آیا طرح این دعوی از لحاظ ماهوی درست می باشد؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام ، بنده حدودا ۶ ماه پیش با ماشینی که به نام پدر بنده هستش ، با یک ماشین دیگر تصادف کردم ( لازم به ذکر است در کروکی که توسط پلیس نوشته شده ، نام بنده ذکر شده به عنوان مقصر حادثه ) ، بعد از مراجعه به بیمه و خسارتی که ماشین آسیب دیده دریافت کرد ، ایشان ادعای طرح شکایت افت قیمت ماشین ناشی از تصادف رو مطرح کرده . امروز پیامکی از سامانه ثنا اومد مبنی بر اینکه ایشون از پدر بنده شکایت کرده ، می خواستم بدونم آیا این درسته ، چون من مقصر تصادف بودم و در کروکی هم اسم بنده هستش ، من نمی خوام که پدرم درگیر این ماجرا بشه ، آیا می تونم جلسه اول دادگاه ایرادی مطرح کنم که شکایت از ایشون صرف نظر بشه و از خود شخص من شکایت بشه ؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند خسارت متوجه راننده مقصر است و پدر شما به عنوان مالک می‌تواند تا پایان جلسه اول، ایراد عدم توجه دعوا و تقاضای رد آن را مطرح کند، هرچند برخی وکلا مالک پلاک را هم طرف دعوا می‌دانند.

این قاعده کلی است اما چگونگی طرح دفاعیه و مدارک صحنه تصادف می‌تواند مسیر رسیدگی به پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم طرح ایراد عدم توجه دعوا توسط مالک خودرو

چون شما مقصر تصادف بوده‌اید، مسئولیت جبران خسارت متوجه شخص راننده است نه صرفاً مالک خودرو. با این حال چون دادخواست علیه پدرتان ثبت شده، شما سمتی برای دفاع ندارید و خود پدرتان باید تا پایان اولین جلسه دادرسی حاضر شده یا لایحه بدهد. ایشان با استناد به کروکی پلیس و عدم انتساب حادثه به خود، باید تقاضای صدور قرار رد دعوا نماید تا طرف دعوا به درستی به سمت شما تغییر یابد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسن زاهدپاشا

حسن زاهدپاشا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام،چون مقصر حادثه شما بوده اید، وقوع خسارت هم منتسب به شما میباشد، طرح دعوا بطرفیت پدرتان بصرف اینکه مالک خودرو مقصر میباشد وجاهت ندارد، البته شما در این پرونده سمتی ندارید و پدرتان باید دفاع کند و تقاضای رد دعوا را بخواهد.

حسنا نورائی

حسنا نورائی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام. پدر شما می تواند تا پایان اولین جلسه دادرسی به دلیل عدم ارتباط دعوا به ایشان، درخواست صدور قرار رد دعوا نماید.

محمد عطاریان

محمد عطاریان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۸ نظر)

با سلام
نظر به اینکه صاحت پلاک خودرو پدر شماست، ایشان به عنوان خوانده طرف دعوی قرار خواهد گرفت. البته در جلسه رسیدگی شما می توانید اعلام کنید که مقصر شما بوده اید. هرچند تفاوت چندانی نخواهد داشت.

محمدرضا پیرمحمدی

محمدرضا پیرمحمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۵ نظر)

با سلام چون پدر شما مالک بود ایشان طرف دعوا قرار می گیرد

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
ناصر کیانی

ناصر کیانی

کارشناس حقوقی

با درود پدرتان باید در جلسه دادرسی ایراد بگیره نه شماچون از پدرتان شکایت شده درهر حال شکایت شخص شاکی رد خواهد شد.

رضا شیبانی زاده

رضا شیبانی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام بایدهم شمارو به عنوان راننده مقصر به عنوان خوانده قیدمینمود و هم اینکه پدرتون رو به عنوان مالک ولی الان که فقط پدرتون رو به عنوان مالک خوانده قرارداده باید خودپدرتون این ایراد رو بگیره تا دادخواست اون شخص رد بشه.

شهریار انالویی

شهریار انالویی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۰ نظر)

سلام
پدرتان باید در جلسه دادرسی ایراد بگیرند نه شما ،و قطعا دعوای ایشان رد خواهد شد ،ولی از طرفی هم پدرتان مالک ماشین است ،و شما پشت فرمان بودید ،پس هر دوی شما باید پاسخگو باشید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید