آیا در جلسه اول دادگاه جهت پی بردن واقعیت موضوع ، به وکیل اجازه صحبت نمیدهند؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
میخواستم بپرسم آیا درست است که از جانب برخی وکلا بیان میشود در جلسه اول دادگاه کیفری قاضی جهت پی بردن واقعیت موضوع ، به وکیل اجازه صحبت نمیدهد...؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خیر، این موضوع صحت ندارد و وکیل حتی در جلسه اول دادگاه نیز حق دفاع از موکل خود را دارد. دادگاه پس از شنیدن اظهارات شاکی و سوال از متهم، به وکیل فرصت صحبت می‌دهد و امکان تقدیم لایحه نیز وجود دارد.

این قاعده کلی است و حق دفاع وکیل برقرار است، اما روند اداره جلسه به سوالات قاضی و حضور یا عدم حضور طرفین بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

حق صحبت و دفاع وکیل در جلسه اول دادگاه

این ادعا که به وکیل در جلسه اول اجازه صحبت داده نمی‌شود درست نیست. وکیل حتی در اولین جلسه دادگاه نیز حق دفاع از موکل خود را داراست. در دادگاه‌ها پس از استماع اظهارات شاکی و طرح سوال از مشتکی‌عنه در صورت حضور او، فرصتی به وکیل داده می‌شود تا اظهارات خود را مطرح کند. علاوه بر صحبت، وکیل می‌تواند تمامی مطالب مورد نظر را در قالب لایحه به دادگاه ارائه دهد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

خیر . در این دادگاهها پس از استماع اظهارات شاکی و انجام سئوال از مشتکی عنه(در صورت حضور) فرصتی به وکیل برای ایراد اظهارات خود داده می شود . همچنین وکیل می تواند کلیه مطالب مدنظرش را به صورت لایحه تقدیم دادگاه نماید .

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام
خیر،وکیل حتی در جلسه ی اول نیز حق دفاع از موکل خود را دارد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید