آیا می توانم بعنوان فریب در ازدواج شکایت کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

قبل از ازدواج به اینجانب گفته بود که قبلا با مرد دیگری فقط چند روز عقد بوده و سپس از او جدا شده. اما متوجه شده ام که ازدواج هم کرده بوده. البته با داشتن حکم دادگاه و مبنی بر مدخوله نبودن ازدواجش نام فرد قبلی را از شناسنامه پاک کرده و شناسنامه جدید گرفته بوده است.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر همسرتان پیش از ازدواج موضوع عقد قبلی و دوشیزه بودن خود را که با حکم دادگاه تایید شده به شما اطلاع داده باشد، به دلیل نبود سوءنیت شکایت فریب در ازدواج به نتیجه نمی‌رسد. پیگیری این شکایت تنها زمانی میسر است که بتوانید پنهان‌کاری یا دروغ بودن این موارد را اثبات کنید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرایط شکایت فریب در ازدواج بابت عقد قبلی

با توجه به اینکه همسرتان پیش از ازدواج موضوع عقد قبلی و باکره بودن خود را با تکیه بر حکم دادگاه به اطلاع شما رسانده، سوءنیتی که از مصادیق فریب در ازدواج باشد احراز نمی‌شود و موضوع قابل پیگیری کیفری نیست. تنها در صورتی شکایت فریب در ازدواج ممکن است که بتوانید ثابت کنید واقعیت به شما گفته نشده یا ماجرا طور دیگری بوده است. برای پیگیری این ادعا نیاز به اثبات عدم صداقت همسر و در صورت لزوم استعلام سوابق ازدواج از طریق مراجع قضایی خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علی نادری

علی نادری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۳٫۷(۳ نظر)

درود
با عنایت به اینکه قبل از ازدواج شما را در جریان امور قرار داده اند بنابراین سوئ نیت در امر ازدواج نداشته اند که از مصادیق فریب در ازدواج باشد

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
شما بایستی برای اثبات ادعای خود با دستور قضایی از اداره ثبت و احوال گواهی تجرد یا ازدواج زوجه را استعلام نمایید و در صورتی که ازدواج داشته و شما بتوانید ثابت نمایید که قبل از ازدواج به شما واقعیت را نگفته است میتوانید اقدام قضایی بخاطر فریب در ازدواج اقدام قانونی نمایید.

وحید اکبری

وحید اکبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام

سوال شما واضح نیست ولی

اگر منظورتون از عقد عقد دائم است و این قضییه را به شما اطلاع دادن و اینکه خودشان باکره بوده اند و حکم دادگاه نیز دارند لذا با این شرایط قابل پیگیری کیفری نمی باشد

مگر اینکه موارد و موضات دیگری نیز باشد که برای راهنمایی بیشتر نیازمند طرح کامل مسائل می باشد

مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
اگر موضوعی که گفته اید بتوانید صحت آن را اثبات کنید که البته اثبات آن هم با شرحی که داده اید به نظر می رسد میسر نباشد می توانید شکایت فریب در ازدواج نمایید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام ،نیاز ب بررسی دارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید