آیا فسخ قرارداد مالی هست یا غیر مالی و از داور یا دادگاه تقاضای فسخ کنم؟
ادامهٔ متن پرسشبستن
سلام،در آبان ۹۹ قرارداد مشارکت در ساخت باسازنده تنظیم وامضا و بعداز ۲۰ماه فقط فندانسیون زد و رهاکرده.
مقرر بود اگه عمل نکنه وجه التزام و احداثات به مالک میرسه.چندبار اظهارنامه و تامین دلیل موثرنشد.
مجددا با میانجیگری داور،۱۷ ماه فرصت داده شد و زمانبندی برای مراحل ساخت مقررشد،که اگر در عرض ۴ونیم ماه اسکلت ساختمان را اجرا نکند وجه التزام به اجرا و قرارداد منقضی و تمام یافته تلقی میگردد.که بازم چند بار اظهارنامه از طریق خودم و داور موثرنشد و کاری انجام نداد.
حال موعد ۱۷تمام نشده ولی ۴ونیم ماه مرحله اسکلت تمام شده،
آیا مالک میتونه مطالبه فسخ قرارداد کندو دعوی مالی هست یا غیرمالی؟
و آیا مطالبه فسخ از داور یا دادگاه، کدام صلاحه؟؟چون درقراردادشرط شده که درصورت عدم ایفای یا تاخیر،مالک حق فسخ دارد وطرفین از طریق داوری یا دادگاه میتونن طرح دعوی کنند.
جمعبندی پاسخ وکلا
بیشتر وکلا دعوای فسخ را در این مورد مالی دانستهاند و تاکید دارند به دلیل وجود شرط داوری، ابتدا باید به داور مراجعه شود، هرچند برخی وکلا با توجه به نحوه تنظیم توافق جدید درباره وجود حق فسخ تردید دارند.
این قاعده کلی است و حق فسخ یا مرجع صالح به متن دقیق توافق جدید و نحوه نگارش شرط داوری شما بستگی دارد.