آیا میتوانیم ادعای صوری بودن قرارداد را بکنیم و اینکه اگر واقعا معامله ای انجام گرفته بود چرا این ۶۰ سال نیامدند؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام

مادر بزرگ بنده قسمتی از ملک شخصی خود را در حدود ۶۰ سال قبل به صورت صوری جهت اخذ وام به نام شوهر خواهرش میکند. در واقع اصلا معامله واقعی نبوده و فقط برای اینکه شوهر خواهرش نیاز به دریافت وام بانکی داشته و باید یک قرار داد خرید ملک ارائه میکرده این کار انجام شده.

قرار بر این بود که بعد از انجام کار و اخذ وام قرارداد به مادر بزرگم تحویل داده شود تا مادر بزرگم آن را پاره کند اما شوهر خواهرش وقتی وام را می گیرد می گوید که خودش قرار داد را پاره کرده و داخل جوی آب انداخته است ولی گویا در واقعیت این کار را نکرده و قرار داد را نگه داشته.
اکنون شوهر خواهر مادر بزرگم و مادر بزرگم و خواهرش همگی فوت کرده اند.

حال بعد از ۶۰ سال نوه آن شخص امده و قرار داد را اورده و می گوید گویا پدر بزرگ ما قسمتی از ملک شما را خریداری کرده و باید به ما بدهید.!!!. و هرچه میگوییم معامله صوری بوده می گوید به من ربطی ندارد و من مدرک دارم!!.

مادر بزرگ بنده فوت کرده است و سایر فرزندان مادر بزرگم هم فوت کرده اند.

اکنون تکلیف ما چیست؟ همه میدانیم که آن قرارداد و معامله اصلا صوری بوده(البته در قرارداد درج نشده صوری ).
آیا میتوانیم ادعای صوری بودن قرارداد را بکنیم و اینکه اگر واقعا معامله ای انجام گرفته بود چرا این ۶۰ سال نیامدند؟ چون خودشان میدانستند که واقعا معامله نبوده و صوری بوده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق نظر وکلا، در قانون اصل بر صحت معاملات و درستی قرارداد مکتوب است؛ بنابراین صرف ادعای صوری بودن یا گذشت زمان کافی نیست و شما به عنوان مدعی باید دلایل محکمی برای اثبات صوری بودن بیاورید.

این یک قاعده کلی است، اما شرایط اثبات صوری بودن در پرونده شما به مدارک و به ویژه شهود باقی‌مانده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات صوری بودن معامله نیازمند دلیل است

اصل بر صحت قراردادهای مکتوب است و طرف مقابل با داشتن مدرک، دارنده حق به نظر می‌رسد. صرف گذشت ۶۰ سال یا ادعای زبانی مبنی بر نمایشی بودن معامله در دادگاه کافی نخواهد بود. هر کس مدعی صوری بودن قرارداد باشد، باید ادعای خود را با ارائه ادله کافی ثابت کند. یکی از راه‌های مهم برای رد ادعای طرف مقابل و اثبات صوری بودن، استفاده از شهادت شهود مطلع از جریان وام و قرارداد است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فاطمه امیری

فاطمه امیری

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۴۷ نظر)

با سلام برای اثبات ادعای خود باید بتوانید ادله کافی ارائه دهید که یکی از این ادله شهادت شهود می باشد اگر با گذشت این مدت شهودی موجود باشد می توانید اقدام کنید

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود اصل‌ بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده است مدعی می‌بایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود.

حمید افراسیابی تحسین

حمید افراسیابی تحسین

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام.باید بتوانید با دلایل ادعای صوری بودن را ثابت نمایید در غیر این صورت اصل بر صحت معاملات است.

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام و مطابق قانون شخص مدعی می بایست برای ادعای خود دلیل بیاورد

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

شخصی که مدعیست می بایست مستند به ادله ادعای خود را اثبات کند

سعیده کریم فر

سعیده کریم فر

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۶۶۹ نظر)

باسلام
به استنادشهادت شهودنیتواندادعای ایشان راردکنید

سید امیر دانشی

سید امیر دانشی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲۷ نظر)

باسلام
اصل بر صحت معامله هست مگراینکه ادله کافی نسبت به معامله صوری داشته باشید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید