آیا همسرم می‌تواند به صورت صوری تقاضا کند که می‌خواهد به منزل مشترک باز گردد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام . زوج هستم دو سال پیش به زوجه به مشکل خور دم، مهریه را از طریق اجرای ثبت درخواست نمود و یک چهارم حقوق کسر می‌شود و مقداری پول نقد در حساب داشتم که برداشت ، خودرو را به مزایده گذاشت، اجرت المثل هم گرفت ، بنده الزام به تمکین مطرح نمودم و رای قطعی به نفع بنده (زوج ) صادر شد )البته رای را به اجرای احکام نبردم )و نفقه به ایشان تعلق نگرفت ، درخواست ازدواج مجدد کردم و به دلیل عدم تمکین زوجه ، رای به نفع من صادر شد (سال گذشته) ولی هنوز ازدواج مجدد نکرده ام و طلاق هم نگرفته ایم ، منزل مشتر ک اجاره ای بود ، و دو روز پیش تحویل دادم ، و بنده در حاضر در منزل پدرم زندگی میکنم ، (چون توانایی اجاره دادن را نداشتم )همسرم هم فهمیده که من منزل را تحویل داده ام ،سوال _اگر همسرم به صورت صوری به دادگاه اعلام نماید که می‌خواهد به منزل مشترک بازگردد ، ولی شوهرم منزل ندارد من باید چه کار کنم، توجه شود به صورت صوری ، چون می‌خواهد به من ضرر مالی بزند من خانه اجاره کنم وبعد نیاید ، لطفا راهنماییم کنید چه کار کنم ،هرچه داشته ام را از من گرفته .کمکم کنید .

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

زوجه به دلیل برقراری رابطه زوجیت می‌تواند اعلام آمادگی برای بازگشت کند و شما موظف به تهیه مسکن مناسب هستید، اما برای جلوگیری از ضرر مالی می‌توانید در صورت وجود شرایط، منزل پدری یا بخشی مستقل از آن را به دادگاه معرفی کنید.

این یک وضعیت متداول است، ولی پذیرش منزل پدری توسط دادگاه به شرایط دقیق ساختمان و وضعیت زندگی شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعلام بازگشت زوجه و چگونگی تهیه مسکن

همسر شما قانوناً می‌تواند آمادگی خود را برای بازگشت اعلام کند و ادعا کند شما مسکن تهیه نکرده‌اید. در صورتی که چنین درخواستی مطرح شود، باید منزلی با لوازم ضروری جهت بازدید مأمور یا کارشناس فراهم باشد. برای جلوگیری از تحمیل هزینه اجاره، اگر در منزل پدری‌تان فضایی مستقل و مناسب برای زندگی مشترک وجود دارد، می‌توانید همان‌جا را به عنوان مسکن مشترک به دادگاه معرفی کنید. در غیر این صورت، معرفی خانه مشترک با والدین ممکن است از سوی دادگاه رد شده یا مشمول عسر و حرج زوجه تلقی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ائلناز عالی پسند

ائلناز عالی پسند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باتوجه به برقراری علقه زوجیت، زوجه میتواند چنین درخواستی مطرح نماید و شما باید منزلی با لوازم ضروری مورد نیاز برای زندگی به مامور بازدیدکننده نشان دهید. لذا اجاره نامه صوری مشکل شما را حل نخواهد کرد. مگر اینکه در منزل پدری طبقه ای مستقل و مناسب زندگی یک زوج وجود داشته و همان را معرفی کنید

بابک خوانساری

بابک خوانساری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
بله وقتی مشکلات از راه عادی و اخلاقی حل نمی گردد خانم ها از این فریب ها به ضرر آقایان استفاده می کنند و صوری و دروغین اعلام می کنند که من قصد بازگشت دارم اما خانه و امکانات فراهم نیست.
همان موقع که خانه در دستتان بود باید برای اجرای حکم تمکین اقدام می کردید.

محمد محمدزاده فرتاش

محمد محمدزاده فرتاش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام.اگر منزل پدری تان شرایطی داشته باشد که بتوانید با همسرتان در آنجا زندگی کنید می توانید همانجا را بعنوان منزل مشترک مطرح کنید.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، شما هم خانه ای صوری اجاره نامه تنظیم کنید یا همون خونه پدری تون را برای بازدید آماده کنید تا ادعای صوری ایشان عملی شود

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
محمد نادر مدبری

محمد نادر مدبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با درود ، زندگی با والدین زوج در منزل مشترک می‌تواند از مصادیق عسر و خرج زوجه تلقی گردد. لذا شما محکوم به اثبات صوری بودن ادعای همسرتان هستید .

پریسا امینیان

پریسا امینیان

کارشناس حقوقی

۳٫۰(۲ نظر)

با سلام میتوانید اگر امکان زندگی در منزل پدرتان هست را معرفی کنید در این صورت صوری بودن حرف همسرتان مشخص میشود همین که شما در خانه والدینتان زندگی میکنید خودش نشان دهنده عسر وحرج شما است.

محمد اسماعیلی

محمد اسماعیلی

کارشناس حقوقی

سلام
چون با پدر و مادر خود در منزلی مشترک زندگی می کنید از مصادیق عسر و حرج شما تلقی می شود. میتوانید اگر امکان زندگی در منزل پدرتان هست را در دادگاه معرفی کنید . در این صورت صوری بودن حرف همسرتان مشخص میشود.

امیراسماعیل عباسلو

امیراسماعیل عباسلو

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۷ نظر)

درود. منزل پدرتان را به عنوان منزل مشترک معرفی فرمائید

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام بله می تواند مادامی که همسر شما می باشد موظف به تهیه مسکن می باشید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
بله طرح چنین تقاضایی از جانب ایشان میسر می باشد.

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

درودبرشما
بله ممکن است

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

باسلام بله امکان پذیر است

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

وقت بخیر
بله امکان پذیر است

مهناز لطیفی

مهناز لطیفی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

طرح چنین تقاضایی از جانب ایشان میسر می باشد.

بهاره درکایی نژاد

بهاره درکایی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۴ نظر)

درود بله چنین تقاضایی امکان‌پذیر است از جانب زوجه

مهدی حیدری

مهدی حیدری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

باسلام
منزل پدرتان را در صورت مستقل بودن، بعنوان منزل مشترک معرفی نمایید.

سیده زهرا موسوی

سیده زهرا موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۰ نظر)

باسلام
منزل پدر را در صورت مستقل بودن، بعنوان منزل مشترک معرفی نمایید...

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید