آیا صرف شکایت از کسی در سجل کیفری ثبت میشود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده

شخصی از من به اتهام توهین شکایت کرد و بعدا بدون صدور رای از طرف قاضی رضایت داد. آیا این مسئله در سجل کیفری بنده ثبت میشه؟ بعدا که میخوام آزمون قضاوت بدم مشکل ساز نیست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف شکایت و پرونده‌ای که با رضایت مختومه شده و حکمی برای آن صادر نشده، در سجل کیفری ثبت نمی‌شود و سوء‌پیشینه نیست. با این حال، سابقه تشکیل این پرونده ممکن است در مراحل گزینش آزمون‌های خاص مانند قضاوت مورد استعلام و پرسش قرار گیرد.

عدم ثبت در سجل کیفری یک قاعده کلی است، اما حساسیت و نحوه بررسی سوابق در مراحل گزینش‌های خاص شغلی می‌تواند شرایط را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت بدون محکومیت سوء‌پیشینه کیفری ندارد

صرف طرح شکایت کیفری علیه شما و حتی مواردی نظیر صدور قرار، به هیچ وجه سابقه موثر کیفری محسوب نشده و در سجل کیفری ثبت نمی‌شود. چون رای قطعی محکومیت صادر نشده و پرونده با رضایت شاکی تمام شده است، گواهی عدم سوء‌پیشینه شما سفید صادر خواهد شد. با این حال، در گزینش‌هایی مانند آزمون قضاوت به دلیل استعلام دقیق سوابق و پرونده‌ها، این مسئله ممکن است بررسی شود و باید در فرم‌های مربوطه با صداقت پاسخ دهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اآ

امید آذرفر

کارشناس حقوقی

با سلام خیر در سجا کیفری ثبت نمی شود لکن در خصوص گزینش ها ازمون قضاوت ممکن است مشکل ساز شود چرا که سختگیری زیاد هست . در سوالات گزینشی از شما پرسیده میشه که ایا تابحال پرونده کیفری داشتید یا خیر ؟ مگر ابراز بی اطلاعی کنید که ان هم اگر متوجه بشن حمل بر عدم صداقت شما میشه.

بهنام جعفری

بهنام جعفری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

سلام خیر در سجل کیفری ثبت نمیگردد ماده۲۵ قانون مجازات مطالعه گردد.

حسین شایسته نیا

حسین شایسته نیا

کارشناس حقوقی

با سلام و احترام به استحضار می رساند صرف قیام به شکایت تحت هر عنوان و حتی صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست و یا حکم غیر قطعی از محاکم قضایی ذیصلاح سابقه محکومیت کیفری محسوب نمی شود . با این اوصاف در خصوص صدور حکم قطعی هم در صورتی که آن حکم اجرا شده باشد و یا مشمول عفو و تخفیف مجازات و یا مرور زمان شده باشد طبق قوانین پس از گذشت مدت زمان مقرر قانونی که متغییر می باشد سابقه موثر کیفری محسوب نشده و شخص را از حقوق اجتماعی و یا اخذ سجل کیفری و گواهی عدم سوء پیشینه محروم نمی کند .

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود خیر چنین نمی‌باشد.

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
محجوبه یداله پور

محجوبه یداله پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

با سلام
خیر ثبت نمیشه

حمزه مرادی نژاد

حمزه مرادی نژاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۴۷ نظر)

درسجل کیفری ثبت نمی شود

سجاد مسعود

سجاد مسعود

کارشناس حقوقی

۴٫۰(۲ نظر)

با سلام خیر ثبت نمی شود و جای نگرانی نیست

فاطمه امیری

فاطمه امیری

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۴۷ نظر)

با سلام خیر ثبت نمی گردد

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

وقت بخیرر......خیر ثبت نمی گردد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید