آیا دادگاه، برای محکوم کردن فردی به رابطه نامشروع، بر اساس مدارک حکم می دهد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام خسته نباشید. اگر دختری مجرد برای داشتن رابطه نامشروع از فردی شکایت کند، آیا دادگاه ابتدا مدارک را بررسی میکند و سپس حکم می دهد؟ یا اینکه با توجه به جرم رابطه نامشروع که از جرایم غیر قابل گذشت می باشد، بدون توجه به مدارک موجود، آن فرد را محکوم به داشتن رابطه نامشروع می کند؟
اگر دلایل و مدارک، کافی نباشد آیا دادگاه این شکایت را پیگیری می کند و در مورد آن تحقیق می کند تا اینکه فردی که از آن به دلیل رابطه نامشروع شکایت شده است را پیدا کند و آن فرد را به داشتن رابطه نامشروع محکوم کند یا خیر؟
با تشکر از پاسخگویی شما.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دادگاه بدون بررسی مدارک و ادلهٔ کافی فردی را محکوم نمی‌کند و اصل بر برائت است. اگر مدارک و شواهد برای اثبات جرم کافی نباشد، قرار منع تعقیب صادر می‌شود و مراجع قضایی در این امور تفتیش و تحقیق گسترده انجام نمی‌دهند.

این روال کلی است، اما نوع ادله‌ای که شاکی به پرونده ارائه می‌دهد و نظریه پزشکی قانونی روند رسیدگی را تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نقش مدارک در محکومیت رابطه نامشروع

محکومیت به رابطه نامشروع صرفاً بر اساس مدارک، شواهد و در صورت لزوم ارجاع به پزشکی قانونی صورت می‌گیرد و دادگاه بدون دلیل حکم صادر نمی‌کند. اصل بر برائت است و رسیدگی با بررسی ادله در دادسرا آغاز می‌شود. در صورت نبود دلایل و مدارک مثبته، پیگیری متوقف شده و قرار منع تعقیب صادر خواهد شد. همچنین دادگاه‌ها در این نوع جرایم از تحقیقات گسترده و تجسس بی‌مورد پرهیز می‌کنند مگر آنکه دلایل کافی از سوی شاکی ارائه شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد باقری

محمد باقری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۶ نظر)

سلام صرف شکایت شاکی جهت شروع به تحقیقات کفایت می کند اصل برائت است و دادگاه بر اساس ادله و قرائن معتبر متهم را محکوم می نمایدمضافا در جرم رابطه نامشروع دو طرف رابطه مجرم هستند مگر اینکه بن به شرایط یک طرف مکره به حساب آید ومجبور به این رابطه شده باشد..همچنین در این نوع جرایم به لحاظ قبح وزشتی عمل ،دادگاه ها هم ملزم به رعایت جوانب می باشند و از تحقیقات گسترده حذر می کنندمگر اینکه شاکی خصوصی وجود داشته باشد و دلایل کافی جهت ارتکاب جرم باشد..

خدیجه گرامی آخوله

خدیجه گرامی آخوله

کارشناس حقوقی

سلام وقت بخیر ...دادگاه بر اساس مدارک وشواهد وارجاع ب پزشکی قانونی میتواند طی این مراحل اقدام ب صدور رای نماید

مهدی صبوری

مهدی صبوری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

با سلام
چنانچه دلائل و مدارک موجود در پرونده جهت اثبات رابطه نامشروع بر علیه متهم وجود داشته باشد بدون حضور ایشان رسیدگی خواهد شد و در صورت نداشتن ادله و مدارک دادسرا ملزم به رسیدگی نمیباشد و قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد.

هدایت الله جهانیانی پور

هدایت الله جهانیانی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

باسلام
ابتدا مدارک را بررسی میکند و در صورت اثبات جرم حکم صادر میکند.
البته ابتدا تحقیقات در دادسرا انجام می شود و پس از تکمیل تحقیقات درصورت جرم بودن پرونده به دادگاه ارسال می شود.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام طرح و پیگیری چنین دعاوی مستلزم ارائه ادله شرعی و مثبته می باشد و در غیر اینصورت دعوا منتهی به قرار منع تعقیب می شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید