آیا مامور حق داشت وارد خونه ای که حکم ورودشو نداره بشه؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

باسلام و خسته نباشید
بنا به گذارش شخصی مبنی بر نگهداری اسلحه غیر مجاز ماموران آگاهی حکم ورود و تفتیش منزل پدری بنده را گرفته بودن که خانه ما هم دو تا خانه بغل هم هستن که راهشون از هم جداست فقط چون یکیشو به دامادمون اجاره دادیم از وسط حیاط دوتا خونه ها یه در گذاشتیم واسه رفت و آمد خانوادگی، ولی در کل دوتا خونه جداگونه هستن وقتی مامور آگاهی خونه پدری بنده را گشتن و چیزی پیدا نکردن یکی از مامورها به همدیگه اشاره کردن که بریم اون یکی خونه بهشون گفتم اونجا رو اجاره دادیم و شما هم حکم ورود به منزل پدرمو دارین نه اونجارو که مامورها با پررویی در وسط بین دوتا خونه را باز کردن و وارد اون یکی خونه شدن منم از پشت درو بستم و با احترام گفتم حکم ورود به این منزلو میشه ببینم گفتن که یه دونه حکم داریم واسه اون یکی خونه هست منم گفتم باشه این خونه را هم بگردین بعد نگین شاید اینجا قایم کرده بودن بعد گشتن و چیزی پیدا نکردن که منم دوباره پرسیدم حکم ورود به منزل این خونه را نشون بدین که حکمو دادن ولی مال خونه پدریم بود شروع کردم به کتک کاری مامورو انداختم بیرون.
حالا بنظرتون چیکار کنم راهی هست که بتونم از خودم دفاع کنم

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ماموران بدون حکمِ جداگانه اجازهٔ ورود به خانهٔ دوم را نداشته‌اند، اما درگیری فیزیکی شما با مامور نیز جرم است مگر اینکه دفاع مشروع در دادگاه ثابت شود.

غیرقانونی بودن ورودِ مامور لزوماً رفتارِ شما را توجیه نمی‌کند و نتیجه به چگونگی اثبات دفاع مشروع بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

غیرقانونی بودن ورود و جرم بودن درگیری با مامور

حکم ورود به منزل توسط مقام قضایی به‌صورت موردی صادر می‌شود و ماموران پس از استفاده از حکم در یک منزل، بدون دستور جدید حق ورود به خانهٔ دیگر را نداشته‌اند. با این حال، کتک‌کاری و اقدام شما علیه ماموران جرم محسوب می‌شود. این اقدام فقط در صورتی مجاز شناخته می‌شود که ثابت کنید ماموران قصد ضرب‌وجرح شما را داشته و دست به اقدام اجرایی زده‌اند. در نهایت احراز شرایط دفاع مشروع بر عهدهٔ دادگاه است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد باقری

محمد باقری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۶ نظر)

سلام حکم ورود توسط مقام قضایی و به صورت موردی صادر می شود لذا اگر ماموران از حکم ورود به منزل پدرتان یکبار استفاده کرده اند دیگر مجوز ورود به منزل دیگر را نداشته اند و می بایست از مقام قضایی کسب تکلیف می کردند و صرف شبهه نیز مجوز ورود برای ایشان محسوب نمی شود علی ایحال اقدام شما علیه مامورین نیز جرم محسوب می شود مگر اینکه اثبات نمایید مامورین قصد ضرب و جرح شما را داشته اند و اقدامات اجرایی را هم انجام داده اند .به هر حال احراز دفاع مشروع شرایط خاصی دارد که دادگاه بررسی خواهد نمود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید