آیا برای پرداخت سهم الارث مادری حتما باید از ساختمان به صورت متراژ به ایشان سهم بدهیم یا خیر می توانیم پول نقد بدهیم؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از راهنمایی جنابعالی.
بنده سهم الارث خانه پدری برادر خود را از برادرم خریداری کرده ام.زمانی که این خرید را انجام داده بودم پدرم فوت کرده ولی مادرم در قید حیات بودند . بعد از گذشت ۷سال مادرم فوت کردند.تمامی وراث بعلاوه برادری که سهم او را خریداری کرده بودم تصمیم به مشارکت در ساخت خانه پدری گرفتند.و در دفتر اسناد رسمی اجازه ساخت خانه توسط سازنده را دادند.اکنون که ساخت خانه به پایان رسیده همه وراث بجز برادری که سهم او رار خریداری کرده ام آماده تقسیم و فروش هستند. برادرم ما را تهدید می کنند که اگر خانه را بفروشید شکایت می کنم و جرم شما زندان است و اینکه در تمامی طبقات سهم دارم و نمی توانید بفروشید.
توضیح اینکه تمامی وراث حاضر به پرداخت سهم الارث مادری برادرمان هستیم ولی ایشان قانع به دریافت آن نیستند و سنگ اندازی می کنند.
لطفا راهنمایی فرمائید. آیا ما بدون رضایت برادرمان می توانیم سهم خودمان را بفروشیم؟
آیا برای پرداخت سهم الارث مادری حتما باید از ساختمان به صورت متراژ به ایشان سهم بدهیم یا خیر می توانیم پول نقد بدهیم؟
متشکرم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مادر تنها از بهای ملک ارث می‌برد و نه از عین آن؛ بنابراین سهم‌الارث مادری برادر نیز به صورت مبلغ و قیمت پرداخت می‌شود. همچنین در صورت عدم توافق شرکا، می‌توانید دادخواست دستور فروش ملک مشاع را مطرح کنید.

این قاعده کلی است و نحوه دقیق پرداخت یا تقسیم، به امکان تجزیه ملک و ارزیابی بهای ماترک در پرونده شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پرداخت سهم‌الارث مادری از بهای ملک

مادر فقط از بهای ملک ارث می‌برد و نه از عین آن، بنابراین ورثه مادر نیز صرفاً مستحق دریافت قیمت و وجه نقد هستند و الزامی به دادن متراژ ساختمانی به برادرتان وجود ندارد. شما می‌توانید تصرف حقوقی در سهم خود داشته باشید اما تصرفات مادی نیازمند رضایت شرکاست. در صورت عدم توافق و مخالفت برادر، سایر وراث می‌توانند از طریق دادگاه تقاضای فروش ملک را مطرح کنند تا سهم هر شخص پس از فروش پرداخت شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
احسان آل بویه

احسان آل بویه

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

مطابق قانون مادر شما صرفا از بهای ملک ارث برده اند و نه عین ملک و به تبع آن ورثه مادر نیز صرفا از قیمت ملک ارث خواهند برد و نه عین آن.

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود تصرف حقوقی در مال خود جایز است لیکن تصرف مادی منوط به رضایت سایر شرکا است

ثارالله قادرنیا

ثارالله قادرنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام میتوانیدتقاضای فروش مطرح کنیداگر مال غیرمنقول قابل تجزیه باشد ازمال غیرمنقول سهم الارث پرداخت میشود درغیراینصورت مبلغ

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید