آیا ملک ورثه ای که زوج در آن ساکن است مستثنیات دین است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

اگه فردی در خونه ورثه ای که ۴ دانگشه رو به ارث میبره زندگی کنه و این خونه تنها خونش باشه و ورثه دیگه هم راضی به زندگی این فرد در خونه باشه میشه خونه رو توقیف کرد؟ برای مهریه
اگه ورثه دیگه از سهمش بگذره و خونه رو به نام طرف بزنه چی؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر این ملک تنها محل سکونت زوج باشد، جزء مستثنیات دین محسوب شده و توقیف نمی‌شود؛ مگر اینکه ارزش ملک بالاتر از شأن عرفی او باشد و با فروش آن بتوان هم خانه خرید یا رهن کرد و هم بدهی را داد.

اینکه خانه قابل توقیف باشد یا نه، مستقیماً به ارزش مالی ملک و همخوانی آن با شأن زندگی و عرف زوج بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

توقیف ملک ارثی زوج بابت مهریه

اگر فرد در تنها خانه‌ای که سهم‌الارث اوست زندگی کند، این ملک جزء مستثنیات دین به حساب می‌آید و اصولاً قابل توقیف نیست. با این حال، اگر ارزش خانه در سطحی بالاتر از عرف و شأن زوج باشد، وضعیت فرق می‌کند. در صورتی که بتوان با بخشی از مبلغ فروش ملکی در حد نیاز خرید یا رهن کرد، مازاد پول از طریق مزایده بابت مهریه به همسر پرداخت می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
اگر ملک مورد نظر ارزش قیمتی بالاتر از بدهی زوج باشد و با پرداخت بدهی زوج بتواند منزل کوچکتری در حد نیازش بخرد در اینصورت ملک قابل توقیف خواهد بود اما در غیر اینصورت امکان توقیف به دلیل مستثنیات دین بون قابل توقیف نخواهد بود .

محمدعلی رضائی برزانی

محمدعلی رضائی برزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱٬۵۶۸ نظر)

اگر با بخشی از وجه بتواند منزلی رهن کند مازاد مبلغ فروش در مزایده رو میتونند به همسر یا طلبکارش بابت مهریه و یا هر دین دیگری بدهند.

منیژه نادری

منیژه نادری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

سلام
خانه جز مستثنیات دین محسوب می شود

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

با فرض مذکور در سئوال ، سهم الارث فوق شامل مستثنیات دین می باشد .

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
هادی خرسند

هادی خرسند

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام و احترام
خیر ، با توجه به اینکه فرض سوال شما جزو مستثنیات دین می شود، امکان توقیف وجود ندارد. مگر آنکه خانه مورد نظر در سطح بالاتری از عرف بوده باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید