آیا شاکی میتواند الان شکایت کند و ادعای خسارت کند؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

ببخشید حدود سه سال پیش من یه شاکی کیفری داشتم و دادگاه حکم داد بعد ما تونستیم رضایت بگیریم و در پرونده ثبت شد ولی قرار دادگاه تجدیدنظر گذاشته شد و در دادگاه تجدید نظر پرونده مختومه شد.
آیا شاکی میتواند الان شکایت کند و ادعای خسارت کند؟
مثل پول وکیل و دادرسی.
هر چند در پرونده قبلی ادعای حقوقی مبنی بر خسارت نبود.
با تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با توجه به اعلام رضایت و مختومه شدن پرونده در دادگاه تجدیدنظر، شاکی دیگر نمی‌تواند از گذشت خود برگردد و طرح مجدد شکایت کیفری یا ادعای خسارت دادرسی بابت آن پرونده معنا ندارد و بعید است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان ادعای مجدد شاکی پس از ثبت رضایت

طبق نظر وکلا، پس از اعلام گذشت در پرونده‌های کیفریِ قابل گذشت، شاکی دیگر نمی‌تواند از گذشت خود رجوع کند و تعقیب مجدد متهم ممکن نیست. همچنین با توجه به اینکه پرونده با رضایت در مرحله تجدیدنظر مختومه شده است، طرح ادعای خسارت مثل هزینه وکیل و دادرسی بابت آن پرونده معنا ندارد. بنابراین اقدام مجدد شاکی برای شکایت یا مطالبه این هزینه‌ها بعید به نظر می‌رسد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مرتضی ابراهیمی زیولایی

مرتضی ابراهیمی زیولایی

کارشناس حقوقی

۴٫۵(۱۹ نظر)

سلام
طبق قانون، پس از اعلام گذشت، شاکی دیگر نمی‌تواند از گذشت خود برگردد و دوباره تقاضای تعقیب کند زیرا پس از اعلام گذشت در جرایم قابل گذشت، امر تعقیب ممکن نخواهد بود.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

اگرپرونده مختومه شده باشد بابت اون پرونده ادعای خسارت معنا ندارد

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
با توجه به اینکه گذشت صورت گرفته به نظر بعید می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید