آیا قطعیت قرار بعد از ده روز یا اعتراض شاکی، به متهم ابلاغ الکترونیکی میشود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

با سلام. برای متهم قرار منع تعقیب در دادسرا صادر شده، آیا قطعیت قرار بعد از ده روز یا اعتراض شاکی، به متهم ابلاغ الکترونیکی میشود یا ایشان برای پیگیری وضعیت به دادسرا مراجعه نماید؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند قطعیت قرار منع تعقیب یا اعتراض شاکی مستقیما به متهم ابلاغ الکترونیکی نمی‌شود و باید روند را از سامانه ثنا یا شعبه پیگیری کرد، هرچند برخی ابلاغ را وابسته به رویه شعبه یا وقوع اعتراض می‌دانند.

این قاعده کلی است ولی نحوه اطلاع‌رسانی می‌تواند به رویه خاص شعبه رسیدگی‌کننده یا ثبت شدن اعتراض از سوی شاکی بستگی داشته باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه اطلاع متهم از قطعیت منع تعقیب

قطعیت قرار منع تعقیب معمولا به صورت خودکار به متهم ابلاغ الکترونیکی نمی‌شود. در مورد ابلاغ اعتراض شاکی به متهم نیز میان وکلا اختلاف نظر وجود دارد؛ گروهی می‌گویند اعتراض یا نتیجه دادگاه ابلاغ می‌شود و گروهی معتقدند ابلاغی صورت نمی‌گیرد. شما می‌توانید روند پرونده را از طریق سامانه ثنا بررسی کنید یا با مراجعه به شعبه دادسرا، تقاضای صدور گواهی قطعیت نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
خیر ابلاغ نمیشود
اما می توانید به شعبه مراجعه و تقاضای صدور گواهی قطعیت حکم را نمایید

حمید خادم ورنامخواستی

حمید خادم ورنامخواستی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام. بستگی به شعبه دارد ولی اکثرا قرار منع تعقیب را برای متهم ارسال می کنند.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

- اصولا قرار منع تعقیب تنها به شاکی ابلاغ می شود تا اعتراض احتمالیش را ظرف ده روز اعلام نماید .
- قطعیت یا نتیجه اعتراض به متهم اعلام نمی شود و شما باید از طریق پیگیری موضوع در سایت ثنا از نتیجه مطلع شوید .

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

وقتی شاکی به قرار منع تعقیب اعتراض کند . اعتراص وی به متهم ابلاع نمیشود

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
محمد مافی

محمد مافی

کارشناس حقوقی

اگر چنانچه اعتراضی به قرار صادره صورت گیرد از طریق سامانه به طرفین ابلاغ میشود و هنگام صدور تصمیم نهایی از سوی دادگاه نیز ابلاغ میگردد ولی در صورت عدم اعتراض قطعیت قرار ابلاغ نخواهد شد.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام خیر هیچ یک از این موارد ابلاغ نمیشود و شما باید از طریق سایت عدل ایران نسبت به بررسی روند پرونده و اطلاع از آن اقدام کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید