آیا می‌توانم متهم را در منزل خواهرش جلب کنم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۲۴ پاسخ ثبت شده

باسلام، بنده از شخصی شکایت توهین کردم که این شخص محکوم به بیست میلیون و صد هزار تومان جزای نقدی در حق صندوق دولت شد و به خاطر عدم سابقه کیفری و وضعیت خاص متهم (عدم وسع مالی) دو سوم از آن برای دو سال تعلیق شد. حکم تایید شد و به اجرای احکام رفت و ابلاغیه پرداخت هم برای خودش و هم ضامن رفت ولی پرداخت نکرد. از وکلای گرامی این سایت پرسیدم که گفتید مرحله بعدی جلب است. اگر حکم جلب بگیرم، اگر متهم در منزل خواهر خودش باشد، بنده می‌توانم آنجا جلبش کنم یا باید حتما در خانه خود باشد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند جلب محکوم در هر مکانی از جمله منزل خواهرش امکان‌پذیر است، هرچند برای ورود به منزل دیگران ممکن است نیاز به دستور ورود به مخفیگاه باشد و یکی از وکلا نیز معتقد است اجرای جزای نقدی مستقیماً بر عهده دولت است.

این قاعده کلی برای دستور جلب است اما اجرای آن بستگی به نوع دستور جلب و صدور اذن ورود به مخفیگاه دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان جلب محکوم در منزل خواهر یا هر مکان دیگر

در صورتی که دستور جلب صادر شده باشد، ماموران می‌توانند محکوم را در هر مکانی که حضور دارد بازداشت کنند و لزومی ندارد حتما در منزل خودش باشد. با داشتن جلب سیار، امکان مراجعه به محل حضور وی مانند منزل بستگان وجود دارد. با این حال برای ورود به منزل دیگری، معمولا نیاز است که آنجا به عنوان مخفیگاه شناخته شود یا در برگ جلب اذن ورود به مخفیگاه قید شده باشد. شما می‌توانید اطلاعات حضور متهم در منزل خواهرش را به اجرای احکام و ضابطان ارائه دهید تا اقدام قانونی انجام شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام
بله، در صورتی که حکم جلب متهم یا محکوم‌علیه صادر شده باشد، امکان جلب او در محلی غیر از منزل خودش، مانند منزل خواهرش، وجود دارد، به شرطی که آن محل به عنوان مخفیگاه او تلقی شود و ظن قوی به حضور وی در آنجا وجود داشته باشد.

شرایط جلب متهم در منزل دیگری (مانند منزل خواهر)
بر اساس قوانین و رویه‌های قضایی ایران:

حکم جلب سیار: در صورتی که برای متهم "حکم جلب سیار" صادر شده باشد، ماموران می‌توانند به هر محلی که ظن قوی به حضور متهم در آنجا دارند، مراجعه و وی را جلب نمایند. این شامل منزل بستگان مانند خواهر نیز می‌شود، اگر احتمال داده شود متهم در آنجا مخفی شده است.

اذن ورود به مخفیگاه: طبق نظر اکثریت حقوق‌دانان، در خصوص متهمان متواری که محل اختفای مشخصی ندارند، با صدور برگه جلب سیار و ذکر "اذن ورود به محل اختفای متهم" به صورت کلی، می‌توان با ورود به محلی که ظن قوی به حضور متهم در آنجا هست، وی را جلب نمود. این امر بر اساس ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری است که بیان می‌دارد در صورت متواری بودن متهم، تا هر جا یافت شود، جلب گردد.

مخفیگاه متهم: اگر منزل خواهر به عنوان مخفیگاه متهم تلقی شود، و شما اطلاعات دقیقی در این باره به ضابطان قضایی ارائه دهید، آنها می‌توانند با حکم جلب اقدام کنند. در برخی موارد، ممکن است برای ورود به مخفیگاه نیاز به کسب حکم ورود باشد.

همکاری با ضابطان قضایی: شما می‌توانید با ارائه اطلاعات دقیق در مورد محل اختفای متهم (مثلا منزل خواهرش) به ضابطان قضایی و پیگیری مستمر، به اجرای حکم جلب کمک کنید.

مراحل قانونی پس از عدم پرداخت جزای نقدی:
پس از صدور حکم قطعی مبنی بر پرداخت جزای نقدی و ابلاغ آن به محکوم‌علیه و ضامن و عدم پرداخت در مهلت مقرر، واحد اجرای احکام کیفری معمولا اخطار دیگری برای پرداخت صادر می‌کند. در صورت عدم پرداخت مجدد، ممکن است دستور جلب محکوم‌علیه صادر شود.

بنابراین، اگر حکم جلب صادر شده و ظن قوی وجود دارد که متهم در منزل خواهر خود مخفی شده است، شما می‌توانید این موضوع را به مراجع مربوطه اطلاع دهید تا نسبت به جلب وی در آن محل اقدام شود.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
ربطی به شما ندارد جزای نقدی را دولت اجرا میکند

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
امکان جلب محکوم در هر مکانی که یافت شود وجود دارد.

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
در هر مکانی که یافت شود امکان جلب محکوم وجود دارد

نمایش ۲۰ پاسخ دیگر وکلا
حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،در هرمکانی میشود جلب نمود

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

اگر حکم جلب صادر شود، مامورین اجرایی می‌توانند متهم را در هر مکانی که حضور داشته باشد، بازداشت کنند، حتی اگر در منزل شخص دیگری مانند خواهرش باشد. مهم این است که متهم در دسترس قانون باشد. بنابراین، شما می‌توانید با ارائه حکم جلب به ماموران، درخواست بازداشت او را در مکان‌های مختلف کنید، به شرطی که او در آنجا حضور داشته باشد.

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام، در هر مکانی امکان جلب است.

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
شما می‌توانید اطلاعات مربوط به محل حضور متهم (مثل اقامت او در منزل خواهرش) را به اجرای احکام یا ماموران اطلاع دهید. این اطلاعات می‌تواند به تسریع در اجرای حکم کمک کند. اما تصمیم‌گیری درباره نحوه و محل اجرای جلب بر عهده مقامات قضایی و ماموران است.

مائده کوچک کپورچالی

مائده کوچک کپورچالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

سلام بله در هر مکانی امکان جلب وجود دارد

منصور محمدی

منصور محمدی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۵ نظر)

سلام
بله در صورت داشتن حکم جلب سیار در هر محلی رویت شود قابل جلب است

منصوره دلیلی

منصوره دلیلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

سلام وقت بخیر در صورتی که حکم جلب سیار دارید امکان جلب ایشان وجود دارد. در غیر اینصورت به اجرای احکام مراجعه نمایید.

تقی لطفی

تقی لطفی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳۲ نظر)

درود
در صورت داشتن جلب سیار بهمراه حکم ورود به مخفیگاه
و در حوزه قضایی مربوطه و سایر شرایط بله.

سعیده کریم فر

سعیده کریم فر

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۶۶۹ نظر)

باسلام
اگر متهم در منزل شخص دیگری مثل خواهرش باشد، ورود به آن منزل ممکن است نیاز به رعایت شرایط خاصی داشته باشد. ماموران معمولا باید ابتدا هویت فرد را تایید کنند و از صاحب‌خانه اجازه ورود بگیرند، مگر اینکه حکم قضایی صراحتا اجازه ورود به محل را بدهد.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

با سلام ،بله امکان پذیر می باشد.

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با درود
بله
ممکن است

مرتضی قمبر

مرتضی قمبر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

با درود
اگر حکم جلب هم صادر بشه ، شما ذی نفع این حکم جلب نیستید و شمانمیتونید کاری بکنید .

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام، با رعایت برخی ملاحضات قانونی و تشریفاتی امکان دستور جلب متهم در هر مکانی وجود دارد.

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام و احترام بله امکان‌پذیر می‌باشد

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام چنانچه دستور جلب صادر شود و طبق دستور جلب امکان اقدام در منزل داده شده باشد بله می توانید اقدام کنید

حسین امینیان

حسین امینیان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام ، اگر جلب به منزل خواهر متهم صادر شود بلی قابل دستگیری هس.

فرشته نوری

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،بله امکان پذیر است.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
با دستور قضایی امکان پذیر است

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

طبق توضیحات به نظر امکان چنین امری وجود دارد

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

سلام
بله
در صورت داشتن حکم جلب سیار در هر محلی رویت شود امکان جلب وجود دارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید