آیا همسرم، قبل از فوت من میتواند دخل و تصرفی در خانه انجام دهد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

باسلام... به دلیل اینکه همسر ثلث اموال را میبرد، قصد دارم قبل از فوت در دفترخانه، خانه را به نام همسرم بزنم تا تمام خانه بعد از فوتم برای او باشد ( با تاکید بر اینکه این تملک بعد از فوت من انجام شود ) سوال اینکه: اگر چنین کاری کنم آیا همسرم، قبل از فوت من میتواند دخل و تصرفی در خانه ( من جمله خرید و فروش ) انجام دهد؟؟
و سوال بعد اینکه: با توجه به روزهای آخر سال و تعطیلی ادارات، آیا من باید وصیت را حتمن در دفترخانه ثبت کنم؟ یا اگر خودم آن را بنویسم و در خانه بگذارم، بعد از فوت من، این وصیت وجهه قانونی دارد یا خیر؟؟

با تشکر فراوان

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شما می‌توانید ملک را برای همسرتان صلح کنید و شرط بگذارید که تا زمان زنده بودنتان حقی نسبت به خانه نداشته باشد یا انتقال پس از فوت انجام شود. همچنین وصیت اگر با دست‌خط، امضا و تاریخ خودتان باشد معتبر است، گرچه تنظیم رسمی آن در دفترخانه بهترین نوع وصیت محسوب می‌شود.

این اصول کلی است، اما شیوهٔ تنظیم شروط قرارداد یا نوع وصیت‌نامه در اعتبار نهایی آن تفاوت ایجاد می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

جلوگیری از تصرف همسر در ملک قبل از فوت

برای اینکه همسرتان پیش از فوت شما امکان دخل و تصرف یا فروش خانه را نداشته باشد، می‌توانید ملک را در قالب عقد صلح منتقل کنید و شرط بگذارید که تا زمان حیات شما هیچ‌گونه حقی در خانه نداشته باشد و انتقال پس از فوت صورت گیرد. در خصوص وصیت‌نامه، اگر خودتان آن را با دست‌خط، امضا و درج تاریخ بنویسید وجهه قانونی دارد و معتبر است. با این حال، بهترین و مطمئن‌ترین شیوه این است که وصیت به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علیرضا شوری

علیرضا شوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
شما میتوانید در قالب صلح این امر را ذکر کنید که بعد از فوت انتقال انجام شود
در صورتی که با دست خط خودتان و امضای خودتان و درج تاریخ باشد معتبر است

عبدالصمد محمدی مقدم

عبدالصمد محمدی مقدم

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۳۵۲ نظر)

ارث از زمان فوت تحقق میابد و بهترین نوع وصیت از نوع رسمی است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شود.

فاطمه زارع

فاطمه زارع

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۳ نظر)

می توانید صلح کنید وشرط کنید تازمانی که درقید حیاط هسید حقی نسبت به خانه نداشته باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید