آیا قرار رد دعوا مانع طرح مجدد دعوای تقسیم ترکه می‌شود؟

پرسیده شده ۲۹ روز پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام. در پرونده‌ای دعوای تقسیم ترکه و اجرت‌المثل مطرح کردم. در دادخواست، پلاک ثبتی ملک را اشتباه درج کردم و دادگاه بر اساس همان پلاک و استعلام ثبتی، قرار رد دعوا صادر کرد که در تجدیدنظر نیز تأیید و قطعی شد.

قولنامهٔ عادی ملک توسط خود خواندگان در پرونده ارائه شده و موجود است، اما این قولنامه پلاک ثبتی ندارد و دادگاه آن را مورد توجه قرار نداده و مبنای رأی را همان پلاک ثبتی اشتباه قرار داده است.

آیا می‌توانم با مشخصات صحیح ملک و استناد به همان قولنامه، مجدداً دادخواست تقسیم ترکه و اجرت‌المثل مطرح کنم؟ با توجه به اینکه رأی قبلی قرار رد دعوا بوده، آیا دادخواست جدید مشمول اعتبار امر مختومه می‌شود یا خیر؟ آیا نیاز به اعاده دادرسی دارم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

قرار رد دعوا اعتبار امر مختومه ندارد و مانع از طرح مجدد دعوا نیست. بنابراین می‌توانید با اصلاح مشخصات ملک دوباره دادخواست بدهید و نیازی به اعاده دادرسی وجود ندارد.

امکان طرح مجدد دعوا یک قاعده کلی برای این نوع قرار است، اما نحوه تنظیم دادخواست جدید به شرایط پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طرح مجدد دعوای تقسیم ترکه

قرار رد دعوا از اعتبار امر مختومه برخوردار نیست و راه طرح دوباره پرونده را نمی‌بندد. از آنجا که رد دعوای قبلی به دلیل اشتباه در درج مشخصات بوده، نیازی به اعاده دادرسی ندارید و این درخواست پذیرفته نخواهد شد. شما می‌توانید با اصلاح پلاک ثبتی و استناد به مدارک موجود، دادخواست جدید تقسیم ترکه و اجرت‌المثل را مجدداً ثبت کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین بشری

حسین بشری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۵ نظر)

سلام
اولا قرار رد دعوا قاطع دعوا هست اما از قرار های نیست که از اعتبار امر مختومه برخوردار باشد فقط قرار سقوط دعوا از اعتبار امر قضاوت شده برخوردار هست ...چون در پرونده شما قرار رد دعوا صادر شده میتوانید دادخواست مجدد ولی به نحو صحیح مطرح کنید ....و به نظر میاد اگر در دعوا بخواهید اعاده دادرسی مطرح کنید چون جهاتی که برای اعاده دادرسی می بایست مطرح کنید وجود ندارد اعاده دادرسی پذیرفته نخواهد شد...

کامران تیموری

کامران تیموری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام.
بله . قرار رد دعوا ،اعتبار امر مختومه ندارد و می توانید مجددا دعوا را مطرح نمایید.
خیر. نیازی به اعاده دادرسی نیست. زیرا با توجه به اینکه پلاک ثبتی را اشتباه درج نموده اید رای دادگاه مبنی بر رد دعوا صحیح می باشد. و از جهات اعاده دادرسی می باشد.

شهین محمدی

شهین محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام و درود، با توجه به اینکه رای صادره از نوع قرار رد دعوا بوده‌است، اصل بر این است که اعتبار امر مختومه شامل آن نمی شود و شما پس از درج صحیح پلاک ثبتی و استناد به مستندات موجود مجددا دادخواست تقسیم ترکه و اجرت المثل مطرح کنید و نیازی به اعاده دادرسی نسبت.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

خیر نیاز به اعاده دادرسی نیست. چون رای قبلی قرار رد دعوا بوده ماهیت دعوا بررسی نشده و اعتبار امر مختومه ندارد. می‌توانید با مشخصات صحیح ملک و استناد به همان قولنامه دادخواست جدید ثبت کنید.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

با توجه به قطعی شدن رای تجدیدنظر، طرح مجدد دعوا با همان قولنامه مشمول اعتبار امر مختومه است و قابل استماع نیست. تنها راه قانونی، اعاده دادرسی بر اساس بند ۷ ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی است، چون قولنامه در پرونده قبلی ارائه شده و مورد توجه قرار نگرفته.

نسیم روشنفکر

نسیم روشنفکر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۰ نظر)

قرار ها قاطع دعوا نیستند .مجددا دادخواست صحیح مطرح کنید

سارا زینل زاده

سارا زینل زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۰ نظر)

سلام و احترام
با توجه به اینکه در دعوای جدید ، موضوع دعوا در خصوص پلاک ثبتی دیگری است امکان طرح آن وجود دارد و اعتبار امر مختومه ندارد

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
با توجه به اینکه رای قبلی قرار رد دعوا بوده، نه حکم ماهوی، اصولا مانع قطعی برای طرح مجدد دعوا ایجاد نمی‌کند؛ حتی در فرض قطعیت قرار، نظریه مشورتی اداره حقوقی طرح مجدد را ممکن دانسته است.
بنابراین در فرض شما، طرح دادخواست جدید با مشخصات صحیح ملک و استناد به همان قولنامه، از اعاده دادرسی مناسب‌تر است. البته باید در دادخواست توضیح دهید که قرار قبلی صرفا ناشی از اشتباه در پلاک ثبتی بوده و نسبت به اصل حق تقسیم ترکه و اجرت‌المثل رسیدگی ماهوی نشده است.
از آنجا که قولنامه در پرونده قبلی موجود بوده، استناد به آن به‌عنوان «سند جدید» مبنای اعاده دادرسی نیست.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
خیر دادگاه اعتبار امر مختومه ندارد ولی باید با دلایل جدیدباشد

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

می‌توانید با اصلاح پلاک ثبتی و استناد به مدارک موجود، دادخواست جدید تقسیم ترکه و اجرت‌المثل را مجددا ثبت کنید.

محمودرضا کثیری

محمودرضا کثیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام، قرار رد دعوا دارای اعتبار امر مختومه نیست و شما مجددا امکان طرح دعوا مذکور را خواهید داشت.

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی میتوانید مجدد دادخواست جدیدی مطرح نمایید

شهاب الدین آقاجری

شهاب الدین آقاجری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. بله، با توجه به اینکه رای قبلی قرار رد دعوا بوده و دادگاه وارد ماهیت مالکیت و تقسیم ترکه نشده، اصولا اعتبار امر مختومه مانع طرح مجدد دعوا نیست؛ حتی اگر قرار در تجدیدنظر هم تایید و قطعی شده باشه.

می‌تونید این بار با مشخصات صحیح ملک و با استناد به قولنامه موجود در پرونده و سایر دلایل مالکیت مورث، مجددا دادخواست تقسیم ترکه و حسب مورد اجرت‌المثل مطرح کنید. البته باید ایرادی که باعث صدور قرار قبلی شده، یعنی مشخصات نادرست ملک، در دادخواست جدید برطرف بشه.

در این وضعیت معمولا نیازی به اعاده دادرسی نسبت به قرار قبلی ندارید و مسیر مناسب، طرح دادخواست جدید با مشخصات و مستندات صحیح است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید