آیا مسدود سازی خیابان ها به بهانه اجرای مراسم عزاداری قانونی است؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

با سلام و عرض ادب.
در ماه محرم شب ها شاهد دسته های عظیم عزاداری مردمی هستیم که خیابان ها را بسته و مراسم مذهبی برگزار میکنند و اجازه عبور وسایل نقلیه در ساعات اجرای مراسم را نمی دهند. میخواستم بدونم آیا اینگونه اعمال اصلا قانونی هست؟ آیا از جایی مجوز گرفتن واسه بستن خیابونا؟ به پلیس هم زنگ زدیم هیچ واکنشی نشون ندادن و گفتن که تحمل کنین تموم شه بره.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برگزاری مراسم مذهبی و حرکت دسته‌های عزاداری معمولاً با هماهنگی و اخذ مجوز از مراجعی مانند فرمانداری، شورای تأمین و راهور انجام می‌شود. با این حال، وکلا تأکید دارند که این مراسم و مجوزها نباید موجب سلب آسایش، ایجاد مزاحمت یا ممانعت از رفت‌وآمد شهروندان شود، هرچند پیگیری آن در عمل بسیار دشوار است.

این چارچوب کلی مجوزهاست و وضعیت هر خیابان می‌تواند بسته به دریافت یا عدم دریافت مجوزهای لازم از مراجع قانونی فرق کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

قانون مسدود کردن خیابان برای عزاداری

برگزاری دسته‌های عزاداری و مراسم مذهبی بر اساس قانون آزاد است و معمولاً با هماهنگی فرمانداری، شورای تأمین یا راهور مجوز دریافت می‌کنند. با این حال، وکلا معتقدند داشتن مجوز نباید مجوزی برای ممانعت از رفت‌وآمد یا سلب آسایش مردم باشد و بستن کامل معابر اصولا نباید رخ دهد. مرجع رسیدگی به این موارد پلیس است، اما در عمل پیگیری قانونی برای رفع این نوع مزاحمت‌ها نتیجه چندانی ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا شیرمحمدی

رضا شیرمحمدی

کارشناس حقوقی

درود .هیچ کس به هر بهانه ای حق مزاحمت برای افراد جامعه را ندارد.برای بستن خیابان مجوز فرمانداری و راهور نیاز میباشد

ثارالله قادرنیا

ثارالله قادرنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام،معمولا دراین خصوص ازطریق فرمانداری ویاشورای تامین هماهنگی صورت میگیره.ضمن اینکه مطابق قانون اساسی همه مذاهب در برگزاری مراسمات دینی ومذهبی آزادهستند.

مجتبی یاسمنی

مجتبی یاسمنی

کارشناس حقوقی

با سلام
هرگونه تجمع و راهپیمایی و دسته عزاداری سید الشهدا ع با مجوز رسمی صورت گرفته و کاملا قانونی می باشد و در تمام دنیا به همین گونه انجام میشود

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود مجوزات لازم را اخذ کرده اند ولی نباید چنین باشد و ممانعتی از رفت و آمد صورت گیرد

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
محمدابراهیم لطیفی

محمدابراهیم لطیفی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶۲ نظر)

سلام و وقت بخیر.
به شرط عدم ایجاد مزاحمت،بله دارای مجوز قانونی هست اما در عمل اگر ایجاد مزاحمتی هم صورت بگیره واقعا کاری نمیتونید بکنید.
موفق باشید

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

به شرط عدم ایجاد مزاحمت،بله دارای مجوز قانونی هست اما در عمل اگر ایجاد مزاحمتی هم صورت بگیره واقعا کاری نمیتونید بکنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید