آیا برای شخص دوم نیز کیفر خواست صادر میشود؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

اگر شخصی در دوران بازداشت موقت اعتراف به دریافت رشوه کند اما به دروغ بگذرد قسمتی از آنرا به کارمند همکارش که مسئولیت همتراز در آن کار داشته داده آیا برای شخص دوم نیز کیفر خواست صادر میشود اگر این شخص تا آخر موضوع دریافت قسمتی از رشوه را کتمان کند معمولا چه حکمی داده میشود.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف ادعا و اعتراف متهم علیه همکارش برای صدور کیفرخواست یا محکومیت او کافی نیست و این ادعا حتما نیازمند اثبات و وجود مدرک است.

این یک قاعده کلی است اما نتیجه پرونده شما به نحوه تحقیقات مقام قضایی و دلایل موجود بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اثبات ادعای رشوه علیه همکار

اظهارات متهم بازداشتی علیه همکار خود از نظر قانونی صرفا ادعا محسوب می‌شود و به خودی خود جرم ارتشا را متوجه شخص دوم نمی‌کند. مقام قضایی در صورت صلاحدید تحقیقات لازم را انجام خواهد داد اما برای صدور قرار یا محکومیت، اثبات این ادعا و وجود دلایل و مدارک لازم است. اگر تا پایان تحقیقات مدرکی مبنی بر دریافت رشوه به دست نیاید و شخص نیز آن را انکار کند، به صرف گفته متهم دیگر نمی‌توان او را محکوم کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فاطمه میرمهدی

فاطمه میرمهدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴ نظر)

با درود
اگر کسی چیزی را به نفع خود و ضرر دیگری اعلام می کند این «ادعا» است و نیاز به اثبات دارد.و مقام تحقیق در صورت نیاز تحقیقات را انجام خواهد داد.و به صرف ادعای شخص بازداشت شونده جرمی برای همکار متصور نیست.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام . فقط ادعا شرط نیست . برای هر ادعایی باید آنرا اثبات کرد اگر مدرکی برای پرداخت رشوه به همکار در دست نباشد نمیتوان همکار را محکوم به دریافت رشوه نمود .

معصومه محرمخانی

معصومه محرمخانی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باید ادعای خود را ب اثبات برساند
در هر صورت جرم ارتشا صورت گرفته

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید