آیا با وجود ۱۸ ماه خروج زوجه از منزل و رای الزام به تمکین و ازدواج مجدد زوجه میتواند درخواست طلاق بدهد؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

آیا با وجود ۱۸ ماه خروج زوجه از منزل و رای الزام به تمکین و ازدواج مجدد به نفع زوج ، زوجه درخواست طلاق بدهد ؟
(چه دلیلی زوجه می‌تواند بیاورد تا درخواست طلاق دهد؟)

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

زوجه می‌تواند درخواست طلاق بدهد اما برای موفقیت باید عسر و حرج خود را ثابت کند یا به شرط ازدواج مجدد زوج استناد نماید. مواردی مانند مفارقت طولانی‌مدت، ازدواج مجدد مرد و بذل حقوق مالی می‌تواند برای پذیرش طلاق از سوی دادگاه موثر باشد.

امکان دریافت حکم طلاق در این شرایط قاعده ثابتی ندارد و به دلایل اثبات‌شده عسر و حرج و رویه شعبه دادگاه بستگی پیدا می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طلاق زن با وجود عدم تمکین و ازدواج مرد

صرف محکومیت زن به تمکین مانع طرح دعوای طلاق نیست اما زوجه باید عسر و حرج خود را اثبات کند. گذشت مدت زمان طولانی از جدایی مانند هجده ماه دوری، می‌تواند یکی از نشانه‌های عسر و حرج باشد. همچنین زن می‌تواند با استناد به شرط ضمن عقد بابت ازدواج مجدد زوج و در کنار آن با بذل مهریه و حقوق مالی شانس پذیرش طلاق را افزایش دهد، هرچند تصمیم نهایی به نظر قاضی بستگی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدابراهیم لطیفی

محمدابراهیم لطیفی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶۲ نظر)

سلام و وقت بخیر.
خانم میتونه به استناد شرط ضمن عقد جهت ازدواج مجدد شما،هرچند با اجازه دادگاه بوده درخواست طلاق بده.هرچند در این مورد دادگاه ها اختلاف سلیقه دارند ولی رویه غالبا قبول میکنند.به علاوه با توجه به اوضاع و احوال اینکه یک سال و نیم هست مفارقت دارید و اصلا حسن معاشرتی وجود نداره و شما هم ازدواج مجدد کردید،همین میتونه از نظر دادگاه دلیل کافی برای طلاق از طرف خانم باشه که با بذل مهریه طلاق بگیره.
موفق باشید

مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود نیاز به بررسی است لکن زوجه می‌بایست بتواند عسر و حرج خویش را اثبات نماید تا در دعوای طلاق موفق شود صرف ادعا مثبت مدعا نخواهد بود

اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

با سلام
البته بلافاصله اگر اقدام کند به نتیجه ای نمی رسد
بعد از مدتی مفارقت می تواند عسر حرج خود را ثابت کند و با گذشت حقوق مالی در خواست طلاق کند که پذیرش و یا عدم پذیرش با قاضی هست

محمد عطاریان

محمد عطاریان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۸ نظر)

با سلام گذشت مدت زمان زیاد از جدایی زوجین خودش دلیلی به عنوان عسر و حرج است. به این دلیل می توان درخواست طلاق داد.

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

دلایلی همچون ضرب و جرح توسط شما، محکومیت شما به حبس، دوری طولانی مدت می تواند عسر و حرج ایشان را اثبات نماید

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

زوجه برای طلاق بایستی بتواند دلایل محکمه پسند جهت اثبات عسر و حرج ارائه دهد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید