان نمی تواند به پرونده دو سال قبل استناد نماید اما در خصوص دادگاه الزام به تمکین چنانچه ضرب و شتم توسط شما اثبات شود به پرونده عدم تمکین ایشان کمک می کند ولی صرف نامه پزشک قانونی محکمه پسند نیست.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

بله تاثیر دارد و میتواند به پرونده قبلی نیز استناد نماید .

سها آگهی

سها آگهی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۷۶ نظر)

بله میتوانند به آن پرونده استناد کنند و موجب علم قاضی خواهد شد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید