آیا میتوانم به علت پرداخت نکردن ثمن در موعد مقرر از او شکایت کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
من ماشینی را فروختم که مبلغ ۶۰ میلیون از اون قرار بود یک بعد یک ماه پرداخت کند و من نیز سند را به نام او بزنم حال بعد از یک ماه خریدار میگوید ماشین اندازه چند سانتیمتری رنگ دارد و قصد دادن مابقی پول را ندارد در حالی که در قولنامه نوشتیم که ۴۸ ساعت مهلت چک کردن ماشین را دارد البته من برای این مقدار رنگ ۵ میلیون تومان برای او کم کردم ولی باز دبه کرده. حالا میتونم درخواست فسخ بدم و عین پولی که پرداخت کرده رو بهش بدم و ماشین رو پس بگیرم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان فسخ معامله وجود ندارد و فروشنده صرفاً باید باقی‌مانده مبلغ معامله را مطالبه کند.

این قاعده بر اساس شرایط مطرح‌شده است، اما متن دقیق قولنامه و شروط فسخ در قرارداد شما می‌تواند وضعیت را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم امکان فسخ و لزوم مطالبه باقی ثمن

با توجه به شرایط معامله، شما حق فسخ قرارداد و پس گرفتن خودرو را ندارید. راهکار قانونی این است که ابتدا از طریق دفاتر خدمات قضایی یک اظهارنامه برای خریدار ارسال کنید و برای پرداخت باقی پول مهلت تعیین نمایید. در صورت عدم پرداخت وجه پس از پایان مهلت، باید دادخواست مطالبه ثمن معامله را در مرجع قضایی ثبت کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

ازطریق دفترخدمات قضایی اظهارنامه ای برای مخاطب ارسال مهلتی برای پرداخت ثمن معامله تعیین نمایید و سپس دادخواست مطالبه مطرح بنمایید.

آناهید رستمی

آناهید رستمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۵۵ نظر)

حق فسخ ندارید و میبایست ثمن معامله را مطالبه کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید