آیا شورای حل اختلاف در این موضوعی که بیان کرده ام نقشی دارد یا خیر؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خسته نباشید. اگر در تلگرام به دو نفر توهین و فحاشی کرده باشم و این توهین و فحاشی، قذف و ناموسی نباشد و یکی از آن دو نفر، به من توهین و فحاشی کرده باشد و یک نفر دیگر هم باعث هتک حیثیت من شده باشد. اگر آن دو فرد که به آن ها توهین و فحاشی کرده ام، از من شکایت کنند، قبل از اینکه کار به دادگاه یا دادسرا بکشد، هم من و هم آن دو نفر که به یکدیگر توهین و فحاشی کرده ایم و باعث هتک حیثیت یکدیگر شده ایم را به شورای حل اختلاف میفرستند تا اختلافمان را برطرف و حل کنیم یا اینکه پرونده ی شکایت، مستقیم به دادگاه یا دادسرا فرستاده می شود؟
باتشکر از پاسخگویی کامل شما.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

در جرایم قابل گذشت مانند توهین، معمولاً پرونده با تصمیم مقام ارجاع ابتدا برای ایجاد صلح و سازش به شورای حل اختلاف فرستاده می‌شود و در صورت عدم سازش، به دادسرا می‌رود.

این یک رویه عمومی است، اما ارجاع یا عدم ارجاع پرونده به تصمیم دقیق مقام قضایی ارجاع‌دهنده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احتمال ارجاع پرونده توهین به شورای حل اختلاف

توهین ساده از جمله جرایم قابل گذشت محسوب می‌شود و به همین دلیل معمولاً برای ایجاد صلح و سازش میان طرفین به شورای حل اختلاف فرستاده می‌شود. با این حال، این اقدام قطعی نیست و کاملاً به نظر و تصمیم مقام ارجاع بستگی دارد. در صورتی که پرونده به شورا برود و طرفین به توافق و سازش نرسند، شکایت جهت رسیدگی قضایی به دادسرا ارجاع داده خواهد شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
عا

عطیه ابوصالحی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با عرض سلام و احترام
در جرایم قابل گذشت مانند توهین معمولا برای حصول سازش پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع خواهند داد.ضمنا صلح و سازش به نفع طرفین میباشد.
موفق و پیروز باشید

محمد همتی پور

محمد همتی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۲(۹ نظر)

ممکن است حسب تصمیم مقام ارجاع جهت سازش به شورا ارجاع گردد

فاطمه مرادی حقیقت

فاطمه مرادی حقیقت

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۲ نظر)

ممکن است ابتدا برای صلح و سازش پرونده طرفین به شورا ارجاع داده شود تا در صورت عدم سازش طرفین به دادسرا ارجاع شوند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید