آیا خوانده میتواند هزینه تجدید نظر خواهی را به عنوان خسارت مطالبه نماید؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

اینجانب در پرونده بدوی رای مطالبه خسارت گرفتم ولی در دادگاه تجدید نظر به خواسته خوانده انجام شده بود رای دادگاه بدوی رد شد، و خوانده دادخواست مطالبه خسارت نموده است، آیا با توجه به قانون که علم به غیر محق بودن خواهان را شرط مطالبه خسارت به خوانده دانسته و دادنامه دادگاه بدوی حق به خواهان داده، و آن را غیر محق ندانسته، خوانده میتواند هزینه تجدید نظر خواهی را مطالبه نماید؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ملاک پرداخت خسارت و هزینه دادرسی، رای نهایی و قطعی دادگاه تجدیدنظر است و فردی که در این مرحله محکوم شده موظف به پرداخت هزینه‌ها است.

این یک قاعده کلی است اما مطالبه این خسارت مستلزم قطعی بودن رای تجدیدنظر به نفع طرف مقابل است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه هزینه تجدیدنظرخواهی توسط خوانده

ملاک پرداخت هزینه‌های دادرسی، رأی صادره از دادگاه تجدیدنظر است و رأی دادگاه بدوی دیگر ملاک عمل و قابل استناد نخواهد بود. شخصی که حکم نهایی علیه او صادر شده محکوم‌علیه محسوب می‌شود و موظف به پرداخت این هزینه‌ها است. در صورتی که دادگاه تجدیدنظر رأی قطعی را به نفع خوانده صادر کرده باشد، او حق مطالبه هزینه دادرسی آن مرحله را دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی فیروزی

مصطفی فیروزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام.محکوم علیه موظف به پرداخت هزینه دادرسی است و ملاک رای تجدید نظر است و رای بدوی قابل استناد نیست

جواد احمدیان

جواد احمدیان

کارشناس حقوقی

با سلام
اگر تجدید نظر به نفع هر طرف رای دهد و رای قطعی باشه میتونه خسارت دادرسی دریافت کنه

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
هزینه دادرسی آن مرحله که به نفع طرف دعوا صادر شده قابل مطالبه است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید