آیا دادگاه تجدیدنظر رای را تایید می‌کند؟

پرسیده شده ۹ ماه پیش۱۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام خدمت وکلای گرامی
من یک پرونده حقوقی داشتم (خرید دستگاه ردیف‌کار کشاورزی که با نظر کارشناس تامین دلیل دادگستری معیوب شناخته شده) که بار اول اظهارنامه فرستادم برای تعویض که کاری نکردند و بار دوم هم برای فسخ فرستادم که باز هم کاری نکردند.
به علاوه یک نظریه تامین دلیل دیگر هم تحویل دادگاه بدوی همدان دادم که در قسمت پیگیری پرونده نگاه کردم. به دستور قاضی پرونده، ارسال نسخه ثانی دادخواست و ضمائم برای طرف مقابل و سپس تعیین نوبت رسیدگی انجام شد.
طرف در جلسه اول دادرسی حضور پیدا نکرد و قاضی عدم صلاحیت داد و پرونده ارجاع شد همدان و قاضی آنجا هم عدم صلاحیت داد. پرونده رفت دیوان عالی برای حل اختلاف که دیوان هم رای به دادگاه همدان داد. پس از وصول پرونده در دادگاه همدان، نوبت رسیدگی داد و دوباره ارسال نسخه ثانی و ضمائم انجام شد. ولی باز هم طرف مقابل حضور پیدا نکرد و قاضی پرونده رای به نفع من داد، البته بعد از همان یک نوبت جلسه رسیدگی و طرف محکوم شد.
حالا طرف در دادگاه تجدیدنظر اعتراض زده و استناد کرده به ماده‌های ۳۴۸ آ.د مدنی. مدارکی هم ندارد، فقط اساسنامه شرکت بارگذاری کرده و دو تا عکس که من دست زدم به دستگاه و باعث شده خراب بشود، در صورتی که کارشناس شرکت به ما گفته این کار را بکنید و این کار هم در دفترچه راهنمای دستگاه مجاز شمرده شده و درخواست کارشناسی دوباره کرده‌اند.
آیا دادگاه تجدیدنظر رای را تایید می‌کند یا دوباره برای رسیدگی برمی‌گرداند دادگاه بدوی برای رسیدگی و کارشناسی؟ البته رای هم حضوری است (ضمنا تبادل لوایح هم صورت گرفته و من هم با مدارک مستند جوابش را داده‌ام).

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

پیش‌بینی قطعی رأی دادگاه ممکن نیست، اما با توجه به مدارک موجود و عدم ارائه دلیل معتبر جدید از سوی تجدیدنظرخواه، احتمال تأیید رأی بیشتر است. دادگاه تجدیدنظر پرونده را برای رسیدگی دوباره به دادگاه بدوی بازنمی‌گرداند و در صورت نیاز به کارشناسی مجدد، خود این کار را انجام می‌دهد.

این برآورد کلی است و نتیجه پرونده شما دقیقا به نوع بررسی دفاعیات طرف مقابل و مدارک ارائه‌شده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

احتمال بالای تایید رای در تجدیدنظر

نتیجه قطعی آرا قابل پیش‌بینی دقیق نیست، اما وقتی معترض دلیل جدید و معتبری نیاورده باشد، احتمال تأیید رأی دادگاه بدوی بالا است. دادگاه تجدیدنظر مرجع رسیدگی ماهوی است؛ بنابراین حتی اگر کارشناسی مجدد یا نقص تحقیقاتی لازم باشد، خود دادگاه تجدیدنظر آن را انجام می‌دهد و پرونده را به دادگاه بدوی برنمی‌گرداند. ارسال دقیق لایحه دفاعیه در رد ادعاهای طرف مقابل در این مرحله بسیار موثر خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام
به احتمال بسیار زیاد، پرونده برای رسیدگی مجدد یا کارشناسی به دادگاه بدوی بازگردانده نخواهد شد.
دادگاه تجدیدنظر استان در نظام حقوقی ایران، «مرجع رسیدگی ماهوی» است، نه صرفا شکلی (برخلاف دیوان عالی کشور). بنابراین اگر نقص تحقیقاتی (مثل نیاز به کارشناسی مجدد) وجود داشته باشد، خود دادگاه تجدیدنظر مکلف به رفع نقص و انجام کارشناسی است، نه اینکه حکم را نقض و به بدوی اعاده کند.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
تصمیم دادگاه تجدیدنظر قابل پیش بینی نمی باشد

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

امکان پیش بینی رای دادگاه تجدیدنظر وجود ندارد

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام ، قابل پیش بینی نمی باشد

نمایش ۱۳ پاسخ دیگر وکلا
ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

حتما لایحه تنظیم شود با توجه به مدارک موجود و عدم ارائه دلایل جدید معتبر از سوی معترض، احتمال بسیار بالای تایید رای دادگاه بدوی در تجدیدنظر وجود دارد و ارجاع مجدد پرونده برای کارشناسی یا رسیدگی بدوی، احتمالا رخ نخواهد داد.

هانیه مرادی ثانی

هانیه مرادی ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام .وقتی به رایی اعتراض می شود دادگاه تجدیدنظر پرونده را بررسی می کند و در نهایت تصمیم به نقض رای یا تایید رای می گیرد .احتمال تایید رای با توجه به گفته های شما بیشتر است .

مهدی حمیدی

مهدی حمیدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

اگر زمین کشاورزی معرفی شده جزو مستثنیات دین نباشد و قاضی آن را نپذیرد، باید اموال دیگری را معرفی کنید.
حکم جلب تنها در صورتی صادر می‌شود که ثابت شود محکوم‌علیه هیچ مالی جز مستثنیات دین ندارد یا اموال خود را مخفی کرده است.

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

با سلام
قابل پیش بینی نمی باشد.

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

نتیجه ی رسیدگی قابل پیش بینی نمی باشد.

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

سلام و احترام نتیجه قابل پیشبینی نیست

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی رای دادگاه قابل پیش بینی نمی باشد

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
امکان پیش بینی رای وجود ندارد

عباس باغبان زاده

عباس باغبان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

سلام ~
رای دادگاه تجدیدنظر، قابل پیش بینی نیست.

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۵۸ نظر)

سلام و احترام
رای قابل پیش بینی نمی باشد.

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

با سلام دادگاه تجدید نظر در ۱ورت نیاز میتواند کارشناسی مجدد را انجام دهد مانعی ندارد یا رای راتایید نماید تشخیص با دادگاه است.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
آرا دادگاههای تجدیدنظر قابل پیش بینی نیست

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

احتمال تایید بیشتر است چون طرف مقابل مدارک موثر نداشته و عدم حضور در جلسات بدوی و کارشناسی تامین دلیل به نفع شماست ولی اگر تجدیدنظر ایراد شکلی وارد بداند ممکن است پرونده را برگرداند پس منتظر رای بمانید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید