آیا می توان با توجه به دست نویسی که مادرم بدون داشتن سواد امضاء کرده است سهم الارث ایشان را مطالبه نمود؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

سلام
بعو از فوت پدربزرگ مادری من ارثی برای فرزندان ماند و با توجه به بی سواد بودن مادرم ک خواندن و نوشتن نمیداند سایر ورثه اقدام به گرفتن امضا در یک برگه کرده اند و از ارث به مادرم چیزی نداده اند
چه اقدامی در مقابل ایشان می شود انجام داد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه سهم‌الارث وجود دارد و می‌توان به دلایلی مانند فریب (تدلیس) یا نبود قصد واقعی برای انتقال مال، دادخواست ابطال آن دست‌نوشته را مطرح کرد. با این حال، اظهارنظر قطعی کاملاً وابسته به بررسی متن و عنوان حقوقیِ همان برگه امضا شده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان ابطال دست‌نوشته و مطالبه سهم‌الارث

گرفتن امضا از شخص بی‌سواد مانع پیگیری حق او نیست و شما می‌توانید برای پس گرفتن سهم‌الارث مادرتان اقدام قانونی کنید. برای این کار باید دعوای ابطال عقد یا نوشته را به علت تدلیس (فریبکاری) یا نداشتن قصد انتقال مطرح نمایید. مفاد آن دست‌نوشته ممکن است در قالب صلح، هبه، فروش یا اقرار تنظیم شده باشد که هرکدام دفاع متفاوتی می‌طلبد. از آنجا که بررسی دقیق متن نوشته برای پیشبرد پرونده ضروری است، پیگیری این دعوا نیازمند ارزیابی برگه توسط وکیل خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

با احترام پاسخ به این سوال مستلزم ملاحظه متن نوشته اخذ شده از ایشان دارد چنانچه متن یاد شده مستلزم عقود یا ایقاعات ناقل باشد و بموجب آنها ایشان از ارث محروم شده باشد بایستی با بهره گیری از مشورت و همراهی یک وکیل نسبت به ابطال دستنوشته به علت عدم قصد انتقال سهم الارث اقدام نمایید.

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام . می توان به جهت تدلیس علیه ورثه طرح دعوی نموده و عقد یا ایقاع موضوع دست نوشته را باطل نمود . ممکن است در قابل بیع یا صلح یا هبه یا اقرار از مادرتان امضا گرفته باشند . بهتر است برای طرح دعوی وکیل انتخاب نمایید .

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

بدون رویت آن برگه که مادرتان امضاء کرده ، نمیشه نظر داد

علی امراللهی

علی امراللهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام. جهت اعلام نظر دقیق می بایست متن بگ امضا شده رو ملاحظه کرد. اقدامات حقوقی بعضا به لحاظ عدم رعایت شرایط بنائی و قانونی لاطل بوده و یا قابلیت ابطال دارند. بهتر است در این زمینه از خدمات وکلای همکار بهره بگیرید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید