آیا بدون کارت و مجوز ضابط خاص میتوانند نسبت به اقداماتی جهت گرفتن متهم درجرایم مشهود اقدام کنند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام آیا افراد بسیجی که به عنوان نیروی بسیج فعال در پایگاه بسیج شهرستان ها فعالیت میکنن آیا بدون کارت ومجوز ضابط خاص میتوانند نسبت به اقداماتی جهت گرفتن متهم درجرایم مشهود اقدام کنند؟؟ مثلا در بسیج وحوزه های بسیج شهرستان ها در ایست و بازرسی ها و یا گشت های شبانه استفاده می‌شود و فقط یه حکم ماموریت میزنن و اسامی افراد را در آن می‌نویسند.. آیا چنین حکمی داشته باشند میتوانند بدون داشتن کارت ضابط خاص در جرایم مشهود اقدام کنند؟؟ ضمنا جدیدا میگن سپاه گفته بخشنامه ای آمده که بازداشتن همین حکم گشت دیگر نیازی به داشتن کارت و مجوز ضابط خاص نیست؟؟ آیا صحیح هست؟؟ واقعا چنین بخشنامه ای آمده؟؟ ممنون میشم ضمن تحقیق و اگر کسی رو دارید در سپاه سوال کنید ممنون... و در اخر آیا سن قانونی افراد بسیجی نسبت به گشت زنی و عملیات و ایست و بازرسی حداقل چند سال باید باشد؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند ضابط باید آموزش‌دیده بوده، به سن قانونی رسیده باشد و کارت ضابطی داشته باشد، هرچند برخی اشاره کرده‌اند که در جرایم مشهود نیروی بسیج طبق قانون می‌تواند در غیاب سایر ضابطان اقدام کند و نیازی به دستور قضایی جداگانه نیست.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم آموزش، سن قانونی و کارت ضابطی

به نظر اکثریت وکلا، افرادی که به عنوان ضابط عمل می‌کنند باید آموزش‌دیده باشند، سن قانونی آن‌ها تکمیل شده باشد و کارت شناسایی معتبر ضابطین را به همراه داشته باشند. با این حال، طبق قانون حمایت قضایی از بسیج، در صورت وقوع جرایم مشهود و عدم حضور یا عدم اقدام به موقع سایر ضابطان، نیروهای بسیج می‌توانند اقدامات لازم را برای جلوگیری از فرار متهم انجام دهند. در جرایم مشهود برای فردی که کارت و شرایط ضابط بودن را دارد، نیازی به حکم یا دستور موردی مقام قضایی نخواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
غلامرضا قربانی

غلامرضا قربانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۷۲ نظر)

هر گونه جرمی که در مرئی ومنظر ضابطان قضایی اتفاق میافتد جرم مشهود بوده ومیتوان با ان برخورد نمایند
مضافا اینکه مطابق ماده ۱ قانون حمایت قضایی ازبسیح مصوب ۱۳۷۱
به نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اجازه داده می‌شود همانند ضابطین قوه قضائیه هنگام برخورد با جرائم مشهود در‌صورت عدم حضور ضابطین دیگر و یا عدم اقدام به موقع آنها و یا اعلام نیاز آنان به منظور جلوگیری از امحاء آثار جرم و فرار متهم و تهیه و ارسال‌گزارش به مراجع قضایی اقدامات قانونی لازم را به عمل آورند
لذا نیروی بسیج اصولا بعنوان ضابط شناخته شده است

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
ضابط باید آموزش دیده و دارای کارت ضابطی باشد.

رضا رستمی

رضا رستمی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۲٬۱۰۵ نظر)

با سلام
باید کارت شناسایی مربوط به ضابطین رو داشته باشن

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

در موارد ارتکاب جرم مشهود نیازی به داشتن حکم ضابط قضایی و .... نیست .

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
پریسا عطاریان

پریسا عطاریان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۸ نظر)

خیر باید دارای کارت شناسایی معتبر باشند

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

باسلام، چنانچه دارای کارت ضابطی بوده و درواقع آموزش دیده باشند، در مورد جرائم مشهود نیازی به حکم مقام قضایی نیست، بسیج نیز به عنوان ضابط قضایی مشمول همین مساله خواهد بود، برای اقدامات ضابطین بایستی سن قانونی تکمیل باشد.

محمد محمدی

محمد محمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱٬۱۹۰ نظر)

دقت بخیر
چنانچه دارای کارت ضابطی بوده و درواقع آموزش دیده باشند، در مورد جرائم مشهود نیازی به حکم مقام قضایی نیست، بسیج نیز به عنوان ضابط قضایی مشمول همین مساله خواهد بود، برای اقدامات ضابطین بایستی سن قانونی تکمیل باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید