آیا میتوان در مهریه ذکر نمود که نصف اموال زوج به همسرش برسد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

با سلام

چگونه در مهریه ذکر کنم که ۵۰ درصد از مالکیت های مرد به زن برسد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تعیین نصف اموال مرد به عنوان مهریه به دلیل نامشخص و مبهم بودن مال صحیح نیست، اما می‌توان انتقال یا تنصیف اموال را در قالب شروط ضمن عقد نکاح گنجاند.

این قاعده کلی است و شیوه دقیق نوشتن توافق و زمان اجرای آن بسته به شرایط شما می‌تواند فرق کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان درج نصف اموال به عنوان مهریه یا شرط

مهریه حتما باید معلوم، معین و دارای مالیت مشخص باشد؛ بنابراین قرار دادن کلی ۵۰ درصد از اموال به عنوان مهر به دلیل ابهام با تردید و عدم پذیرش روبرو می‌شود. با این حال طرفین می‌توانند انتقال نیمی از اموالی را که مرد در آینده به دست می‌آورد در قالب شروط ضمن عقد درج کنند. همچنین شرط چاپی تنصیف دارایی در عقدنامه وجود دارد که در صورت امضا، مشروط به تقاضای طلاق از سوی زوج و بدون دلیل موجه بودن آن اجرا می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

چنین چیزی در شرایط ضمن عقد نوشته میشود اگر چه متن چاپی شرایط ضمن عقد مربوط به تنصیف دارایی در زمان طلاق است، ولی میشود شرط مزبور را به طریقی در شرایط ضمن عقد گنجاند. هر چند در اصل صحت وضع چنین مهریه ای هم به علت مبهم بودن میزان و نوع مهریه تردید وجود دارد.

مهدیه چاپاری

مهدیه چاپاری

کارشناس حقوقی

با سلام و احترام
در صورتی که در عقدنامه شرط اول توسط زوجین امضا شده باشد و زوج بدون دلیل زوجه را مطلقه نمایید نیمی از اموال زوج به زوج می رسد در رابطه با مهریه به میزان مقدار مهریه اموال زوج توقیف خواهد شد

فاطمه حسین پور

فاطمه حسین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

خیر مهریه باید دقیق و معین باشد
می توان به عنوان شروط ضمن عقد ذکر کرد

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

مهریه باید دارای شرایط زیر باشد :

۱- مالیت و ارزش دادوستد داشته باشد.
۲- زن بتواند مالک آن بشود. مثلا اموالی که متعلق به عموم است مثل پارک ، خیابان و … یا اموالی که در رهن دیگری است را علی‌رغم آنکه ارزش مالی دارد، نمی‌توان به عنوان مهریه تعیین کرد.
۳- شوهر باید از اموال خود مهریه زن را تعیین کند یا آنکه اموال دیگری را با اجازه ی او به مهر زن درآورد.
۴- مهریه باید معین باشد. یعنی طرفین نمی توانند یکی از خانه یا ماشین یا سکه را به طور مردد به عنوان مهریه تعیین کنند.
۵- مهریه باید معلوم باشد: جنس، وصف و مقدار مهریه باید دقیقا مشخص شود تا طرفین جاهل به آن نباشند.
۶- مهر بایستی منفعت عاقلانه و مشروع داشته باشد. مثلا یک کیلو پرمگس و موی سرو مواد مخدر و اعضای بدن را نمی توان به عنوان مهر قرار داد.
۷- شوهر باید بتواند آن را تسلیم زن کند. مثلا انگشتری که در دریا غرق شده است را نمی توان مهر زن کرد.

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
نیلوفر سامان پور

نیلوفر سامان پور

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
با توجه به اینکه باید میزان و نوع مهریه باید به طور دقیق معین باشد امکان دارد به علت مبهم بودن مورد پذیرش قرار نگیرد .

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

چنین چیزی در شرط ضمن عقد نافذ نیست ولیکن اگر زوج بخواهد زوجه را بدون دلیل طلاق دهد بایستی نصف اموالی که بعد از ازدواج بدست آورده را به زوجه بدهد .

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام . به عنوان شرط ضمن عقد قید شود که هر چه زوج در طول زندگی زناشویی به دست بیاورد باید نیم از آن را بلا عوض به زوجه تملیک نماید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید