آیا در صورتی که پول مرا پس ندهد از وثیقه ای که گذاشته اند میتوان رد مال را وصول کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

از کسی به علت کلاهبرداری شکایت کرده ام و قاضی دستور جلب داد و پس از جلب متهم با وثیقه آزاد شد. مقداری از پولی که از من کلاهبرداری کرده اند را شخص کلاهبردار خرج کرده. آیا در صورتی که پول مرا پس ندهد از وثیقه ای که گذاشته اند میتوان رد مال را وصول کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر وثیقه‌گذار خودِ متهم باشد، پس از قطعیت حکم و در صورت امتناع او از رد مال، می‌توان با مزایدهٔ وثیقه مال را وصول کرد؛ اما اگر شخص دیگری وثیقه گذاشته باشد، فقط تعهد به حاضر کردن متهم دارد و نمی‌توان از وثیقهٔ او رد مال را برداشت.

اینکه بتوانید پولتان را از وثیقه بگیرید یا نه، مستقیماً به این بستگی دارد که چه کسی سند یا وثیقه را به دادگاه ارائه داده است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شرطِ وصول رد مال از محل وثیقهٔ متهم

وصول رد مال از محل وثیقه تنها در صورتی ممکن است که وثیقه را خودِ شخص متهم تودیع کرده باشد. در این حالت، پس از قطعی شدن حکم و ارجاع پرونده به اجرای احکام، اگر متهم از پرداخت مال خودداری کند وثیقه به مزایده گذاشته می‌شود تا طلب شما پرداخت شود. اما اگر وثیقه را شخص دیگری به جز متهم گذاشته باشد، تعهد او صرفاً حاضر کردن متهم نزد مراجع قضایی است و تعهدی به پرداخت رد مال ندارد، بنابراین در صورت معرفی متهم می‌تواند وثیقه‌اش را آزاد کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

رضا اشرفی قرانقیه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام اگر وثیقه گذار خود شخص متهم باشد این امکان وجود دارد ولیکن اگر وثیقه گذار شخصی غیر از متهم باشد عملا این امکان وجود ندارد چرا که وثیقه گذار (غیر متهم) تنها تعهد به احضار متهم کرده است و اگر او را حاضر نماید می تواند درخواست آزادی وثیقه را نماید و تعهدی بر پرداخت جرایم نکرده است.

منوچهر رومی پور

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بلی، این امکان وجود دارد. بعداز قطعیت حکم ، و ارسال پرونده به اجرای احکام ، در صورت امتناع از رد مال توسط متهم ، وثیقه توسط اجرای احکام به مزایده گذاشته می شود و از فروش آن ، مال شاکی پرداخت می شود.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید