آیا مالک همان سی میلیون رو فقط میتونه ازم بگیره آن هم نه به نرخ روز؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام سند زمینی ارث رسیدبهم وخلع ید ازیه زمین۲هزار متری صادرشد،وطبق اظهارات شفاهی محلیان وشهرداری گمان کردم زمین۲۰هزارمتری همسایه مال منه،اومدم عقد جعاله برای شخصی منعقد کنم که مشکلات ثبتی رو حل کنه،ازبی سوادیم بیع ازم۳هزارمتر بیع اخذ کرد ازپلاک خودم واز زمین همسایه ودربیع قیدشد ازم به ثمن۲۰۰میلیون تومن خریده،ولی کلا۳۰میلیون بهم پرداخت،بهم گفت اگر روزی مشکلاتو حل کردم،قانون نگه کو ثمنی که پرداختی،حال متوجه شدم پلاک خودم صحیح بوده که دربیع قید شده مال خودمه اما زمین مندرج دربیع،مال همسایه هست که فروختم،حالا اگر قسمت خودم رو فسخ کنم از دادگاه،وهمسایه هم معامله فضولی واخذ ثمن توسط من رو تایید کنه،وهمسایه بطرفیت من دادخواست مطالبه ثمن بیع رو ثبت کنه ومن ثابت کنم ۳۰میلیون بیشتر از اصیل نگرفتم واصیل خبر داشته که این بیع دستمزد کار حقوقی بوده ومن قصدم جعاله بوده وثابت کنم اصیل خبر داشته زمین همسایه ممکنه مال من نباشه آیا مالک همان سی میلیون رو فقط میتونه ازم بگیره آن هم نه به نرخ روز؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر مالک معامله فضولی را تایید کند، میزان ثمن قابل مطالبه بر اساس قرارداد مشخص می‌شود و نمی‌تواند بیش از سهم خود از ثمن قراردادی را بخواهد. با این حال برخی وکلا معتقدند در صورت اختلاف فاحش ثمن با قیمت واقعی یا گذشت زمان، خسارت نیز قابل مطالبه خواهد بود.

میزان تعهد شما به قرارداد تنظیمی، اثبات مبلغ واقعی دریافتی و تایید یا رد معامله توسط مالک بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت استرداد ثمن در فروش مال غیر

در صورتی که مالک معامله فضولی را تنفیذ کند، حق مطالبه ثمن قراردادی را به نسبت سهم خود دارد و اصولا نمی‌تواند فراتر از آن را بخواهد. با این حال، اگر بین قیمت مندرج در قرارداد و ارزش واقعی ملک اختلاف فاحش باشد یا مدت زیادی از معامله گذشته باشد، مطالبه خسارت نیز مطرح می‌شود. همچنین اثبات اینکه واقعا چه مبلغی رد و بدل شده و قصد اصلی شما جعاله بوده است، در تعیین رقم نهایی بازپرداخت تاثیرگذار خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد نادر مدبری

محمد نادر مدبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام ، هر گاه کسی مال خود و مال غیر را به یک عقدی منتقل کند یا انتقال مالی را برای خود و دیگری قبول کند معامله نسبت به خود او نافذ‌و نسبت به غیر فضولی است. چنانچه اصیل از فضولی بودن معامله باخبر بوده باشد در مقابل مالک نسبت به اصل مال و منافع و هر عیبی که در مدت تصرف او حادث شده ضامن است ، ولی چنانچه مالک معامله فضولی را تنفیذ کند نمی تواند بیش از میزان ثمن قراردادی ( ۲۰۰ میلیون تومان ) به نسبت حصه خود از شما مطالبه نماید .

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام بسته به قرارداد می باشد اگر اختلاف فاحشی میان قیمت واقعی زمین و ثمن معامله باشد قیمت واقعی با خسارت مطالبه می شود.

رضا اوسطی

رضا اوسطی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام موضوع باید دقیق بررسی شود

هشام بهبهانی نژاد

هشام بهبهانی نژاد

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۴ نظر)

با درود
در صورتی که ثمن‌ مورد معامله با قیمت واقعی تفاوت فاحش داشته باشدمیتوان همراه خسارت قابل مطالبه است

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
عادل بابایی

عادل بابایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام اگر اختلاف قیمت فاحشی داشته باشد میتوان با خسارت مطالبه گردد

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، بلحاظ تخصصی بودن موضوع جهت دادن پاسخ قاطع باید متن قرارداد هاتون را دقیق بررسی کنیم.
ولی به هر حال شما که بجای عقد جعاله ،عقد بیع تنظیم و منعقد کرده اید ،بنابه اظهارات شما ،میشه باستناد دلایل و مدارک و شهادت شهود و سایر دلایل ، عقد بیع را ابطال و فسخ کرد و با مالک زمین همسایه هم باید بعد از فسخ عقد بیع مذکور ،با صلح و سازش به نتیجه رسید. و درخصوص مطالبه سی میلیون تومان بابت ثمن هم اگر بیش از یک سال از تاریخ عقد بیع سپری نشده باشد ، عین مبلغ سی م تومن را مسترد می‌کنی و الا باید توام با خسارت وارده پرداخت کنید

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴ نظر)

باید قرارداد شما و مدارک مورد بررسی قرار بگیره اما همسایه دلیلی نداره که معامله فضولی شما را تایید کنه

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نیاز به بررسی جزئیات بیشتری می باشد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

سلام...‌.نیاز به بررسی جزئیات بیشتری می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید