آیا صاحبخانه باید ثابت کند دفاعش مشروع بوده یا همین که سرقت را به اثبات برساند؛ برای تبرئه شدن کافیست؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۱ پاسخ ثبت شده

چنانچه سارقی وارد خانه ی دیگری شود و پس از درگیری سارق کشته شود، آیا صاحبخانه باید ثابت کند دفاعش مشروع بوده یا همین که سرقت را به اثبات برساند برای تبرعه شدن و رفع مسیولیت مدنی و کیفری کافیست؟ و اگر باید ثابت کند چگونه اینکار را انجام دهد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف اثبات وقوع سرقت برای تبرئه از قتل کافی نیست و باید ثابت شود سارق قصد کشتن یا آسیب زدن داشته و راهی جز دفاع وجود نداشته است.

این یک قاعده کلی است و نتیجه پرونده شما به نحوه درگیری و دلایل اثبات ضرورت دفاع بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم اثبات خطر جانی برای دفاع مشروع

تنها اثبات این موضوع که فرد وارد شده سارق بوده است، مجوزی برای قتل او محسوب نمی‌شود و به تنهایی رافع مسئولیت نیست. برای تبرئه شدن باید اثبات کنید که سارق با وجود آگاهی شما، قصد کشتن یا آسیب رساندن به شما را داشته است. همچنین لازم است نشان دهید که در آن موقعیت چاره‌ای جز دفاع از جان خود نداشته‌اید. بنابراین بار اثبات شرایط دقیق دفاع و ناچاری بر عهده صاحبخانه خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
صرف اثبات سرقت نمیتوان کسی را به قتل رساند مگر اینکه اثبات نمایید سارق با آگاهی شما از سرقت ، اقدام به کشتن یا ایراد ضرب و جرح به شما نموده و شما چاره ای جز دفاع از خود نداشته اید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید